Loading...

Zanzibar. Origini

Natura bruta in toata splendoarea ei impletita maiestos cu magia celui mai spectaculos ocean

Oriunde privesti cu ochii spectacolul naturii si al creatiei se desfasoara nestingherit sub ochii tai. Probabil te vei indragosti de nisipuri albe, probabil vei imbratisa cu sete singuratatea ce o vei descoperi pe plajele salbatice, probabil vei incerca sa cuprinzi nuantele de albastru si verde ale oceanului si sa nu le mai lasi sa-ti fuga din priviri sau poate pur si simplu te vei abandona sub stele, intins pe un sezlong, in linistea absurda ce te inconjoara.
Vei descoperi un taram al Africii pierdut undeva departe intre ape de azur, acolo unde secunda de secunda parca iti vine tot mai greu sa deosebesti realitatea de poveste. Zanzibarul surprinde si te cheama. Iti ramane in minte si vibreaza. Se descopera in ochii curiosilor cu contrastele si antitezele sale care nu fac altceva decat sa ii defineasca perfectiunea.
Aveam nevoie pentru aceasta aventura de o locație aparte, cu o energie puternică dar si un loc zamislit cu sufletul. L-am gasit intamplator in ultima noastra aventura in Zanzibar. Un resort prietenos, calm, direct pe plajă în inima Marumbi (vezi poze în rubrica discuții – nota 9 pe Booking!). Iar pentru momentele cand vrei sa iei o pauza de la tot filmul asta nebun ce iti acapareaza gandurile, ai la dispozitie o piscina cu vedere direct spre ocean, un bar unde se fac cele mai bune cocktailuri si bineinteles…preparate locale gustoase tare.
Timp de 8 nopti si 10 zile avem parte de cel mai nebun tur care s-a facut vreodata in Zanzibar. Crede-ne pe cuvant ca niciun tur nu are atatea experiente in program:
* Stone Town unde vom vizita Darajani market, piața de sclavi, centrul vechi al orașului
* Pentru cine doreste, poate vizita casa lui Freddie Mercury
* O experienta nebuna intr-o grota inundata cu apa de cristal. Neaparat sa ai la tine ochelarii de snorkeling, pentru ca tot ceea ce vei gasi aici este fabulos
* Un loc surpriza cu muzica live unde vei invata sa te misti pe ritmurile Africane
* O plajă surpriză, super sălbatică, pe care o tinem mereu secret. Pana acum am reusit sa ne bucuram singuri de ea. Ai sansa sa vezi pe stancile din apropiere maimute ce se joaca, iar in apa si pe stanci vei vedea tot felul de vietati marine fascinante
* Prison Island și centrul de conservare al testoaselor Aldabra
* Jozani Forest, maimuțele, pădurea tropicală și pădurea de mangrove
* The Rock, celebrul restaurant din Zanzibar unde vom savura în liniște un cocktail savuros
* Baobabul de 600 de ani
* Insule pe care debarcăm si care mai apoi dispar sub ape
* Locuri nebune unde ne oprim să facem snorkeling
* Experiente inedite pe ambarcatiuni traditionale!
* Daca e timp ajungem si pe una dintre cele mai atrăgătoare plaje ale Zanzibarului: Michamvi
* vizităm acvariul cu broaște țestoase de mare și inotăm alaturi de ele
* Snorkeling în jurul insulei Mnemba
* Ferma de condimente si secretele bine ascunse ale plantelor
* plajele Kendwa si Nungwi si experiente inedite
* Uzi Island, prin pădurea de mangrove și trekking prin pădurea tropicală
* Tradițiile locale precum pescuit, cultivarea algelor, producerea sforii din coajă de nucă de cocos, aveti ocazia să le vedeti aleator pe parcursul excursiilor zilnice
* Excursie cu barcă tradițională cu vele și gustările de fructe tropicale
* Laguna insulei Kwale și insula Kwale
* Party pe plaja Kae si incercăm sa vânăm si alte locuri unde vibe-ul este pe măsură
* Momente relaxante în cele mai exotice locuri pe care ți le poți imagina
* Nopți sub cerul acoperit de mii de stele, muzică africană, cocktailuri, petreceri pe plajă și multe alte surprize!
* AH! Si un ultim lucru de mentionat…CAIACE intr-un loc surpriză!
Dar hai să vedem programul aventurii noastre:
Ziua 1 – București – Dubai – Zanzibar
Ora 12:40. Aeroport Otopeni. Întâlnire cu liderul de grup. În jurul orei 15:40 decolăm cu direcția Dubai. Urmează o escală după care ne îndreptăm cu motoarele turate la maxim spre Zanzibar
Ziua 2 – Zanzibar – Plaja salbatică surpriză – Grota fascinantă surpriză
În jurul orei 07:45 dimineața aterizăm pe aeroportul din Zanzibar. Suntem preluați de la aeroport si ne oprim la resort unde ne cazăm. Mic-dejun optional (ziua de cazare incepe la ora 13:00, insa putem servi mic-dejun la restaurant). Incepem programul cu 2 ore pe o plaja salbatica unde este posibil sa fim doar noi si continuam cu o experiență nebună intr-o grotă fantastică unde vom face snorkeling, vom asculta poveşti si posibil, de ce nu, sa dansăm pe ritmuri africane si muzica live. Umblă vorba că apa din această grotă are propietăți vindecătoare. Nu am probat asta până acum, insă vă asigurăm ca peisajele din Zanzibar au sigur aceste proprietăti. Seara ne retragem la resort. Cinăm, stăm la piscină sau pe plajă. Odihnă.
Ziua 3 – Stone Town – Prison Island
Devreme, după micul dejun, la ora 8:30, suntem preluati de la hotel cu destinatia Forodhani Garden (1 ora), ne urcăm in bărci si ne indreptăm spre Prison Island. Petrecem aproximativ 2 ore in acest loc fantastic, unde vizităm centrul de conservare al țestoaselor Aldabra. Vei putea hrăni aceste vietati fantastice, te vei minuna de vârstele lor si vei imortaliza totul in memoria telefonului. Ne intoarcem in Forodhani unde incepem turul Stone Town. Veti afla lucruri interesante despre istoria Zanzibarului, despre cultura Swahili, arhitectură și religie. Se vizitează obiective precum Darajani market, Piața de sclavi, Centrul vechi al orașului, si optional Casa lui Freddie Mercury. Inclus: Transport, ghid, barcă, intrare Prison Island. Nu sunt incluse: Intrare opțională Piața de sclavi 5$, prânz optional, băuturi, cheltuieli diverse.
Ziua 4 – Jozani Forest – Paje – The Rock – Michamvi
Dimineața după micul dejun, in jurul orei 10:00 vom fi preluati de la hotel si ne indreptăm spre cea mai mare pădure din insula Zanzibar. Aici vei face cunostintă cu maimuțe roșii, rare și găsite doar în Zanzibar, dar si cu maimutele albastre. In interiorul pădurii vei face cunostiinta si cu padurea ecuatoriala! Continuam cu mlastina de mangrove unde puteti admira in voie măretia naturii. După ce terminăm de vizitat pădurea Jozani, mergem direct la restaurantul The Rock, unde puteți lua prânzul optional sau savura un cocktail in timp ce priviti facinati privelistile Oceanului Indian. Pornim apoi spre plaja Michamvi, una dintre plajele colorate ale Zanzibarului. Relaxare, cocktailuri si voie buna. Seara revenim la resort. Program de voie. Inclus: Transport, Intrare Jozani Forest, Ghid. Nu sunt incluse: Prânz optional, Băuturi, Alte cheltuieli optionale.
Ziua 5 – Spice Tour
Dimineața în jurul orei 9:30 plecăm de la hotel direct la ferma de condimente. În această zi vom vedea multe dintre mirodeniile organice găsite în Zanzibar și vom afla cum plantăm și cât de importante sunt condimentele în viața noastră de zi cu zi. După terminarea călătoriei vom putea vedea o parte din produsele locale si de asemenea, vom avea ocazia de a testa unele dintre fructele emblematice găsite în Zanzibar. Tot aici avem parte si de un pranz….condimentat. Inclus: bilet de intrare si pranz. Nu sunt incluse: băuturi, tips pentru fermieri. Revenim la resort pentru relaxare si socializare.
Ziua 6 – Uzi Island
Se pleacă la reflux și se trece prin pădurea de mangrove. Se face trekking prin pădurea tropicală până în sat. Se vizitează școală locală unde vom surprinde elevii africani in timpul orelor, se observă tradițiile locale precum pescuit, cultivarea algelor, producerea sforii din coajă de nuca de cocos. Vei avea ocazia unica sa cunosti viata unui sat din Africa! Parasim Uzi Island si ne pregatim pentru urmatoarea noastra aventura….cea in caiace! Detalii la fata locului. Inclus: Transport, barcă, ghid, pranz. Nu sunt incluse: aventura cu caiace (15 dolari de persoana, alte cheltuieli)
Ziua 7 – Snorkeling Mnemba
8:30 am plecare de la hotel spre plaja Muyuni unde vom lua barca și apoi direct către insula Mnemba, faimoasa insulă privată din Zanzibar. Vom avea timp suficient pentru a explora biodiversitatea oceanului cu pești colorați și corali naturali. Ne racorim cu o masa de fructe si ne bucurăm de peisajele fantastice ale unei limbi de nisip din mijlocul oceanului. Urmează a doua sesiune de snorkeling în alt loc indicat de căpitan. Inclus: Transport, Barcă, Taxa intrare Atolul Mnemba, Fructe, Apă. Nu e inclus: Echipament snorkeling. Revenim la hotel si ne gandim la ceva dragut pentru seara.
Ziua 8 – Delfinii și Safari Blue
Devreme, la ora 8:00, autobuzul ne va prelua de la hotel până în satul Kikungwi (30 de minute). Călătoria va începe de la Kikungwi de unde navigăm până la prima insulă numită insula Komonda. Facem un scurt popas pe insulă, apoi vom merge direct in locul pentru snorkeling. Dupa care ne vom odihni pe nisipul fierbinte, vom savura o masă cu fructe si ne bucurăm de soare. Ne indreptăm spre insula Kwale unde vizităm laguna. Vom merge să vedem si copacul baobab care are 600 de ani. Dacă suntem norocosi putem observa si delfinii. Inclus: Transport, barcă delfini, barcă tradițională, mic dejun, gustare fructe, apă, băuturi carbogazoase, prânz fructe de mare. Nu e inclus: Echipament Snorkeling , tips căpitan, alte bauturi si cheltuieli personale.
Ziua 9 – Inot cu testoasele, Nungwi Beach & apus din ambarcatiunea traditionala
Excursia de azi va incepe la ora 9:30 cand plecăm de la hotel si ne indreptăm spre partea de nord a Zanzibarului, unde vom vizita acvariul cu broaște țestoase. Vestea cea mare este că ne este permis sa inotăm alături de ele si să percepem mai bine aceste fiinte minunate. Pornim apoi spre cea mai frumoasă plajă din Nungwi unde puteți lua pranzul optional (nu este inclus). Odihnă pana in jurul orei 17:15, când vom porni intr-o altă aventură, de această dată luând o barcă locală din lemn (Dhow). Alunecăm încet pe langa Plaja Kendwa și savurăm apusul la intoarcere. Nu lipsesc din această excursie nici localnicii talentati si tobele lor celebre si nici momentul de refresh cu fructe și apa.
Ziua 10 – Piscina, relaxare si check-out
Ziua 10 ramane zi tampon in cazul in carein vreuna dintre celelalte zile avem prognoza meteo nefavorabila si va fi nevoie sa facem switch. Iar daca vremea va fi buna asa cum am prins mereu in Zanzibar…poate după atâta aventură, înainte de plecare, vrei doar să te bucuri câteva ore de linistea plajelelor sălbatice. La ora 19:20 trebuie să fim la aeroport și să ne pregătim de zborul spre București. La ora 22:20 decolăm, apoi urmează o escală in Dubai.
Ziua 11 – Sosire București
Aterizăm pe aeroportul din București la ora 13:10. Ne îmbrățișăm de bun rămas și ne urcăm în taxiuri.
*** Ordinea excursiilor este orientativa. Vom face switch intre zile la momentul respectiv in functie de flux si reflux, astfel incât să prindem cele mai bune conditii pentru vizitarea obiectivelor. Obiectivele pe care le vom vizita sunt acoperite de ape in anumite momente ale zilei.
În prețul aventurii sunt incluse:
* Bilete de avion tur și retur, 4 zboruri, 2 escale
* Bagaje de mâna de 7 kg
* Bagaj de cala de 20 de kg
* Masa in avion
* Demipensiune pentru toată perioada – 8 mic dejun și 8 cine cu preparate locale delicioase. Mic dejun a la carte cu bauturi non alcoolice incluse si cina cu 3 optiuni la alegere in fiecare seara!
* Cazare 8 nopți într-un resort fain tare, cu plaja proprie, piscina, bar, restaurant si tot ce trebuie – poze in eveniment la rubrica discutii!
* Cel mai de treabă însoțitor de grup din partea Free Worlding
* Grup fain și select cu voie bună la purtător
Nu sunt incluse în prețul aventurii:
* Am organizat activitățile principale în 8 zile de excursii, toate OPȚIONALE – si am negociat un super pret de doar 350 de dolari de persoană pentru cei ce achizitioneaza pachetul complet (echivalentul a 300 de euro)!!! (se poate renunta la oricare din ele – veti primi in informarea de dinaintea excursiei lista detaliată cu toate excursiile si costurile aferente pentru situatia in care alegeti doar anumite experiente din program – ar fi păcat sa pierdeti vreuna dintre ele totusi).
* Transfer aeroport dus/întors: 35 dolari/persoană (17,5 dolari/sens…)
* Mesele de prânz dacă se consideră necesar, unele dintre ele sunt incluse in pretul excursiilor optionale
* Băuturile de la cina si de orice alta natură, altele decât cele incluse in diferite momente ale programului si la mic dejun
* Supliment single – este disponibil doar daca ne ramân camere neocupate la sfârsitul perioadei de inscrieri – 30 de euro / noapte – insa poti veni singur si vei impărti camera cu o persoana la fel de faină ca si tine
* Tipsurile – sunt o practică uzuală in Zanzibar, asa că pregateste ca la sfarsitul fiecarei activitati localnicii sa astepte 1 dolar suvenir din partea ta…
* Intrarea la anumite obiective opționale (aprox. 20-30 de euro/toată perioada)
* Asigurare storno si de sanatate ce acopera inclusiv riscurile COVID19 – aprox. 110 lei
* Teste PCR (avem acord cu o clinica privată si cele mai mici tarife), orice alte teste necesare sau formalităti impuse de autoritati pentru a putea intra sau iesi dintr-o tara
* Orice alte cheltuieli personale
Excursiile optionale si costul transferului se platesc cash la fata locului, in dolari, direct la insotitorul de grup.
Pentru a intra în Zanzibar, românii nu au nevoie de viză. Tot ce îți trebuie este pașaportul valabil minim 6 luni de la data întoarcerii în România, însă, atenție, NU pașaport temporar. La aeroport, completezi un formular cu câteva date despre vizita ta, urmând ca imediat să primești ștampila în pașaport.
Foarte important de reținut este faptul că, pentru a intra în Zanzibar, nu este obligatoriu niciun vaccin (așa cum e pe continent, în Tanzania). Trebuiesc respectate îndeaproape câteva reguli: nu va aventurați să mâncați de pe stradă, beți doar apă îmbuteliată, aveți la voi un spray pentru țânțari sau o brățară și trebuie să va spălați pe mâini mai des.
În ciuda istoriei tumultoase, Zanzibar este o insulă safe, fără boli și fără conflicte. Oamenii sunt foarte primitori, sinceri, calzi și prietenoși. Nu mai există aici nici malarie, nici dengue, tifos sau febra galbenă. Tanzania este o țară stabilă din punct de vedere militar și social și are o crește economică însemnată.
ATENȚIE. Oferta este dinamică în funcție de prețul avionului. Rezervati din timp! Pentru eventualele modificari ale pretului excursiei se va face update in eveniment ori de cate ori este nevoie. La inscriere va vom reconfirma pretul.
ATENTIE! Programele noastre sunt adresate oamenilor activi si cu atitudine pozitiva! Programul nu este potrivit pentru cei comozi si amatori de all inclusive!
———————————————
Detalii complete despre aceasta aventura de poveste gasesti pe pagina noastra de Facebook:
https://www.facebook.com/free.worlding/events/
Pentru a fi la curent referitoare la circuitele pe care le pregatim, hai in comunitatea noastra:
Va asteptam si pe contul de Instagram al colegului nostru Florin Radu unde impartasim povesti despre destinatiile momentului:
———————————————
Fiind mai mereu plecati pe teren pot exista intervale mari de timp cand nu avem semnal telefonic cu toate ca nu tinem niciodata telefoanele inchise. Daca NU reusiti sa ne contactati telefonic, va rugam sa ne trimiteti solicitarea dumneavoastra astfel:
* lasati un mesaj pe WhatsApp pe numarul de telefon 0764 044 737
* lasati un mesaj pe pagina noastra de Facebook
* trimiteti un email la adresa: office@fabricadeaventura.ro