Loading...

Maroc. 1001 de nopti

Am promis cel mai nebun program care s-a facut vreodata in Maroc si iata-l!
Pe baza experientelor anterioare am creat un program complex in care nu stam locului o clipa, vizitam si experimentam tot ce are mai bun de oferit Marocul, ne minunam de succesiunea peisajelor ce ne incant ochii, batem aceasta tara fabuloasa dintr-un capat in altul, iar voi, cei dornici de aventura, va veti bucura de toate surprizele exclusiviste pe care vi le-am pregatit si pe care le puteti savura stranse laolalta…doar alaturi de noi.
Hai in aventura!
Există ceva în aerul marocan? Sau poate ceva în apă? Orice ar fi, pare să fie o forță puternică care te face să nu-ți dorești să mai părăsesti vreodată aceste tărâmuri de poveste.
Arhitectură delicată și extraordinară, Riaduri minunate, piețe colorate și peisaje incredibile. Marocul este perceptibil de simțuri, iar ochii tăi vor fi copleșiți de toate culorile și ornamentele ce te vor învălui în permanența. Orașele Marocului sunt unele dintre cele mai interesante de pe continent. Trebuie să pornești pe urmele seculare ale nomazilor și comercianților ce te poartă până în locuri străvechi. Pentru că trebuie să intri în inima reală a Marocului pentru a explora și a afla mai multe despre cultura și tradițiile sale diverse. Trebuie să descoperi deșertul Sahara cu stilul său de viață nomad și să te bucuri din șaua cămilei de unul dintre cele mai spectaculoase apusuri din lume.
O poartă către Africa și o țară cu o diversitate amețitoare. De la dunele sahariene până la vârfurile înaltului Atlas, Maroc este un loc parcă zămislit special pentru călători.
Am pus cap la cap cel mai complex tur de Maroc! Sunt multe lucruri care ar trebui enumerate într-un sumar al celor 10 zile petrecute aici, așa că voi aminti doar dintre highlights-urile aventurii:
• Marrakech este unul dintre cele mai seducătoare orașe ale Africii de Nord – o combinație de lux modern cu tradiție multi-seculară si obiectivele lui turistice impunatoare. Vizitam obiective fascinante
• Casablanca, cel mai mare oraș și port al Marocului, este totodată printre cele mai mari centre comerciale ale Africii
• Chefchaouen, perla albastra a Marocului, este aluatul din care sunt făcute visele…
• Nu putem sa ajungem in Chefchaouen si sa nu vizitam cascada Ras El Ma
• Fez este cel mai vechi și mai mare oraș medieval din lume!
• Vizitam cea mai mare si mai spectaculoasa Medina din Maroc, aflata in patrimonial Unesco
• Hamam, centru SPA si una dintre cele mai relaxante experientre pe care Marocul le ofera
• Safari cu mașini 4×4 catre Merzouga
• Camile si apus de poveste în desertul Sahara
• Noapte sub stele petrecută la cort traditional de berber de 2 persoane, în desert. Conditii de lux sa fie, cu piscina si toate cele
• Ouarzazate – “Ușa către deșert” cum mai este numită și farmecul ei unic. Vizitam Studiourile cinematografice ATLAS!
• Ajungem in Tinghir, în centrul uneia dintre cele mai atractive oaze din sudul Marocului!
• Experienta de vizitare a unei oaze desertice pe camile. Este a doua experienta unica pe camile din programul nostru!
• Vizitam unul din magnificele Kasbahs
• Akchour, o frumusețe naturală și micile cascade ce te vor fascina
• Experimentam mestesugurile locale chiar cu mana noastra: Ceramic and Pottery Workshop
• Munţii Atlas domină de milenii peisajul arid, oferind turistului iubitor de frumos şi pitoresc imagini şi experienţe magnifice, nostalgie faţă de spectaculosul naturii nord-africane şi ospitalitatea localnicilor
• Ait-Ben-Haddou, oraşul marocan din lut unde s-a filmat Game of Thrones si panoramele lui incredibile. Pregateste-te de o drumetie pana pe acoperisul orasului!
• Drumul dintre Tinghir și Todra Gorge un paradis plin de palmieri, măslini și curmali ce cresc de o parte și de alta a râului
• Rabat, capitala de coastă a Marocului din 1912. Un set de situri ale orașului de pe tarmul Atlanticului este înscris pe lista patrimoniului mondial UNESCO din 2021! Vizitam cele mai importante obiective ale orasului
• Ajungem chiar si la Volubilis, un sit arheologic fascinant al Africii de Nord!
• Canionul Todra Gorge, trekking de 2 ore si peisajele caracteristice!
• Vizitam multe ateliere traditonale unde vei afla secretele culturii marocane: tesatorii de covoare, atelier de esarfe traditinale, atelier unde se fabrica celebrul uleiul de argan, atelier de prelucrarea plantelor medicinale etc.
• Ti-am mai pregatit o surpriza: Vei avea ocazia de a gusta mancarurile clasice ale bucătăriei marocane și o gamă largă de produse locale. O degustare traditionala in care vom face nu mai putin de 6 opriri! Veți încerca și gusta mâncăruri care caracterizează bucătăria locală și o parte din istoria culinară a Marocului!
• Deja te gandesti cum de au incaput atatea in program…insa mai avem sa iti spunem ceva: vei participa la o ceremonie Henna iar artistii te așteaptă să iti înfrumusețeze pielea cu arta decorative…de altfel o componenta importanta a culturii marocane.
• Ah. Sa nu uitam nici de Fantasia “Chez Ali Show” optional, pentru cei curiosi, in prima noapte petrecut in Marrakesch! Fantasia Show este o seară traditionala de dans și muzică! Dansatorii și acrobații vă vor distra în timp ce luați masa în corturile berbere.
Și ne oprim aici deoarece lista poate continua mult și bine. V-am spus doar că este cel mai complex circuit în Maroc. Mai sunt surprize pastrate pentru atunci.
Dar sa vedem cat se poate de sumar si programul pe zile:
Ziua 1 – București – Marrakech
Întâlnire la ora 03:00 dimineata cu ghidul nostru Florin în aeroportul Otopeni. La ora 06:00 decolăm. Urmează o scurtă escală; în jurul orei 16:45 aterizam în Marrakech de unde suntem preluați de ghidul nostru ce ne va însoți pe toată perioada aventurii noastre. Suntem transferati apoi la hotel, lasam bagajele si servim cina. Pentru cei dornici sa cunoasca cultura acestei tari, ajungem la Fantasia “Chez Ali Show”, cel mai popular show din Maroc! Fantasia Show este o seară traditionala de dans și muzică! Dansatorii și acrobații vă vor distra în timp ce luați masa în corturile berbere (speram sa nu apara pana atunci restrictii de noapte).
Ziua 2 – Marrakech
Dimineața va fi dedicată vizitei Marrakechului, al doilea cel mai vechi oraș imperial, cunoscut sub numele de Perla Sudului. Orașul a fost fondat de către Almoravide la sfârșitul secolului al XI-lea. Obiectivele istorice includ Palatul Bahia și Grădina Majorelle și Moscheea Koutoubia. Vizită la soukul Laksour. Urmeaza hamam si centrul SPA. Rasfatati-va cu produse esențiale de frumusețe marocane, inclusiv renumitul săpun beldi și rhassoul și experimentați un scrub corporal reconfortant. O experiență spa marocană autentică. Lăsați pielea să respire în baia de aburi hamam folosind produse marocane autentice. Cei dornici de experimentare isi pot înfrumuseța pielea cu aceasta arta decorativa, care este o parte integrata a culturii marocane. O tradiție adesea asociată cu ritualurile de nuntă și alte sărbători importante. Artistul este profesionist iar tatuajul cu henna se face cu ajutorul unei paste extrase dintr-o plantă. Sunt tatuaje temporare, pentru că pigmentul dispare după câteva săptămâni. Cina.
Ziua 3 – Marrakech – Ouarzazate – Thinghir
Plecare spre Ouarzazate prin pasul Tizi n’Tichka, cel mai înalt pas din Maroc (2260 m) dar nu inainte de a vizita Palatul Bahia. Sosire la Aït Benhaddou unde descoperim fantasticul patrimoniul. Vizită la Ouarzazate, acest oraș a oferit un fundal pentru filme celebre precum „Lawrence al Arabiei”, „Cleopatra” și „Gladiator”. Vizitam studiourile de film Atlas. Drumul ne conduce apoi prin Valea Trandafirilor, unde vom face o pauză în Kelaat M’Gouna. Îndreptându-te mai târziu în direcția Boulmane, vom ajunge la Tinghir, în centrul uneia dintre cele mai atractive oaze din sudul Marocului, și fabuloasele sale canioane.
Ziua 4 – Thinghir – Erfoud – Merzouga
Plecare spre EL Kelaa prin Cheile Todra. Incastrate între pereți masivi de stânci și pline de palmieri dar și de o oază de verdeață, acest loc este perfect pentru drumeții. Continuam spre Erfoud prin Tinejdad și Kasbah-urile sale magnifice, vizitați un Kasbah, apoi continuam spre Erfoud pentru a lua transferul pe 4 roți la Merzouga. Camile si un apus de poveste. Cina. Mai tarziu vom petrece o noapte magică sub stele, în corturi nomade…de lux.
Ziua 5 – Merzouga – Fes
După micul dejun, pornim înapoi pe 4 roți catre golful Erfoud. Plecare spre Fes traversând lanțul Atlasului Mijlociu. Drumul de la Erfoud la Fes circulă printr-o regiune rurală, puțin afectată de turism si cu populație predominant berberă. Opriți la o oaza surpriza, facem o plimbare cu cămila și ne bucuram de pranz. Traversam Midelt, centrul unei regiuni dedicate în principal agriculturii și mineritului. Midelt a fost fondată la începutul secolului al XX-lea ca o garnizoană militară franceză care s-a extins într-un oraș mare, pe măsură ce berberii din triburile vecine au venit și s-au stabilit. Mai la nord, pe măsură ce peisajele se schimbă treptat și devin mai verzi, traversam orașul agricol Azrou situat în mijlocul pădurilor masive de cedru, în care este posibil să observați maimuțe, o specie regională pe cale de dispariție. Cina si cazare la hotel.
Ziua 6 – Fes
Mic dejun dupa care incepem vizitarea orașului. Fez este casa celui mai vechi și mai mare oraș medieval din lume. Vizitam Medina din Fez (singura Medina pe care o vom vizita in Maroc pentru ca toate celelalte palesc ca frumusete in fata acesteia), care nu doar ca este numit centrul cultural și spiritual al Marocului, ci este și unul dintre orașele imperiale ale țării. UNESCO a desemnat întreaga Medina din Fez drept monument mondial cu zona sa urbană fără mașini. Vedem celebrele ateliere de prelucrare a pielii dar și vechea Madrasa Attarine – un colegiu religios uluitor din secolul al XIV-lea. Mai tarziu ca veti exersa indemanarea in cadrul “Atelierului de ceramica”! Dezlănțuiți-vă creativitatea și transformați o bucată de lut în artă. Imaginația și creativitatea vă vor ajuta să creați obiecte de arta unice…poate chiar neintelese…datorita stangaciei. Bineinteles ca nu ratam nici ateliere mestesugaresti de covoare traditionale, esarfe, plante medicinale si cate si mai cate. Nebunie, zicem!
Ziua 7 – Fes – Volubilis – Chefchaouen
După micul dejun plecare spre Volubilis, un sit arheologic fascinant al Africii de Nord. Situat la poalele masivului Zerhoun, își ia numele de la cuvântul berber Oualili, care se referă la floarea colorată de lindweed, o plantă abundentă în regiune. Continuam spre Chefchaouen. Tur turistic al orașului Chefchaoun, un mic oraș fermecător care a fost cucerit în 1920 de spanioli. Aerul curat și proaspăt vă invită să petreceți ceva timp pentru a descoperi frumusețea locului. Veți avea ocazia să faceți fotografii cu o vedere panoramică a orașului cu aromă hispanica, căptușită cu case pictate în albastru și alb, balcoane minuscule, acoperișuri de țiglă și terase împodobite cu arbori de citrice. Pe parcursul turului veți avea parte de o….degustare! Veti avea astfel ocazia să gustați multe mancaruri clasice ale bucătăriei marocane și o gamă largă de produse locale. Vor fi nu mai putin de 6 opriri pentru degustare! Veți încerca și degusta mâncăruri ce caracterizează bucătăria locală dar si o parte din istoria culinară a Marocului! Cina si cazare.
Ziua 8 – Chefchaouen – Akchour
Descoperim Akchour, o frumusețe naturală și micile cascade uluitoare. Drumul merge de-a lungul râului, insotit de numeroase cascade mici, printr-o pădure de basm. Înconjurati de maiestuoșii Munți Rif, trecem pe lângă pietre și butuci de copaci învaluiti în mușchi verde, o veritabila junglă ce se asterne peste împrejurimi. Tot ce se aude sunt păsările cântând și apa curgând în mici cascade de-a lungul văii. Plecare spre Parcul Național Talassemtane. Ajunși în parcul național, vom porni pe un traseu de drumeție prin Talassemtane, care ne va purta prin peisajele munților. Seara, cazare și cină la hotel.
Ziua 9 – Chefchaouen – Rabat – Casablanca
După micul dejun, plecarm spre Rabat, capitala de pe coasta Marocului inca din 1912. Acest oraș modern și bine conservat conține multe situri istorice fascinante. Vizitam impresionantul Turn Hassan, un minaret al unei moschei incomplete care a fost începută în 1195 – construcția s-a oprit când sultanul Yacub al-Mansour a murit în 1199. Chiar vizavi de Turnul Hassan se află Mausoleul lui Mohammed al V-lea, care conține mormintele regelui marocan. Mohammed V și cei 2 fii ai săi. Vizitam Kasbah of the Udayas, inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO. Continuam spre Casablanca. Ajungem in capitala economica a Marocului. Cina si odihna
Ziua 10 – Casablanca
Dupa micul dejun pornim sa descoperim Casablanca si incepem prin a vizita moschea Hassan II din Casablanca, poate cea mai emblematica moschee a Marocului. Moștenirea colonială franceză a orașului, împletită cu cultura tradițională arabă, ne asigură că aici există o mulțime de lucruri diverse de făcut și de văzut. Inainte sa pornim spre aeroport dam o fuga pe plaja Ain Diab, cel mai frumos loc din Cassablanca, pentru o plimbare pe plaja de 1 ora. LA 12:30 ajungem pe aeroportul din Casablanca de unde in jurul orei 15:30 decolam cu destinatia Bucuresti.
*** NOTA: ordinea obiectivelor se poate schimba in functie de timpii efectivi pe care ii avem la dispozitie.
Si daca adunati tot ceea ce nu au inclus alte programe….veti vedea ca avem cel mai bun raport calitate-pret de pe piata!
Insistam ca este unul dintre cele mai bune rapoarte calitate/pret de pe piata pentru ca aveti inclus:
Costul cele mai nebune aventuri in Maroc include TOT PROGRAMUL de mai sus! Si insistam ca este unul dintre cele mai bune rapoarte calitate/pret de pe piata pentru ca aveti inclus:
* Bilete de avion tur și retur cu AirFrance, 4 zboruri, 2 escale (orar de zbor foate bun!) – primul zbor cu Lufthansa a fost anulat, asa ca am programat alt zbor cu compania franceza
* 2 Bagaje: Bagaj standard de cala 23 kg max + 1 bagaj de mana 8 kg max
* 18 mese: demipensiune pentru toată perioada – mic dejun și cine cu preparate locale!
* Cazare 9 nopți: 8 nopți în hoteluri faine și curate de 3* atent selecționate de noi (poze în rubrica “Discuții”) și 1 noapte la cort traditional de 2 persoane în desert. Conditii foarte bune!
* Insoțitor de grup din partea Free Worlding, Florin!
* Transport cu microbuz / autocar cu aer condiționat pe toată perioada sejurului + transferuri aeroport
* Cei mai profesioniști ghizi locali din Maroc
* Ghid local marocan vorbitor de limbă engleză pentru toata perioada
* TOATE ACTIVITATILE DIN PROGRAM SI INTRARILE LA OBIECTIVE!!! (singura exceptie o face spectacolul Fantasia, care este optional)
* Cele mai intense experiențe cultural-sociale marocane deoarece v-am pregătit foarte multe interacțiuni cu oamenii locurilor
* Grup fain și select cu voie bună la purtător
* Cel mai complex tur în Maroc!
Nu sunt incluse în prețul aventurii:
* Mesele de prânz dacă se consideră necesar (aprox. 10 euro/pers/pranz)
* Băuturile alcoolice si non-alcoolice, altele decat cele incluse in cadrul meselor
* Supliment single – 200 de euro (pentru cine doreste – nu este obligatoriu daca te inscri singur, iti gasim partener de camera)
* Asigurare de calatorie – aprox 110 lei (puteti incheia prin brokerul nostru – avem disponibile mai multe variante, inclusiv cu protectie COVID, alegeti ce considerati ca vi se pregateste)
* Teste PCR sau orice alte masuri impuse de autoritati (avem probabil cel mai mic pret din piata la testele de toate felurile)
* Tipsuri – 30 de dolari / pers / toată perioada – tipsul se imparte in foarte multe locuri, o sa vedeti cati ghizi si cat personal este implicat in aceasta aventura
* Suveniruri si alte cheltuieli personale (va stabiliti propriul buget)
* Seara de show Fantasia unde vor merge doar cei interesati de spectacol – poate unii dintre voi vor fi obositi de pe drum si vor sa se odihneasca – 50 de dolari / persoana taxa de acces.
Atentie. Oferta este dinamica deoarece pot aparea fluctuatii mari la pretul biletului de avion. Pentru eventualele modificari ale pretului excursiei se va face update in eveniment ori de cate ori este nevoie. La inscriere va vom reconfirma pretul.
ATENTIE! Programele noastre sunt adresate oamenilor activi si cu atitudine pozitiva! Programul nu este potrivit pentru cei comozi si amatori de all inclusive!
Pentru confirmarea inscrierii trebuie platit un avans. Restul sumei se plateste cu maxim 30 de zile inainte de excursie! Inainte de plata avansului se va emite contractul cu agentia de turism.
———————————————
Detalii complete despre aceasta aventura de poveste gasesti pe pagina noastra de Facebook:
https://www.facebook.com/free.worlding/events/
Pentru a fi la curent referitoare la circuitele pe care le pregatim, hai in comunitatea noastra:
Va asteptam si pe contul de Instagram al colegului nostru Florin Radu unde impartasim povesti despre destinatiile momentului:
———————————————