Loading...

TERMENI SI CONDITII

TERMENI SI CONDITII – CONDITII GENERALE DE INCHIRIERE ECHIPAMENT SPORTIV SI PRESTARI
SERVICII DE GHIDAJ TURISTIC

1.Rezervarea de locuri

Rezervarea locurilor se poate realiza în scris, sau pe cale verbală (şi prin telefon). Rezervările de locuri ce s-au realizat în scris, sau pe cale verbală, trebuie să fie confirmate în scris fără întârziere de către Free Worlding Club. Acea  persoană  care  efectuează  o rezervare  de  loc  pentru  propria  persoană  sau  pentru  o  alta parte,  prin  acest  fapt  este considerat mandant, iar în cazul în care nu declară altceva, îşi va asuma responsabilităţile care decurg din mandat, faţă de Free Worlding Club (plăţi, renunţare la contract, etc.). Ulterior primirii solicitarii de rezervare pentru inchirierea de echipament si/sau participare la turul ghidat, solicitantul va primi factura proforma in vederea achitarii pretului. Pretul se achita integral in termen de maxim 48 ore de la momentul solicitarii rezervarii, indiferent de canalul de comunicare prin care s-a emis solicitarea.
Prin achitarea pretului, se considera ca solicitantul a luat la cunostiinta de termenii si conditiile Free Worlding Club si este de acord cu acestea, orice reclamatie ulterioara nefiind luata in considerare. Rezervarea este considerata valabila numai dupa achitarea integrala a pretului .

In vederea prestarii serviciilor si a indeplinirii obligatiilor legale impuse in sarcina Free Worlding Club de legislatia in vigoare, Solicitantul si Free worlding Club se obliga sa incheie contractul aferent serviciilor solicitate si anexele acestuia( declaratia pe proprie raspundere Solicitant, fisa de informare GDPR, proces verbal de preluare echipamente, etc), pana la data stabilita pentru inceperea prestarii serviciilor.

Pretul achitat nu se va restitui in urmatoarele situatii, oricare dintre acestea fiind considerate o renuntare a Solicitantului la serviciile solicitate:
– neplata integrala a pretului ( avansurile achitate nu se restituie, fiind pastrate de Free Worlding Club cu titlu de dune interese);
– neprezentarea Solicitantului la data si ora stabilita comunicate prin informare transmisa inaintea intalnirii ;
– retragerea Solicitantului cu mai putin de 15 zile inainte de data stabilita pentru inceperea activitatii;
– refuzul solicitantului de a semnat documentele necesare in vederea prestarii servciilor ( contract, fisa de informare GDPR,declaratie pe proprie raspundere, proces verbal de predare echipament, etc);
– neprezentarea documentelor solicitate si impuse Free Worldin Club de legislatia in vigoare referitoare la normele de protectie impotriva virusului Sars Cov ;
– refuzul Solicitantului de a participa la una sau toate activitatile rezervate si/sau de a prelua echipamentul;

Avand in vedere ca prestarea serviciilor necesita utilizarea unei logistici speciale, aceasta se face numai in conditiile intrunirii unui numar de minim 15 rezervari.

Pentru motive justificate (cum ar fi ,dar fara a se rezum, la conditii meteorologice nefavorabile, neintrunirea unui numar de minim 15 persoane care rezerva inchirierea de echipament/ participarea la turul ghidat ), Free Worlding Club are dreptul de a modifica unilateral perioada de inchiriere, notificand modificarea Solicitantului cel tarziu cu 2 zile inainte de data stabilita pentru prestarea serviciilor. In cazul in care, in urma notificarii, Solicitantul declara ca nu este de acord cu aceasta modificare, Free Worlding Club ii va returna sumele achitate in termen de 14 zile lucratoare de la data notificarea sa in acest sens.

2. Reguli Generale :

Toate persoanele care inchiriaza/utilizeaza echipament turistic, precum si toti participantii la tururile ghidate trebuie sa ia parte la instructajul facut de reprezentantii Free Worlding Club pentru ultilizarea in conditii de siguranta a echipamentului si desfasurarea in conditii de siguranta a turului ghidat.
Pe durata desfasurarii activitatilor este interzis consumul de alcool, droguri sau substante stupefiante/halucinogene.
Participantul/utilizatorul isi asuma pe proprie raspundere ca este apt din punct de vedere fizic pentru desfasurarea activitatii la care s-a inscris si nu prezinta boli/afectiuni care sa il puna in pericol pe durata desfasurarii activitatii, acesta fiind integral raspunzator , inclusiv de administrarea unui eventual tratament medicamentos.
Desfasurarea activitatilor in cadrul tururilor ghidate nu este compatibila persoanelor cu dizabilitati fizice/ locomotorii/ psihice, aceste persoane fiind rugate sa nu solicite rezervarea serviciilor Free Worlding Club.
Animalele de companie nu vor fi acceptate din motive ce tin de siguranta grupului.
In cazul in care se constata ca starea de sanatate/ starea fizica a vreunui participant/ utilizator nu este una optima in vederea desfasurarii activitatii, precum si in cazul in care se constata ca varsta vreunui participant/ utilizator nu este una potrivita in vederea desfasurarii activitatii, reprezentantii Free Worlding Club vor dispune neparticiparea persoanei la activitatile la care prezenta acestuia este imposibila iar pretul achitat nu se va restitui.
Daca starea fizica in care se afla participantul nu este optima ca efect al actiunilor sale directe (consum de alcool, substante stupefiante, droguri etc), Free Worlding Club isi rezerva dreptul de a inceta derularea contractului in momentul constatarii abaterilor, pretul achitat de catre/pentru respectivul utilizator nu va fi restituit si toate cheltuielile ocazionate de aceasta incetare a contractului vor fi suportate integral si nemijlocit de catre persoana care a fost exclusa/reprezentantul acesteia/semnatarul contractului incetat. (ex: transport, manipulare, depozitare si paza la locul de plecare a echipamentelor , etc).
In cazul in care pe durata desfasurarii activitatii/ turului, participantul /utilizatorul nu respecta instructajul, regulile, termenii si conditiile care i-au fost aduse la cunostinta, sau prin actiunile sale produce disconfort sau pune in pericol ceilalti participanti, Free Worlding Club isi rezerva dreptul de a inceta derularea contractului in momentul constatarii abaterilor, pretul achitat de catre/pentru respectivul utilizator nu va fi restituit si toate cheltuielile ocazionate de aceasta incetare a contractului vor fi suportate integral si nemijlocit de catre persoana care a fost exclusa/reprezentantul acesteia/semnatarul contractului incetat. (ex: transport, manipulare,depozitare si paza la locul de plecare a echipamentelor , etc).

Refuzul purtarii echipamentului obligatoriu de protectie aferent fiecarei activitati, da dreptul Free Worlding Club de a inceta derularea contractului in momentul constatarii abaterilor, pretul achitat de catre/pentru respectivul utilizator nu va fi restituit si toate cheltuielile ocazionate de aceasta incetare a contractului vor fi suportate integral si nemijlocit de catre persoana care a fost exclusa/reprezentantul acesteia/semnatarul contractului incetat. (ex: transport, manipulare, depozitare si paza la locul de plecare a echipamentelor , etc). Solicitarea de returnare a bunurile inchiriate inainte de data si ora si/sau in alta locatie decat cele stabilite de parti implica costuri suplimentare de manipulare , transport, depozitare. In acest caz, sumele achitate in temeiul prezentului contract nu se restituie, iar Beneficiarul va suporta in plus toate costurile mentionate anterior, la data producerii evenimentului. Serviciile de manipulare, transport, depozitare, paza a echipamentelor se vor efectua cu colaboratorii agreati si in conditiile Free Worlding Club.

In cazul in care utilizatorul/participantul la turul ghidat este minor, acesta va insotit de parinte/reprezentant legal/ reprezentant conventional si va prezenta Free Worlding Club acordul expres al parintelui/reprezentatului legal in vederea utilizarii echipamentului/desfasurarii activitatii in vederea careia este inchiriat echipamentul, precum si in vederea prelucrarii datelor personale si a utilizarii acestora, prin semnarea de catre acesti reprezentanti a Fisei pentru prelucrarea datelor cu caracter personal si a Declaratiei pe proprie raspundere.
In cazul in care observati vreun pericol sau un accident alertati imediat reprezentantii Free Worlding Club pentru ca acestia sa poata interveni cat mai repede. In cazuri extrem de grave sunati la numarul de urgenta 112.

3. Instructaj si echipament obligatoriu pentru excursiile cu caiacul:

– In momentul in care utilizati caiacul puteti intalni urmatoarele situatii: ape line, ape cu adancime mica si medie, ape curgatoare, ape cu valuri, ape adanci, ape cu debit crescut, ape cu tronsoane in care malul este inaccesibil, zone mlastinoase, zone cu apa secata.
– Accesul pe apa si iesirea din apa cu caiacul, se face doar prin zone cu maluri line care permit lansarea la apa in siguranta
– Pe parcursul deplasarii pe apa cu caiacul, utilizatorul trebuie sa isi mentina intreaga greutate a corpului in interiorul caiacului. Nu sunt recomandate aplecarile in afara caiacului, scoaterea picioarelor si a genunchilor in afara acestuia, intoarcerea corpului in pozitii care creaza dezechilibrarea caiacului
– Pe apa, utilizatorul trebuie sa mentina o distanta minima de 3 metri fata de alt caiac

– Sunt interzise lovirea cu caiacul a altor caiace, sicanarea sau stropirea altor participanti, acestea putand determina accidente nedorite pe apa
– Toate bunurile ce sunt transportate cu caiacul se depoziteaza in interiorul caiacului izolate in pungi de plastic pentru a nu se uda
– Este interzisa depozitarea lucrurilor mai mari de 1 kg pe suprafata caiacului, acest lucru putand crea dezechilibrea caiacului si rasturnarea acestuia
– Nu lasati obiecte contondente sau periculoase expuse pe caiac sau in apropierea dumneavoastra, in caz contrar putand fi accidentat de acestea in timpul utilizarii caiacului
– Vesta de salvare este obligatorie si nu aveti voie sa o scoateti pe perioada utilizarii pe apa a caiacelor.
– Inainte de urcarea pe caiac asigurati-va ca vesta de salvare este utilizata corect. Fermoarele inchise iar chingile de reglaj potrivite astfel incat vesta de salvare sa fie stransa pe corp.
– Medicamentatia pe care o urmati poate avea contraindicatii in ceea ce priveste practicarea sporturilor de apa asa ca cititi cu atentie prospectul medicamentelor
– Asigurati-va ca starea dumneavoastra de sanatate este una buna, ca nu suferiti de afectiuni ascunse si ca va permite practicarea sporturilor de apa
– Daca va rasturnati din caiac nu trebuie sa intrati in panica. Respirati adanc si reglati-va pulsul.
– Vesta de salvare va va tine la suprafata iar un reprezentant al firmei noastre se va ocupa sa va urcati inapoi in caiac. Urmati instructiunile pentru a face acest lucru cat mai usor, fara accidentari.
– Riscurile la care va expuneti prin practicarea sportului cu caiacul sunt: lovire, accidentare,leziuni, fracture, rastunrnarea caiacului si cadere in apa, soc hipotermic, panica. Nerespectarea normelor de protectie poate duca la situatii mult mai grave decat cele prezentate.

4. Instructaj si echipament obligatoriu pentru deplasare pe munte si/sau via ferrata

TRASEELE MONTANE

Drumeția montană este unul dintre cele mai frumoase moduri de a-ți petrece timpul liber și de a te bucura de natură. Pentru a te bucura, insa, de tot ce iti poate oferi natura, trebuie sa tii cont de niste reguli cand vine vorba de felul in care te pregatesti de drum sau de modul in care este bine sa te comporti pe parcurs, chiar daca esti experimentat sau incepator.
Exista mai multe criterii de clasificare a traseelor montane: durata, anotimpul in care pot fi parcurse fara probleme, gradul de dificultate si echipamentul necesar pentru drumetie. Primul lucru ce trebuie facut este legat de informare. Este foarte important sa citesti cu atentie informarea transmisa de echipa noastra iar apoi, sa asculti cu atentie cand ghidul detaliaza traseul si normele de siguranta inainte de a porni in traseu. Planificarea drumeției trebuie să o faci în funcție de condiția ta fizică și echipamentul de munte pe care îl ai. Conform instructiunilor noastre, din bagaj nu trebuie sa-ti lipseasca niciun element din echipamentul pe care ghidul ti l-a recomandat.

Detalii tehnice:

Echipament: in functie de dificultatea traseului ales, vei avea nevoie de echipament sportiv obisnuit, special (bocanci de munte, bete de trekking, geci speciale) sau complex (crampoane, pioleti, scripeti, hamuri). Poti lua cu tine si diferite gadgeturi, cum este un smartwatch, de pilda, care te poate ajuta sa-ti monitorizezi pulsul, nivelul de stres si sa stii in permanenta in ce directie sa o iei.
Durata: teren plat sau pante line, 4 km/h; urcus pe poteca facuta deja, 350 m/h, urcare pe poteca bolovanoasa, 250 m/h, coborare pe poteca lina, 450 m/h, coborare pe carare mai putin batatorita, 400 m/h.
Anotimp: nu toate traseele pot fi parcurse la fel in orice anotimp. Pentru fiecare trebuie sa te interesezi care este perioada din an in care te poti bucura de drumetie fara sa ai dificultati. Exista rute montane care iarna sunt inchise pentru ca devin deosebit de periculoase.
Gradul de dificultate: usor (3-6 ore), diferenta de nivel de 300-700 m, efort mic; mediu (4-8 ore), diferenta de nivel de 500-1.000 m, poti sa-l parcurgi cu ceva efort, dar fara sa fii nevoit sa te fi antrenat serios inainte; dificil (5-9 ore), diferenta de nivel de 800-1.500 m, efortul fizic este foarte mare si trebuie sa te pregatesti foarte bine inainte.
Inainte de a pleca la drum, gandeste-te in primul rand la siguranta ta si a celor care te insotesc.
Muntele este imprevizibil, oricat de bine crezi ca il cunosti. Vremea in zonele montane iti poate face surprize, chiar daca urmaresti prognoza. Paza buna pazeste primejdia rea, prin urmare fii prevazator si tine cont indicatiile ghizilor nostri al caror scop este acela de a va tine in siguranta si a va oferi un sejur cat mai relaxat.

Via Ferrata

Traseele de via ferrata (tradus „drum de fier” din italiana) sunt trasee montane dotate pe intreaga lor lungime cu structuri metalice – trepte de fier, sufe metalice, pitoane, poduri suspendate etc – care permit persoanelor mai putin experimentate in domeniul alpinismului sa parcurga in siguranta trasee asemanatoare cu cele de alpinism. Traseele de via ferrata trebuie abordate cu cea mai mare seriozitate, la fel ca orice traseu de alpinism.
Echipamentul – Traseele de via ferrata pot fi parcurse doar cu echipament special. Este interzisa folosirea echipamentului improvizat, deoarece riscati un accident mortal.

Echipamentul obligatoriu de via ferrata este compus din:
• ham de alpinism
• casca de alpinism
• set special pentru via ferrata format din 2 lonje, carabiniere cu deschidere larga, sistem de absorbtie a energiei in caz de cadere
Optional: manusi. Pot aduce un aport considerabil pe traseele lungi, pe portiunile dificile unde exista doar cablu. Manusile pentru via ferrata au portiuni intarite in palma si la degete, iar portiunea de la varful degetelor este decupata.
Incaltaminte potrivita: poate fi incaltaminte de munte cu talpa rigida sau semi-rigida, in functie de aspectul general al traseului

Echipament suplimentar:
• Telefonul mobil incarcat, cu numerele de urgenta pregatite: 0-SALVAMONT sau 112
• o trusa de prim ajutor
• haine potrivite pentru prognoza meteo, eventual haine de schimb
• apa, ceva de mancare
• Ochelari si crema de soare
• Lanterna frontala

Importanta ghidului pe traseele de via ferrata:

• Este util atat incepatorilor cat si celor avansati.
• Experienta acumulata de ghid este nepretuita. Valabil in special incepatorilor, alaturi de un ghid veti putea acumula mai multe informatii intr-un timp mult mai scurt decat daca ati parcurge traseul singuri. Veti invata sa folositi corect echipamentul, sa planificati si sa abordati traseul in siguranta, iar in punctele dificile sfaturile lui va vor ajuta sa depasiti acele sectiuni.
• In cazul celor cu experienta, un ghid este util in abordarea traseelor mai dificile decat cele parcurse anterior. Practic va va duce la urmatorul nivel, in siguranta.

Deplasarea pe via ferrata si folosirea adecvata a echipamentului:

La fel ca in alpinism si escalada, la baza traseului, inainte de a porni, se vor verifica reciproc participantii la tura. Se verifica daca hamul si casca sunt puse corect si daca setul de via ferrata este atasat de ham corect. Putem verifica si daca rucsacul este atasat corect, fara buzunare deschise. Se intra in traseu unul cate unul, pe fiecare tronson de asigurare avand voie doar o singura persoana. Asigurarea incepe imediat ce se intra pe traseu, inca de la primul tronson. In timpul parcurgerii traseului de via ferrata, cele doua carabiniere de la lonja sunt cuplate pe cablul metalic in permanenta. Pentru usurinta, dar si in functie de zona parcursa, este de preferat ca cele doua carabiniere sa fie impinse cu mana inaintea noastra pe masura ce avansam, nu lasate sa ne urmeze pe cablu. Astfel, la trecerea intr-un segment urmator de cablu, carabinierele vor fi la
indemana, gata sa fie mutate pe noul segment.
La trecerea dintr-un segment de cablu la urmatorul segment se procedeaza astfel:
I. Cautam o pozitie cat mai confortabila in care sa efectuam tranzitia carabinierelor pe
urmatorul segment.
II. Decuplam prima carabiniera si o cuplam imediat pe segmentul urmator de cablu.
III. Cu prima carabiniera acum cuplata, decuplam a doua carabiniera si o mutam pe segmentul
urmator de cablu.
IV. Continuam traseul cu ambele carabiniere cuplate.
In nici un moment nu decuplam ambele carabiniere simultan. Nici una din carabiniere nu se ataseaza
de buclele hamului sau una de cealalta pe parcursul traseului, nici cand luam pauza.

Se pastreaza o distanta de siguranta fata de persoana din fata, minim un segment de cablu pauza intre doua persoane. In unele trasee, cum este „Wild Ferenc” de exemplu, vor fi si placute cu indicarea distantei recomandate intre participanti. Vom fi atenti sa nu dislocam pietre, iar in cazul in care acest lucru se intampla totusi deasupra noastra, ne vom feri apropiindu-ne de perete, fara a privi in sus, protejandu-ne cu casca. Nu punem mainile peste casca ci le tinem strans pe cablu sau de alte puncte fixe de siguranta. Este util sa fim atenti la cei care sunt angajati pe traseu in acelasi timp cu noi si sa fim alerti la ce se
intampla in jur. Daca o persoana se panicheaza, este important sa o abordati cu calm. Ii puteti oferi o gura de apa si
puteti face o pauza, daca terenul permite. Vor ajuta si seturi de respiratii profunde si instructiuni clare despre cum sa continue, pas cu pas.

Posibile pericole

Prin folosirea neadecvata a echipamentului, cataratorul se poate expune la pericole mortale. De aceea ghidul nostru va monitoriza in permanenta participantii si va atrage atentia ori de cate ori este necesar. Se da atentie deosebita la tehnica de parcurgere a traselor pentru a se asigura atat siguranta excursionistilor, cat si a ghizilor.

Caderi de pietre. Vom fi atenti sa nu dislocam pietre, iar in cazul in care acest lucru se intampla totusi deasupra noastra, ne vom feri apropiindu-ne de perete, fara a privi in sus, protejandu-ne cu casca. Nu punem mainile peste casca ci le tinem strans pe cablu sau de alte puncte fixe de siguranta.

Frica si panica. Din cauza expunerii si a inaltimii, pot aparea momente de panica sau frica. Acestea pot fi contracarate in avans printr-o planificare exacta a traseului si un management bun al timpului de parcurgere, cu pauze suficiente. O pauza chiar inaintea unei sectiuni mai dificile poate ajuta. Daca o persoana se panicheaza, este important sa o abordati cu calm. Ii puteti oferi o gura de apa si puteti face o pauza, daca terenul permite. Vor ajuta si seturi de respiratii profunde si instructiuni clare despre cum sa continue, pas cu pas.