Loading...

Tunisia. A Journey of Discovery

Un taram plin de istorie și mirodenii în mijlocul dunelor deșertului, prea putin descoperit si stiut.
Tunisia. Un taram plin de istorie și mirodenii în mijlocul dunelor deșertului, prea putin descoperit si stiut. Un loc pentru romantici, aventurieri si iubitori de libertate, acest pământ sărutat de soare ademenește și încântă din ce in ce mai multi oameni datorita magiei pe care o are oferit. Romanilor le-a plăcut, la fel și nouă și nu este greu de gândit de ce am constuit cel mai complex si aventuros program din Tunisia.
Cu ape albastre si cristaline, golfuri nisipoase și o istorie culturală bogată, Tunisia este locul perfect pentru a porni alaturi de noi intr-o noua aventura de poveste, asa cum v-am obisnuit.
Nu doar o destinație pentru plajă, bijuteria mult subestimată de pe coasta Africii de Nord este o alegere excelentă pentru a descoperi una dintre cele mai fascinante destinatii. Ne vom aventura impreuna pentru a descoperi priveliști incredibile ale vastului deșert Sahara sau pentru a vizita souk-urile pline de viață și ruinele fascinante prezente in numeroasele orașe pe care le vom vizita.
Cartagina si istoria ei nemuritoare, locuintele troglodite ale berberilor, locuri unde s-au filmat productii celebre, oaze si alte minunatii naturale, incursiuni si aventura 4×4 in zone de o frumusete covarsitoare si cel mai frumos oras alb-albastru al Tunisiei sunt doar cateva dintre superlativele unei alte aventuri de poveste alaturi de noi.
Tunisia are o mare varietate de așezări istorice, punice, romane, bizantine și islamice, dintre care multe sunt în stare excelentă. Peste 5000 de situri arheologice cunoscute, mari și mici, sunt mărturie despre marele trecut al Tunisiei. Șapte dintre acestea sunt printre cele mai impresionante din lume și au fost desemnate Patrimoniu Mondial de UNESCO!
Si pentru ca este cel mai fain si complex program in Tunisia, presarat cu tot ce iti trece prin cap, iata cateva din minunatiile de care ne vom bucura in cele 8 zile (sunt prea multe sa le enumeram pe toate):
• Descoperim vechea Medină din Hammamet și exploram celebrele souk-uri
• Kairouan, un oraș pur arab plin de exemple remarcabile ale celei mai bune arhitecturi islamice din Tunisia: Marea Moschee din OKBA, cel mai vechi lăcaș de cult din Africa de Nord, mausoleul lui Sidi Sahabi, Moscheea cu trei uși, fântâna Barrouta, si Medina din Kairouan
• Fantasticul sit roman Sbeitla, unul dintre cele mai emblematice ale Tunisiei
• Aventura cu mașini 4×4 pentru a descoperi oazele montane din Chebika, Tamerza și Mides
• Tozeur, faimos pentru oazele sale care se întind pe aproximativ zece kilometri pătrați fiind plantat cu aproximativ 400.000 de palmieri
• Aventura 4×4 printre dunele de nisip pentru un tur de aventură in care vizitam „Ong Jemal” și locul din deșert in care s-a filmat unul dintre productiile Star Wars
• Dar Chraiet, muzeul care prezinta în diferitele sale săli istoria Tunisiei
• Chott el Jerid, Marele Lac Sărat, bariera dintre Sahara și nordul fertil
• Douz numit și „Poarta catre Sahara” loc numai bun de observat viața de zi cu zi a beduinilor
• Ne afundam în deșertul Sahara până la oazele din Ksar Ghilaine unde vom petrece o noapte in corturi DeLuxe
• Aventura pe Quad-uri pentru a vizita cetatea romană și a admira apusul soarelui in desert
• Descoperim arhitectura distinsă a satelor berbere locale din Chenini si fascinantele locuinte troglodite
• Ksar Ouled Sultan, un uriaș hambar berber vechi foarte bine conservat
• Matmata si vizitarea unei familiei berbere și a unei casele troglodite, precum si locul de filmare pentru Războiul Stelelor
• El Jem – vizitam cel mai mare și spectaculos amfiteatru roman din Africa de Nord
• Medina Sousse aflata in patrimoniu mondial UNESCO si faimosul port port El Kantaoui
• Crama „Chateaux Bacchus” pentru degustare de vinuri
• Cartagina, vizitarea sitului punic si roman: baile Antonin, Tophet, porturile punice, dealul Byrsa si muzeul Cartagina
• Sidi Bou Said, asezarea alb-albastra si cel mai frumoasa localitate a Tunisiei
• SPA, Hammam si multa relaxare in prima zi a aventurii noastre si plimbare de o ora in Hammamet Yasmine, orasul nou.
Dar sa vedem si programul pe larg al celor 8 zile petrecute in Tunisia:
Ziua 1 – Bucuresti – Tunis
Intalnire cu liderul de grup Florin Radu in aeroportul Otopeni la ora 03:00 am. In jurul orei 06:00 decolam spre Tunisia si facem o scurta escala la Paris. La 10:40 aterizam pe aeroportul din Tunis. Suntem preluati de la aeroport si codusi la hotel unde urmeaza chek-inul apoi pranzul optional. In jurul orei 14:00 pornim spre prima experienta din cele multe pe care Tunisia le ofera. SPA, Hammam si multa relaxare. Un prilej numai bun sa ne cunoastem mai bine. Dupa episodul de rasfat v-am pregatit o plimbare de 1 ora in Hammamet Yasmine, orasul nou. Seara revenim la hotel pentru cina si odihna. Hotel de 4 stele. Aventura sta sa inceapa.
Ziua 2 – Tunis – Hammamet
După micul dejun, descoperim vechea Medină din Hammamet și exploram souk-urile ei, precum si magazinele de suveniruri, străzile înguste și vechile case frumoase cu ușile sale spectaculoase. Incheiem turul si savuram o cafea intr-un loc special, cu priveliște uimitoare spre mare și atmosfera relaxantă. Pornim spre Kairouan, un oraș pur arab plin de exemple remarcabile ale celei mai bune arhitecturi islamice din Tunisia: Marea Moschee din OKBA, cel mai vechi lăcaș de cult din Africa de Nord și mausoleul lui Sidi Sahabi, un însoțitor și un discipol al Profetului Mohamed. Vom vedea bazinele impresionante, construite în secolul al IX-lea pentru a colecta și stoca apa de ploaie de iarnă. Descoperim Medina (orasul vechi), piata antica inconjurata de ziduri din secolul al XI-lea. Urmeaza un tur ghidat prin ateliere traditionale dupa care vizitam Moscheea cu trei uși, fântâna Barrouta și partea andaluză a Medinei. După masa de pranz optionala, ne indreptam spre centrul Tunisiei și fantasticul sit roman Sbeitla. Acest sit este unul dintre cele mai emblematice ale Tunisiei! Inca putem vedea rămășițele fântânii publice și imensul complex de băi. Trei temple, mai multe bazilici, forturi bizantine, teascuri de măslini, case particulare, drumurile foarte drepte respectând sistemul obișnuit de grilă romană sunt monumentele de neratat in acest loc fascinant. Seara cina si relaxare la hotel de 4 stele.
Ziua 3 – Sbeitla – Gafsa – Chebika – Tamerza – Mides – Ong Jemal – Tozeur
În această dimineață, dupa micul-dejun, vom conduce la Gafsa, capitala sudului Tunisiei. Vom porni cu mașini 4×4 pentru a descoperi oazele montane din Chebika, Tamerza și Mides. Situate în mijlocul aflorimentului accidentat al Munților Atlas, nu departe de granița cu Algeria, acestea datează din epoca romană, când erau avanposturi militare pentru a controla comerțul cu caravane. În Chebika, facem o plimbare pentru a vedea satul berber, cascadele și izvorul apei, continuăm spre pitorescul sat Tamerza, cu obiectivele sale spectaculoase făcute celebre în filmul The English Patient. Pornim către Tozeur, faimos pentru oazele sale care se întind pe aproximativ zece kilometri pătrați fiind plantat cu aproximativ 400.000 de palmieri și alimentat de 100 de izvoare. Ne urcam in trăsurile trase de cai pentru un tur în oazele Tozeur. Vom afla despre recoltarea curmalei și vom avea ocazia să degustăm câteva curmale locale. După-amiaza urmeaza o noua aventura 4×4 printre dunele de nisip pentru un tur de aventură in care vizitam „Ong Jemal” și locul din deșert in care s-a filmat unul dintre productiile Star Wars. Cina si cazare la hotel de 4 stele. Seara, vizitarea muzeului Dar Chraiet. Acest muzeu care prezinta în diferitele sale săli istoria Tunisiei, seduce prin arhitectura sa, precum și prin bogăția moștenirii pe care o oferă vizitatorilor săi. La mijlocul zilei, pranz optional.
Ziua 4 – Tozeur – Chott Jerid – Douz – Ksar Ghilaine
După micul dejun, traversam Chott el Jerid, Marele Lac Sărat, bariera dintre Sahara și nordul fertil. Dacă avem noroc, s-ar putea să vedem câteva miraje la orizont și să facem fotografii spectaculoase. Sosire în orașul Douz numit și „Poarta catre Sahara”. Puteți vedea viața de zi cu zi a beduinilor și atașamentul lor față de pământ și natură. Ne vom plimba prin piața locală beduină, vom vizita magazine cu meșteșuguri unde veti descoperi secretele papucilor de deșert autentici, lucrați manual. Ne urcam pe camile si experimentam mirajul dunelor de nisip. După prânz, ne afundam în deșertul Sahara până la oazele din Ksar Ghilaine, unde vă vom face check-in în tabăra din desert. După-amiaza facem un tur în deșert cu quad-uri pentru a vizita cetatea romană și a admira apusul soarelui timp de aproximativ 45 de minute. Cina si cazare in tabara din desert. Conditii faine tare: corturi cu aer conditionat, paturi confortabile, dusuri si toaleta. La mijlocul zilei, pranz optional.
ZIUA 5 – Ksar Ghilaine– Chenini – Ksar Wled Soltan-Tataouine – Matmata
După micul dejun, descoperim arhitectura distinsă a satelor berbere locale din Chenini, construite pe dealuri pentru a se proteja de orice posibil invadator al vremurilor. Timp de 1 ora veți descoperi fascinantele locuințele troglodite, construite în stâncă. Multe dintre triburile berbere pentru a evita să-și ducă bunurile cu ei de fiecare dată când au fost nevoiți să se mute au construit faimoasele Ksour care se găsesc în principal în acea zonă. Prin urmare, nu putem sa plecam fara sa vizitam unul dintre ele, mai ales cel pe care l-am selectat este cel mai bun și cel mai conservat: Ksar Ouled Sultan (un uriaș hambar berber vechi). Continuăm către Tataouine – numele lui Tataouine a devenit faimos când George Lucas, care a filmat filmul original Star Wars în diferite locații din Tunisia (de exemplu, Lars Homestead, filmat la Hotel Sidi Driss din Matmata), a numit planeta natală fictivă a lui Luke Skywalker, Tatooine. Ne indreptam spre satul berber Matmata prin satul Metameur. Sosire la Matmata, vizitarea unei familiei berbere și a unei casele troglodite, precum si locul de filmare pentru Războiul Stelelor. Check in la hotel de 4 stele. Cina si relaxare. La mijlocul zilei, pranz optional.
ZIUA 6 – Matmata– El Jem – Monastir – Sousse – Medina
După micul dejun, pornim spre El Jem pentru a vizita cel mai mare și spectaculos amfiteatru roman din Africa de Nord. Continuam spre orașul de coastă Monastir, vizitam mausoleul lui Habib Bourguiba, primul președinte tunisian după independența Tunisiei. Pornim spre orașul turistic Sousse. Urmaza un tur ghidat în interiorul Medinei Sousse (aflata in patrimoniu mondial UNESCO). Continuam si vizitam faimosul port port El Kantaoui.Check la hotel de 5*. Cina si relaxare. La mijlocul zilei, pranz optional.
ZIUA 7 – Sousse – Winery – Cartagina – Sidi Bou Said – Tunis
După micul dejun, pornim spre orașul Tunis iar prima oprire o facem la crama „Chateaux Bacchus” pentru degustare de vinuri și posibilitatea de a cumpăra vin local tunisian. Mai tarziu, sosire in Cartagina, vizitarea sitului punic si roman: baile Antonin, Tophet, porturile punice, dealul Byrsa si muzeul Cartagina. Nu departe de Cartagina se află satul albastru și alb Sidi Bou Said, cel mai frumoasa localitate a Tunisiei. Urmeaza un tur relaxant in care vom descoperi frumusețea acestui sat mediteranean și arhitectura andaluză care a inspirat ani de zile mulți pictori și artiști. Check in la hotel de 5 stele. Cina si relaxare. La mijlocul zilei, pranz optional.
ZIUA 8 – Sousse – Aeroportul din Tunis
Mic dejun la hotel. Transfer catre aeroportul din Tunis unde ne asteapta cursa spre Bucuresti si o escala la Paris.
Sunt incluse in pretul aventurii:
* Cazare 7 nopti la hoteluri de 4 si 5 stele
* Demipensiune (mic dejun si cina inclusa)
* Bilete de avion tur si retur cu compania Air France
* Bagaj de mana 8 kg
* Bagaj de cala 23
* Insotitor de grup roman din parte Free Worlding (Florin Radu)
* Ghid local vorbitor de limba engleza
* Microbuz / autocar modern in functie de marimea grupului
*Taxe locale (rezervatii, orase, manastiri)
* Intrare la obiectivele si tururile mentionate in program (mai putin intrarea la SPA & Hammam)
* Transferuri aeroport
Ce nu este inclus in pret:
* SPA & Hammam
* Bacsisuri pentru personalul local implicat in buna desfasurare a turului – recomandam 30 EUR/pers/toata perioada
* Pranzurile optional
* Cheltuieli personale
* Bauturi alcoolice si non-alcoolice
* Supliment camera single (aprox 200 EUR/persoana – intrebati in momentul inscierii)
* Asigurare storno si de sanatate ce acopera inclusive riscurile COVID19
* Teste PCR, orice alte teste necesare sau formalitati, impuse de autoritati pentru a putea intra sau iesi dintr-o tara (in acest moment se solicita test PCR pentru intrarea in Tunisia efectuat cu cel mult 72 de ore inainte de plecare).
Cetăţenii români sunt scutiţi de obligativitatea vizei, indiferent de tipul de pașaport utilizat. pentru o perioada legală de şedere de până la 90 de zile.
Atentie. Oferta este dinamica deoarece pot aparea fluctuatii mari la pretul biletului de avion. Pentru eventualele modificari ale pretului excursiei se va face update in eveniment ori de cate ori este nevoie. La inscriere va vom reconfirma pretul.
ATENTIE! Programele noastre sunt adresate oamenilor activi si cu atitudine pozitiva! Programul nu este potrivit pentru cei comozi si amatori de all inclusive!
———————————————
Detalii complete despre aceasta aventura de poveste gasesti pe pagina noastra de Facebook:
https://www.facebook.com/free.worlding/events/
Pentru a fi la curent referitoare la circuitele pe care le pregatim, hai in comunitatea noastra:
Va asteptam si pe contul de Instagram al colegului nostru Florin Radu unde impartasim povesti despre destinatiile momentului:
———————————————