Loading...

Iordania. Taramul beduinilor

Descopera destinatia momentului, o tara fascinant de exotica! Iordania
Timp de 8 zile hai traiesti cea mai faina experienta in Iordania, aceasta tara FANTASTICA de care ne-am indragostit iremediabil.
Un program care a depasit toate recordurile noastre, atat din punct de vedere al participarii cat si din punct de vedere al feedback-ului pozitiv primit din partea voastra.
Siturile antice istorice si peisajele desertice frumoase fac din Iordania o destinatie uimitoare. Petra, cel mai des asociata cu aceasta tara din Orientul Mijlociu, este doar varful dunei de nisip. Exista castele si palate, situri biblice si ruine romane, deserturi si munti; fiecare cu propriile sale frumuseti de poveste. Timp de 8 zile vom descoperi Petra, Petra by night, desertul Wadi Rum, Amman, Jerash, Marea Moarta, Mount Nebo, Madaba, Aqaba, Marea Rosie si fabuloasa rezervatie a biosferei Dana Reserve!
In plus, te asteapta o gastronomie locala cu preparate delicioase, temperaturi numai bune de facut plaja, o noapte magica petrecuta la cort in desert alaturi de beduini, cel mai de treaba insotitor de grup, oameni minunati cu care vei impartasi timp de 5 zile cele mai tari experiente si un autocar cu aer conditionat numai al nostru cu care vom strabate locurile in lung si in lat! La inceput de martie, in plin sezon de vizitare, savuram impreuna Iordania!
Si pentru ca avem 2 variante ale programului, timp de 5 sau 8 zile ne vor incanta:
* Amman – cel mai mare oras din regiune, ticsit cu muzee, vestigii, istorie si cu o cultura fantastica
* Jerashul – o asezare antica greco-romana, incarcat de istorie si secrete arhitecturale de milenii
* Muntele Nebo – Renumit localnicilor ca Sieagha, muntele Nebo reprezinta cel mai inalt punct in aceasta parte a Imparatiei Moab. In zilele senine se poate vedea frumosul peisaj al Marii Moarte si a luncii rîului Iordan precum si cupolele Ierusalimului ce se pot observa la orizont
* Madaba – Acesta a fost unul din putinele orase, pe care impăratul Moab (la mijlocul veacului al IX-lea î.e.n.) isi facea scrierile sale despre Mesa. Aceasta ne zice despre intoarcerea Madabei si a altor locuri de la izraelieni si despre reconstruirea sa. Mai tarziu Madaba devenise parte a Imparatiei Nabatean, si dupa anexiunile romane din 106 e.n., acesta a fost un oras provincial cu o dezvoltare care crestea rapid, in Regiunea Arabii, impodobit cu cladiri frumoase, catedrale si străzi cu coloane.
* Malul Marii Moarte – suntem la aproape jumatate de km sub nivelul oceanului (cel mai jos punct de pe Terra) – un peisaj selenar de-a dreptul
* Petra, o minune a civilizatiei antice – un labirint de canioane si platouri din gresie, sculptate si transformate in statui, locuinte si chiar temple. O asezare continuu locuita pana-n zilele noastre care efectiv iti taie rasuflarea.
* Petra by night – un spectacol in care labirintul de canioane o sa fie luminat cu lumanari si faclii
* Desertul Wadi Rum- sit UNESCO, la fel ca si Petra, presarat cu coloane de granit tocite de vreme (fix ca-n Arizona), dune, camile, platouri si tot ce-i mai sade bine unui desert UNESCO sa aiba
* Dormim la cort traditional cu grup sanitar propriu in mijlocul desertului
* Plimbare cu camilele in desert la rasaritul soarelui!
* Acaba – croaziera si snorkeling pe Marea Rosie – una dintre cele mai exotice mari, un „hotspot” de biodiversitate la nivel global
* Descoperim cele mai delicioase preparate culinare locale ca de exemplu: miel cu mirodenii facut la cuptor sub nisip, la lumina de foc, in mijloc de desert
Posibil sa iti pregatim si cateva obiective surpriza pe care le vei descoperi la fata locului.
* Dana Reserve – cea mai mare rezervație naturală a Iordaniei…de la dunele de nisip arzătoare din vest până la vârfurile răcoroase ale munților din est, Rezervația Biosferei Dana găzduiește o mare varietate de animale sălbatice. (doar in programul de 8 zile)
Toate sub directa indrumare ghidului nostru Florin Radu si al bunului prieten si ghid iordanian vorbitor de limba romana, Adel, cel mai titrat ghid vorbitor de limba romana al Iordaniei! 🙂
Ziua 1 – Amman
Ne întâlnim în aeroportul Henri Coanda (Otopeni). Ne așteapta un zbor de aproximativ 3 ore cu compania Ryanair. Aterizam în Amman in jurul orei 18:45 de unde suntem preluați de autocarul ce ne va transporta pe toată perioada circuitului din Iordania. Ne indreptam spre hotel. Daca avem posibilitatea iesim la o scurta plimbare pe strazile Ammanului. Seara, relaxare si voie buna.
Ziua 2 – Discover Amman
După micul dejun, pornim sa exploram capitala Iordaniei, Amman. Ajungem in centrul orasului orașului Amman si vizitam Cetatea Amman si muzeul sau arheologic, Teatrul Roman, Old Town si ne bucuram de experientele de aici. Oriunde te uiți, există dovezi ale trecutului glorios al orașului! Dupa ce terminam de vizitat Amman, mergem spre spre Jerash, considerat cel mai bine conserv oras antic! Veti fi fascinati de vechile strazi romane, de coloanele impunatoare, multe dintre ele perfect conservate, de Amfiteatrul roman, Biserici, Temple și vastul Forum Roman. Pe scurt o zi plina de istorie! Seara revenim la hotel in Amman pentru cina si odihna.
Ziua 3 – Nebo si Madaba – Wadi Rum
Mic dejun. Azi vom vizita muntele Nebo si ale sale panorame incantatoare (este si locul unde a fost ingropat Moise) dar si Madaba (este cel mai bine cunoscut pentru mozaicurile sale bizantine și omeiade, în special pentru o hartă mare de mozaic din epoca bizantină a Țării Sfinte). Cu inimile incarcate de frumos pornim spre Wadi Rum. Ne asteapta miel gatit la nisip dupa reteta traditionala, un camping in desert cu conditii de lux, petrecere si dansuri locale, iar pentru visatori, optional, un cer plin de stele ce poate fi admirat de pe stancile desertului! O noapte de vis!
Ziua 4 – Wadi Rum – Petra by Night
Cine se trezeste dimineata se poate urca pe camila si asista la spectaculosul rasarit din desert. O experienta unica pe care nu ti-ai dori sa o ratezi. Urmeaza mic dejun apoi prima jumatate a zilei o petrecem in desertul UNESCO Wadi Rum. Ne asteapta safari cu masini 4 x 4 in desert timp de 4 ore, un ceai fierbinte si multe povesti la taverna beduinilor dar si obiective surpriza vizitate pe care le descoperi la fata locului. Pastram secretul pana atunci. Seara ne asteapta unul dintre cele mai asteptate momente ale excursiei: Petra by Night! Seara ajungem in Petra unde ne cazam, servim cina iar apoi pornim sa descoperim fantastica Petra by night, care este si ultimul obiectiv al zilei.
Ziua 5 – Petra by Day – Little Petra – Aqaba
Dupa micul dejun ne asteapta o fantastica aventura ce traverseaza Petra de la intrare si pana la finalul traseului principal. Vom parcurge aproximativ 15 km dus-intors timp in care ne vom bucura de panorame ce taie respiratia si de labirintul de canioane si platouri din gresie, sculptate si transformate in statui, locuinte si chiar temple. Luati in calcul si celebrele puncte de belvedere unde poti urca insotit de un beduin pentru a-ti face cele mai spectaculoase fotografii. Nu parasim Petra fara o ultima surpriza, bonus: Little Petra. Continuam programul si ajungem in Acaba unde ne asteapta cina si odihna.
Ziua 6 – Aqaba si croaziera pe Marea Rosie
Mic dejun apoi pornim in croaziera pe Marea Rosie cu yahtul, snorkeling, scuba diving si observarea coralilor! Masa de pranz o servim direct pe vapor! Seara exploram la picior Acaba. Locurile unde se mananca cel mai bun Kunefe le stim tot noi. Seara servim cina si ne bucuram de vremea calda din Aqaba. Cine nu doreste croaziera optionala pe Marea Rosie poate ramane la hotel, poate merge la o plaja privata sau pur si simplu se poate relaxa la shoping in centrul orasului!
Ziua 7 – Aqaba – Wadi Mujib – Marea Moarta
Dupa micul dejun parasim Aqaba si ne indreptam spre Dana Reserve, spectaculoasa rezervatie a biosferei. Pornim in drumetie pe unul dintre cele mai spectaculoare trasee din Dana Reserve timp de 2 ore. Te vei bucura de peisaje selenare spectaculoase si te vei bucura de unicitatea reliefului Iordaniei. La mijlocul traseului avem un moment de odihna si o mica surpriza din partea noastra. Seara revenim pe tarmul Marii Moarte, aceasta alta minune a naturii. Urmeaza cina, narghilea pentru cine doreste, mancare buna si relaxare.
Ziua 8 – Marea Moarta – Bethany – Amman
Dimineață devreme este alocată micului dejun, iar restul primei parti a zilei pentru plaja pe țarmul Marii Moarte. Plecam de la Marea Moarta in jurul orei 12:00 si vizitam ultimul nostru obiectiv, de aceasta data unul spiritual…Bethany, locul botezului. Seara, în jurul orei 19:20 ne așteapta cursa de București care decolează de pe aeroportul din Amman. Aterizăm pe aeroportul Henri Coandă din București in jurul orei 22:15.
!!! Cel mai bun raport calitate pret de pe piata !!!
In pretul aventurii sunt incluse:
* Bilete de avion Bucuresti – Amman si retur
* Mic dejun si cina zilnice cu preparate locale delicioase
* Bagaje de mana si pachetul “priority” la imbarcare – 2 bagaje de mana suficiente pentru aceasta calatorie
* Cel mai de treaba insotitor de grup din partea Free Worlding Romania
* 7 nopti de cazare la standard de 4* si 3* in Petra in camere duble/triple (ptr familii)/twin
* Transport cu microbus / autocar cu aer conditionat pe toata perioada sejurului
* Cel mai fain ghid iordanian vorbitor de limba romana, Adel, plin de informatii fascinante si cu carisma la purtator
* Obiectivele turistice din Amman
* O noapte in Desertul Wadi Rum (cazare in desert camp, cina, mic-dejun si party de seara). Corturile au capacitate de 2 persoane si grup sanitar propriu si standard de lux.
* Safari cu jeep-ul prin desertul Wadi Rum si obiective surpriza! (le descoperi la fata locului)
* Bilete de intrare la Petra, Little Petra si Petra by night
* Biletele de intrare la Wadi Rum si Marea Moarta
* Intrarile la toate obiectivele mentionate pe care le vom vizita (inclusiv Nebo si Madaba)
* Viza pentru Iordania (in mod normal costa 56 USD – o obtinem noi)
* Grup fain, ghizi de treaba si cei mai de gasca oameni cu zambetul la purtator
* Pachetul PRIORITATE la imbarcare pentru ambele zboruri, tur-retur
* Trekking in spectaculoasa rezervatie a biosferei Dana Reserve!
Pretul NU include:
* bagajul de cala (nu este nevoie)
* mese de pranz (aprox. 30-40 euro toate mesele)
* cheltuieli optionale
* plimbare cu camilele in desert (optional: 30 de dolari)
* croaziera optionala pe Marea Rosie – 55 dolari (inclus pranz pe vapor, 2 opriri de snorkeling si multa voie buna)
* scuba diving – aprox. 60 de dolari
* tipsurile optionale recomandate pentru toata perioada – 30 de dolari / pers
* teste PCR, orice alte teste necesare sau formalitati, impuse de autoritati pentru a putea intra sau iesi dintr-o tara
* supliment camera single – 200 de euro (nu trebuie sa il platesti daca vii singur, deoarece poti imparti camera)
Atentie. Oferta este dinamica deoarece pot aparea fluctuatii mari la pretul biletului de avion. Pentru eventualele modificari ale pretului excursiei se va face update in eveniment ori de cate ori este nevoie. La inscriere va vom reconfirma pretul.
ATENTIE! Programele noastre sunt adresate oamenilor activi si cu atitudine pozitiva! Programul nu este potrivit pentru cei comozi si amatori de all inclusive!
———————————————
Detalii complete despre aceasta aventura de poveste gasesti pe pagina noastra de Facebook:
https://www.facebook.com/free.worlding/events/
Pentru a fi la curent referitoare la circuitele pe care le pregatim, hai in comunitatea noastra:
Va asteptam si pe contul de Instagram al colegului nostru Florin Radu unde impartasim povesti despre destinatiile momentului:
———————————————
Fiind mai mereu plecati pe teren pot exista intervale mari de timp cand nu avem semnal telefonic cu toate ca nu tinem niciodata telefoanele inchise. Daca NU reusiti sa ne contactati telefonic, va rugam sa ne trimiteti solicitarea dumneavoastra astfel:
* lasati un mesaj pe WhatsApp pe numarul de telefon 0764 044 737
* lasati un mesaj pe pagina noastra de Facebook
* trimiteti un email la adresa: office@fabricadeaventura.ro