Loading...

Cappadocia. Aventura in Anatolia

Adânc ascuns în inima Turciei, exista un loc al legendelor cu peisaje unice. Cappadocia
Adânc ascuns în inima Turciei, exista un loc al legendelor cu peisaje unice. Cappadocia… „țara coșurilor de zâne” și a formațiunilor stâncoase ciudate. Iar daca vorbim despre ce vei trai cand vei pasi pentru prima data in Cappadocia atunci poti fi sigur ca te vei simti proaspat aterizat pe o altă planetă. Vei avea in fata ochilor un peisaj suprarealist la care nu ai mai fi fost martor până acum în viața ta. Formele de relief sunt unice si spectaculoase, iar la tot acest spectacol inedit trebuie sa fii prezent macar o data in viata.
Modelată de mâna naturii și existentă încă din cele mai vechi timpuri, Cappadocia este una dintre cele mai remarcabile moșteniri ale lumii. În fața ta vei avea „coșurile de zâne” care s-au format acum 60 de milioane de ani, iar în spatele tău 8 orașe subterane grandioase, locuri numai bune de deslusit mistere si ascultat legende.
Cappadocia este locul în care natura și istoria se îmbină armonios. În formațiuni stâncoase ciudate, modelate în perioada istorică, oamenii au lasat semnele civilizației, sculptând case și biserici și împodobindu-le cu fresce. Datorită lucrărilor de artă bizantine din interiorul bisericilor, Parcul Național Goreme este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO.
Hai intr-o aventura fantastica in capitala baloanelor cu aer cald și a apusurilor de poveste!
Si pentru ca este cel mai fain si complex program in Cappadocia, presarat cu tot ce iti trece prin cap, iata cateva din minunatiile de care ne vom bucura in cele 5 zile (sunt prea multe sa le enumeram pe toate):
• The Pigeon Valley Panorama – Valea care gazduieste mii de porumbari sapati in stanca vaii de catre fermierii din Cappaocia, pentru a colecta guano si a fertiliza fermele in trecut.
• Uchisar Castle – Uçhisar este situat la marginea Parcului Național Göreme, si este dominat de un munte-castel înalt de 60 de metri, care este vizibil de la o distanță considerabila
• Goreme Open Air Musuem – Vedem faimoasele biserici si manastiri taiate in stanca din Cappadocia cu fresce din secolele 10-13 e.n. Aceste biserici au cele mai bune picturi murale din Capapdocia.
• Pashabagi – valea cosurilor de zana, cunoscuta si sub numele de Valea Calugarilor. Aici vedem formatiunile stancoase naturale de ciuperci si celulele calugarilor din interiorul formatiunilor stancoase.
• Avanos – Orasul istoric al olaritului din Cappadocia. Prima asezare din Avanos a fost infiintata de Imperiul Hiit pe malul raului Rosu, care a oferit colonistilor argila rosie din abundenta
• Valea Dervent – numita si Pink Valley sau Imagination valley, cu faimoasele sale formatiuni de roca roz.
• Cavusin Village – Casele din sat sunt tăiate în formațiuni de stâncă și multe dintre interiorul lor au fost erodate de forțele naturale, cum ar fi ploaia, vântul și cutremure
• Monks Valley – unele dintre cele mai surprinzatoare “coșuri de zâne” din Cappadocia, cu capete de roca gemene și chiar triple – formațiuni care sunt unice chiar și pentru Cappadocia!
• Three Beauties – Este cea mai faimoasă frumusețe naturală și simbol al orașului Urgüp
• Orasul subteran Kaymakli – Cel mai spectaculos oras subteran al Cappadociei!
• Ihlara Valley – O drumetie usoara prin cea mai buna parte a vaii de-a lungul paraului Melendiz. Privind in sus, se pot observa in peretii ce strajuiesc valea si pe marginea acestora multe dintre bisericile, capelele, manastirile si pesterile pustnicilor din epoca bizantina
• Satul Belisirma – Situat in mijlocul Canionului Ihlara
• Manastirea Selime. Complexele au fost sculptate in aflorimente de roci vulcanice in perioada bizantina. Pranz la un restaurant local
• Mustafapasa Village – a fost locuit de greci de cetățenie otomană (care i-au numit Sinassos) din Turcia până în 1923, cand au părăsit regiunea
• Keslik Monastery – este un complex mănăstiresc în peșteră, cu două biserici (Sf. Mihail și Sf. Ștefan), o sală mare de trapeză, un izvor sacru și nesfârșite încăperi rupestre.
• Taskinpasa Medrese – este un sat tipic Capadocian unde există o Medrese (școală teologică) și o moschee învechită, ambele fiind construite în perioada selgiucilor.
• Sobessos Ancient City – a fost descoperit accidental în 2002. Orașul, care este una dintre oglinzile istoriei Capadociei si a fost dezgropat în urma unei săpături arheologice de 3 ani
• Soganli Valley – are mănăstiri și biserici rupestre din secolele al X-lea și al XI-lea
• Jeep Safari Off Road SUV Land Rover Defender, o aventura ce nu trebuie ratata
• Zbor cu balonul deasupra Cappadociei, poate cea mai spectaculoasa experienta a programului!
• Whirling Dervishes Night, un ritual incantator sustinut de dansatorii rotitori!
• Seara turceasca, Ceremonie de nunta traditionala si Dans Folk cu cina
• ATV Quad Bike, plimbare si aventura pe un traseu spectaculos
• Spa&Turkish Bath, rasfat si relaxare la cote maxime
• Plimbare cu masini retro in timp ce baloanele cu aer cald se inalta spre cer
• Vom calari impreuna timp de doua ore si vom urmari apusul pe Lover’s Hill din saua calului
• Tur in ultima zi cu 2 obiective surpriza!
Dar sa vedem si programul pe larg al celor 5 zile:
Ziua 1
* Intalnire cu liderul de grup, Florin Radu la ora 07:00 in aeroportul Henri Coanda (Otopeni). 09:50 plecare cu Turkish Airlanes spre Kayseri, Cappadocia. Facem escala in Istanbul, unde se schimba avionul spre Kaisery. In jurul orei 14:30 aterizam in Kayseri si vom fi transferati la hotel. Am ales o locatie tip Cave Hotel asa ca vei fi incantat sa descoperi o locatie primitoare si atipica! Am organizat un pranz optional, la unul dintre restaurante locale, asa ca cine doreste, se poate rasfata cu bucataria turceasca. Dupa-masa ne asteapta prima aventura din programul nostru. Vom calari impreuna timp de doua ore si vom urmari apusul pe Lover’s Hill din saua calului ce ne va purta in aventura. Cina si odihna.
Ziua 2
Ne trezim dis-de-dimineata pentru ca urmeaza experienta mult asteptata: zborul cu balonul. Dupa aceasta experienta fantastica revenim la hotel unde servim micul dejun in jurul orei 8. Urmeaza o noua zi plina de aventura pentru ca azi vizitam: Goreme open air Museum, Uchisar Castle, Avanos, Cavusin Village, Monks Valley, Devrent Valley si incheiem bineinteles cu Three Beauties! La jumatate zilei ne oprim pentru a servi pranzul care este inclus. Revenim la hotel unde servim cina. Seara, pentru cine doreste, optional, Spa&Turkish Bath, asa ca rasfatul va atinge cote maxime!
Ziua 3
In jurul orei 9:30, dupa ce am servit micul dejun, ne avantam intr-o noua aventura fantastica. Azi avem in program: Goreme Panorama. Kaymakli Underground City, Ahlara Valley, Belisima Village, Yaprakhisar Panorama & Selime Monastery, Pigeon Valley Panorama! Ca de obicei in jurul prnazului oprim pentru pranz care este inclus. Seara revenim la hotel pentru cina, insa asta nu e tot. V-am pregatit o noua surpriza. Optional: Whirling Dervishes Night, un ritual incantator sustinut de dansatorii rotitori!
Ziua 4
Incepem dimineata in forta cu o plimbare de 2 ore pe ATV Quad Bike. O experienta la rasarit pe care nu trebuie sa o ratezi. Dupa micul-dejun pornim iar in exploare in zone mai putin stiute si umblate ale Cappadociei. Azi vizitam: Mustafapasa Village, Keslik Monastery, Taskinpasa Medrese, Sobessos Ancient City, Soganli Valley. Incheiem ziua cu Jeep Safari Off Road SUV Land Rover Defender! O aventura offroad in care vom fi codusi de soferi profesionisti. Seara am pregatit optional inca o surpriza pentu cei dornici de a descoperi cultura locala fascinanta: Seara turceasca, Ceremonie de nunta traditionala si Dans Folk cu cina. Incantare.
Ziua 5
Este ultima zi a aventurii noastre insa cu siguranta si aceasta va fi una speciala. Cine se trezeste foarte dimineata are parte de inca o surpriza. Plimbare cu masini retro in timp ce baloanele se inalta spre cer! Mai multe detalii afli la fata locului. Revenim la hotel unde savuram micul dejun, apoi pornim sa descoperim alte 2 frumuseti ascunse ale Cappadociei. Aceste 2 obiective raman secrete pana in ziua respectiva. In jurul 15:00 ne urcam in avionul ce aduce in Bucuresti dupa o scurta escala in Istanbul. Aterizam in jurul orei 20:20.
Sunt incluse in pretul aventurii:
* Cazare la Cave Hotel 4 nopti (hotel in stanca!)
* Demipensiune (mic dejun si cina inclusa)
* Zborurile cu avionul – Turkis Airlines!!!
* 4 mese de Pranz in zilele 2,3,4,5
* Bagaj de mana 8 kg
* Bagaj de cala 25 kg (chiar daca este inclus cel mai probabil sa nu aveti nevoie de el)
* Insotitor de grup roman din parte Free Worlding (Florin Radu)
* Ghid local vorbitor de limba engleza
* Microbuz / autocar modern in functie de marimea grupului
*Taxe locale (rezervatii, orase, manastiri)
* Intrare la obiectivele si tururile mentionate in program (mai putin cele mentionata mai jos ca neincluse)
* Transferuri aeroport
Ce nu este inclus in pret:
* SPA & Hammam
* Zbor cu Balonul
* Seara turceasca
* Dervish Ceremony
* Bacsisuri pentru personalul local implicat in buna desfasurare a turului – recomandam 30 EUR/pers/toata perioada
* Pranz optional in prima zi
* Cheltuieli personale
* Bauturi de orice fel, altele decat cele oferite gratuit in cadrul meselor
* Supliment camera single (aprox 250 EUR/persoana – intrebati in momentul inscierii)
* Asigurare storno si de sanatate ce acopera inclusive riscurile COVID19
* Teste PCR, orice alte teste necesare sau formalitati, impuse de autoritati pentru a putea intra sau iesi dintr-o tara (in acest moment se solicita test PCR pentru intrarea in Turcia efectuat cu cel mult 72 de ore inainte de plecare).
Atentie. Oferta este dinamica deoarece pot aparea fluctuatii mari la pretul biletului de avion. Pentru eventualele modificari ale pretului excursiei se va face update in eveniment ori de cate ori este nevoie. La inscriere va vom reconfirma pretul.
ATENTIE! Programele noastre sunt adresate oamenilor activi si cu atitudine pozitiva! Programul nu este potrivit pentru cei comozi si amatori de all inclusive!
Pentru confirmarea inscrierii trebuie platit un avans. Restul sumei se plateste cu maxim 30 de zile inainte de excursie! Inainte de plata avansului se va emite contractul cu agentia de turism.
Conditii de intrare in Turcia:
Cetăţenii români care călătoresc în Turcia în scop turistic sau de afaceri (întâlniri) nu au nevoie de viză de intrare pe teritoriul acestui stat. Perioada de şedere nu poate depăşi 90 zile într-un interval de 6 luni. Perioada de şedere se calculează retroactiv, de la data ieşirii din Republica Turcia, iar nu de la data primei intrări.
Paşapoartele trebuie să aibă o valabilitate de minimum 150 zile la momentul intrării în Turcia şi să dispună de cel puţin o filă goală.
Important: vă recomandăm să acordaţi atenţie la efectuarea controalelor de frontieră/vamale şi să vă asiguraţi că vi s-a aplicat în paşaport ştampila de intrare în Turcia. Lipsa ştampilei de intrare poate conduce la aplicarea de amenzi şi/sau expulzare (până la finalizarea cercetării se consideră că s-a intrat ilegal).
Nu se permite intrarea în Turcia cu cartea de identitate românească, cartea provizorie de identitate românească sau buletin de identitate românesc.
———————————————
Detalii complete despre aceasta aventura de poveste gasesti pe pagina noastra de Facebook:
Pentru a fi la curent referitoare la circuitele pe care le pregatim, hai in comunitatea noastra:
Va asteptam si pe contul de Instagram al colegului nostru Florin Radu unde impartasim povesti despre destinatiile momentului:
———————————————
Fiind mai mereu plecati pe teren pot exista intervale mari de timp cand nu avem semnal telefonic cu toate ca nu tinem niciodata telefoanele inchise. Daca NU reusiti sa ne contactati telefonic, va rugam sa ne trimiteti solicitarea dumneavoastra astfel:
* lasati un mesaj pe WhatsApp pe numarul de telefon 0764 044 737
* lasati un mesaj pe pagina noastra de Facebook
* trimiteti un email la adresa: office@fabricadeaventura.ro