Loading...

Cainii Zapezii si Fabrica de Fericire

“Fericirea este sensul si scopul vietii, intreaga finalitate a existentei”

“Fericirea este sensul si scopul vietii, intreaga finalitate a existentei”, spunea Aristotel. “ Dar ce este fericirea daca nu armonia dintre om si viata pe care o duce?”, i-ar raspunde Albert Camus.
Nu suntem experti in filozofie si nici nu am descoperit secretul fericirii eterne, insa ne pricepem de minune sa construim programe de weekend ce imprima un zambet larg pe chipul acelora care aleg sa ne insoteasca in aventurile noastre.
Si chiar daca se spune ca fericirea poate veni din interior, suntem cat se poate de siguri ca ea poate veni la fel de bine si din exterior. Asa ca ne-am pus serios pe treaba si am construit cu grija un program de care suntem tare mandri si incantati. Un program cu adrenalina, momente dulci de rasfat si locuri care mai de care mai speciale, numai bune sa te indragostesti de ele.
Timp de 2 zile ne bucura si ne incanta:
Sambata
• Turul nostru de poveste incepe in Tusnad Sat cu o scurta prezentare a drumului apei minerale de la băile de abur ale samanilor pana la cultura balneoclimaterica a zilelor de azi
• Continuam programul cu o vizita la o manufactura renumita de bere artizanala traditionala! Urmeaza un tur al fabricii si o prezentare a tehnologiei fabricării acestei beri. Dupa degustarea de bere dam o fuga si la fabrica de chipsuri.
• Tot aici vom servi un pranz traditional secuiesc cu ciolan afumat in crusta de paine, insotit de o degustare NELIMITATA DE BERE ARTIZANALA!
• Programul continua cu o vizita scurta la Castelul-fortăreață Miko din Miercurea Ciuc (cel mai important reper al orasului!), care gazduieste si Muzeul Secuiesc al Ciucului
• Pornim spre Lunca de Sus unde adrenalina atinge cote maxime in boburile ce aluneca cu viteza pe pista special amenajata. Sa inceapa nebunia și distractia!
• Seara ajungem la cazare. Un han secuiesc minunat, cu traditie, unde calatorii care ii trec pragul sunt intampinati cu dragoste si multă ospitalitate. Bunul gust impresionează, iar bucatele sunt gatite cu grija dupa retetele traditionale.
Duminica
• Mic-dejun
• Ajungem la Harghita-Bai, unde suntem intampinati cu palinca, ceai si vin fiert
• Si iata-ne ajunsi in punctul culminant al aventurii noastre. Urmeaza un tur de poveste cu saniile trase de caini Husky pe un traseu desprins din povesti. Timp de aproximativ 20 de minute ai prilejul sa umpli memoria telefonului cu cele mai faine amintiri ale acestei ierni! In cazul in care stratul de zapada nu este suficient (puțin probabil), vom opta pentru un tur cu carutele trase de cai pe un traseu surpriza.
• Masa de pranz intr-o locatie surpriza
• Lasam saniile trase de caini si ne indreptam spre un obiectiv plin de surprize dulci: Fabrica de Ciocolata!
• Urmeaza un tur ghidat al fabricii, unde vei afla cateva dintre secretele productiei, pentru ca mai apoi sa te bucuri de surprizele dulci pe care gazdele ni le-au pregatit (degustare + suvenir dulce)
• Dupa vizitarea fabricii, ne indreptam catre cafeneaua interioara unde fiecare poate comanda contra-cost diverse sortimente și specialități rare de ciocolata calda, cafea, ceai!
• Cum putem incheia un tur de poveste altfel decat sa-l imortalizam cu ajutorul aparatului foto! Ultima surpriza din program este o vizita la Laboratorul Foto Kovats din Odorheiu Secuiesc. O calatorie in timp in singurul studio de fotografie din Europa care functioneaza doar prin utilizarea luminii naturale.
Mentiune: in lipsa stratului de zăpadă pe traseul stabilit, in locul saniilor trase de caini vom folosi mijloace de deplasare…cu roti pe un traseu surpriza (carute). Vom avea parte de mancare gatita la disc, aventura cu carutele in salbaticia Harghitei, panorame spectaculoase si multa voie buna.
Costul ghidajului acopera: ghidaj si ghid national, asistenta pe toata durata activitatilor, organizarea activitatilor in aer liber si participarea la toate activitatile enumerate mai sus, o camera dubla premium intr-un minunat han secuiesc in care sa iti refaci fortele peste noapte, 1 cina delicioasa, 1 mic dejun pentru a prinde forte proaspete pentru o noua zi de aventura.
Costul nu acopera:
* alte cheltuieli personale
* bauturi alcoolice si non-alcoolice in afara degustarii de bere
* mesele de pranz (50-60 de lei / persoana / masa)
* ciocolata calda din cafeneaua fabricii de ciocolata (10 lei /ceai/cafea/ciocolata calda in functie de sortiment)
* transport (se realizeaza cu masinile proprii), daca nu ai masina, da-ne de veste si impartim carburantul
* ture suplimentare cu bobul (fiecare participant are inclusa o coborare – coborarile suplimentare se taxeaza cu 18 lei/coborare)
———————————————
Detalii complete despre aceasta aventura de poveste gasesti pe pagina noastra de Facebook:
Pentru a fi la curent referitoare la circuitele pe care le pregatim, hai in comunitatea noastra:
Va asteptam si pe contul de Instagram al colegului nostru Florin Radu unde impartasim povesti despre destinatiile momentului:
———————————————