Loading...

Taramul Lupilor si al Iernii Fermecate

Hai sa descoperi o lume de poveste, surprinzatoare, fascinanta.

O lume de poveste surprinzatoare, fascinanta. E greu sa iti gasesti cuvintele atunci cand admiri magia iernii ce se intinde tacuta peste cele mai neumblate si mai salbatice tinuturi din judetul Harghita. Insa satele uitate de vreme si casele ce inca dorm in timp ce cosurile-si fumega misterele de-o iarna vor fi brusc animate de forfota pregatirilor ce anunta pentru noi inceputul unei aventuri de poveste.

Daca iti este dor de momentele copilariei de altadata, de saniusul de pe ulitele satului sau de bucatele traditionale ale bunicii, atunci ia-ti hainele groase de zapada si timp de 2 zile lasa-te suprins de o Romanie a satelor stravechi in care autenticitatea rurala se pastreaza inca vie.

 

Timp de 2 zile ne bucura si ne incanta:

 

Sambata

 

• Safari cu sanii trase de cai pe un traseu de aproximativ 24 km (dus – intors) prin padurile inzapezite de pe muntele Hagyesteto. Pregateste-te pentru relaxare si peisaje ce taie rasuflarea
• Picnic rece in mijlocul salbaticiei cu mancare bio, foc de tabara, ceai la ceaun si o panorama incredibila
• Cina delicioasa la un han secuiesc de poveste
• Do-it yourself – manufactura de bijou din aragonit de Corund (piatra semiprețioasa): participantii pot alege din diferite pietre semi preparate din aragonitul de Corund și isi vor finaliza singuri medalioanele, cabochonurile, inelele sau cerceii.

 

Duminică

 

• Parcurgerea traseului de vizitare al Canionului de Sare din Praid, singurul fenomen de acest gen din Europa. Este lumea impresionantă a formelor de eroziune și de precipitare a sarii la suprafață. Daca nu este foarte frig vom avea oportunitatea de a incerca efectele terapeutice ale namolului sarat de origine minerala, ce se formeaza in canion (fenomen asemanator cunoastem la Marea Moarta).
• Tur de poveste cu sanie trasa de cai sau caruta pe platoul vulcanic deasupra CORUNDULUI (sanie sau caruta in functie de zapada existenta)
• Vizita cu ghidaj in salbaticia din ireala taiga romaneasca ”Tinovul de la Fantana Brazilor” unde vom cunoaste lumea interesanta adaptata condițiilor siberiene: copaci trecuți de 1000 ani, plante otravitoare si insectivore si multe informatii despre fenomene de care habar nu aveai ca exista in Romania.
• Masa de pranz rece OPTIONALA cu bunatati ale casei intr-o gospodarie de subzistenta producatoare de branzeturi locale (aprox. 30 lei)
• Vizitam o manufactura de familie ce ne ofera o gustare de siropuri și gemuri din fructe de padure
• Vizitam un atelier mestesugaresc de prelucrare de iasca. Acesta din urma este unicat european.

 

Mentionam ca mare parte din tariful de participare este distribuit la localnicii care contribuie la edificarea acestui program: producatori, ferme de subzistenta, mestesugari, ghizi, custozi ale rezervatiilor. Mentionam ca veti contribui la mentinerea acestor valori facand un bine la 8 familii, 2 rezervații.

 

Mentiune: in lipsa stratului de zapada (sanse infime) vom folosi mijloace de deplasare…cu roti (carute).

 

Costul include: ghidaj si ghid national, asistenta pe toata durata activitatilor, organizarea activitatilor in aer liber si participarea la toate activitatile enumerate mai sus (cu exceptia pranzului rece), o camera dubla premium intr-un minunat han secuiesc in care sa iti refaci fortele peste noapte, 1 cina delicioasa, 1 mic dejun pentru a prinde forte proaspete pentru o noua zi de aventura.

 

Costul nu acopera:

 

* alte cheltuieli personale
* bauturi alcoolice si non-alcoolice
* masa de pranz de duminica ( aprox. 30 de lei)

 

Plecarea are loc din Bucuresti in jurul orei 6:00 dimineata
Transportul se asigura independent cu masinile personale. Cine nu are autoturism, gaseste locuri libere in masinile noastre. Costurile carburantului se impart.

Va puteti alatura grupului si daca sunteti din alte orase, urmand sa ne intalnim la primul obiectiv din cadrul turului ghidat.

———————————————
Detalii complete despre aceasta aventura de poveste gasesti pe pagina noastra de Facebook:
Pentru a fi la curent referitoare la circuitele pe care le pregatim, hai in comunitatea noastra:
Va asteptam si pe contul de Instagram al colegului nostru Florin Radu unde impartasim povesti despre destinatiile momentului:
———————————————