Loading...

Wild Iordania

Pentru cei aventuroși și dornici să descopere, iată că a venit vremea pentru o altfel de Iordanie!

Siturile antice istorice și peisajele deșertice frumoase fac din Iordania o destinație uimitoare. Petra, cel mai des asociată cu această țară din Orientul Mijlociu, este doar vârful dunei de nisip. Există castele și palate, situri biblice și ruine romane, deserturi și munți; fiecare cu propriile sale frumuseți de poveste. Timp de 8 zile vom descoperi Petra, Petra by night, deșertul Wadi Rum, Amman, Jerash, Marea Moartă, Mount Nebo, Madaba, Aqaba, Marea Roșie și fabuloasa rezervație a biosferei Dana Reserve…

Așa începe descrierea programului clasic pe care îl desfășurăm în Iordania din 2018 și până în prezent. Un program care a depășit toate așteptările și recordurile noastre. Peste 1000 de turiști au călătorit alături de Florin Radu în acesta țară de poveste și toți s-au întors fascinați de poveștile Iordaniei.
Pentru cei aventuroși și dornici să descopere, iată că a venit vremea pentru o altfel de Iordanie. Am promis un circuit total diferit, presărat cu minunățiile de care nu multă lumea a auzit. Câți dintre voi știu oare că Iordania are unele dintre cele mai spectaculoase canioane din lume? Sau câți turiști au reușit să parcurgă celebrul drum al caravanelor dintre Little Petra și Trezorerie? Sau…câți știu că în Wadi Rum se ascund canioane fascinante numai bune de explorat?
Am pregătit un circuit fantastic de 8 zile în care veți descoperi alături de Florin toate aceste bijuterii ascunse ale Iordaniei. Ne vom distra în canioane inundate de apă, vom face trekking printre pereții înguști acoperiți de vegetație luxuriantă, vom descoperi magia deșertului și peisajele selenare din cel mai frumos deșert al lumii și nu în ultimul rând, veți descoperi pentru prima dată și partea neștiută a Petrei.
Este un program accesibil oricui cu o condiție fizică decentă, iar toate activitățile se vor desfășura în condiții perfecte de siguranță, fiind permanent asistați de personal calificat și bucurându-va bineînțeles de confortul echipamentelor de siguranță pe care le veți purta atunci când este cazul.
Pentru toți cei peste 1000 de turiști care ne-au însoțit până acum în Iordania, cât și pentru cei care nu ați reușit până acum să va alăturați grupurilor noastre, a venit vremea să ne aventurăm împreună, în premieră pentru România, într-o experiență unică. WILD IORDANIA.
Timp de 8 zile descoperim magia ascunsă a Iordaniei astfel:
· Ajloun Nature reserve – unul dintre cele mai frumoase locuri ascunse ale Iordaniei este Societatea Regală pentru Conservarea Naturii Rezervația Forestieră Ajloun, întinsă pe dealuri îndepărtate, la aproximativ 9 km nord de Ajloun. Da, ați auzit bine, pădure în Iordania. Rezervația cuprinde treisprezece kilometri pătrați de pădure mediteraneană ondulată – în principal stejari veșnic verzi, cu câțiva fistic, roșcovi și căpșuni sălbatici împreună cu plantații de măslini și trasee fabuloase de trekking
· Wadi Hiddan – include peisaje montane sălbatice și dramatice. Un frumos canion bazaltic negru plin de chei înguste, zone surprinzătoare de vegetație și bazine naturale. Așteptați-vă la distracție cât suprinde în piscinele naturale și la un traseu spectaculos, plin de aventură
· Marea Moartă – cunoscută în ebraică ca Yam Ha-Melakh (Marea Sării) este cel mai jos punct de pe pământ. Este înconjurat de peisajul uluitor al deșertului Negev. Vom petrece aici o noapte și vom avea timp suficient pentru a experimenta senzația de plutire în această apă unică în lume!
· Wadi Al Mujeb – este modalitatea perfectă pentru a experimenta provocările și frumusețea celui mai spectaculos canion din Iordania. Explorează cheile ascunse, sari și alunecă în cascade de apă, urcă și înoata prin canioanele uluitoare de gresie din Wadi Mujib!
· Wadi Ibn Hamman – este un canion adânc ascuns într-o vale mare cu vegetație luxuriantă, grădini suspendate, palmieri, stânci înalte de gresie, cascade și multă apă care curge printr-un defileu îngust (Siq). Este o plimbare ușoară pentru toate vârstele și este o introducere minunată în comorile naturale ascunse ale Iordaniei.
· Înființată în 1989, Rezervația Biosferei Dana este cea mai mare rezervație naturală a Iordaniei, acoperind aproximativ 292 km patrati de peisaj accidentat și fabulos de-a lungul văii Marii Rift. Se coboară într-o serie de creste muntoase, de la platoul înalt de 1500 m de lângă Quadesiyya până la câmpiile deșertice din Wadi Araba. Munții sunt tăiați de multe wadis cu laturi abrupte, adesea căptușiți cu o vegetație luxuriantă de copaci și arbuști. Geologia sa este la fel de variată ca și peisajul său, trecând de la calcar la gresie si la granit.
· Drumul caravanelor dintre Little Petra și Petra – Siq al Barrid (siq-ul rece), sau Mica Petra, este un loc intrigant: ascuns în propriul său mic canion nisipos, la aproximativ 8 km de Petra, are mai degrabă farmec decât măreție. Este liniștit, aproape intim, în comparație cu centrul orașului Petra și cu forfota pe care o vei descoperi la Trezorerie. Este punctul de plecare al aventurii noastre și un loc ce trebuie musai descoperit. Urmează să ajungem în Petra, unde măreția te va copleși la fiecare pas. Petra este, fără îndoială, cea mai valoroasă comoară și cea mai mare atracție turistică a Iordaniei, vizitată de turiști din întreaga lume! Este unul dintre cele mai prețioase situri de patrimoniu UNESCO din lume, iar în 2007 a fost votată una dintre “Cele 7 minuni ale lumii moderne”
· Wadi Rum – sau cel mai fascinant deșert al lumii. Recunoscut pentru peisajele lui selenare, a fost locul unde s-au filmat unele dintre cele mai mari producțîi de la Hollywood, ultima dintre ele fiind celebrul “Dune”. Timp de o zi ne vom aventura astfel încât să gustăm din plin toată magia acestui loc unic. Ne vom distra pe dune cu mașinile 4×4, vom face trekking în cel mai atractiv canion, vom face poze pe poduri de piatră și bineînțeles ne vom bucura de aventura cu cămilele. Alte cuvinte sunt de prisos. Seara o petrecem sub stele într-un camping deluxe.
· Wadi Numeira – este un Wadi din Iordania care este cunoscut pentru defileul său adânc tăiat prin gresie. Ea dă numele ruinelor din Epocii Bronzului și este situat lângă Marea Moartă. Acest Wadi extraordinar este renumit pentru stânca sa suspendată la începutul traseului și pentru trecerea îngustă și magnifică prin formațiunea de stâncă (numită și Siq). Wadi-ul este cunoscut și ca „Water Petra” sau Wadi Hudeira de către beduinii locali. Este o plimbare ușoară într-un Siq cu adevărat spectaculos, cu apă curgătoare limpede și pereți masivi care ascund cerul.
· Wadi Al Hasa – este un canion foarte lung ce se termină în Marea Moartă lângă orașul Al-Safi. Lungimea sa este de aproximativ 40 kilometri, iar aici apa nu încetează să curgă în niciun moment al anului. Există multe izvoare și alte surse care o hrănesc, în special în partea din guvernoratul Tafilah. Este mai lung și mai lat decât Wadi al-Moujib, care este situată la nord. Aici spectacolul și distracția sunt la ele acasă.
Dar iată că a venit vremea să aflați și programul pe zile al acestui circuit de poveste:
Ziua 1 – Bucuresti – Amman
Ne întâlnim la ora 12:15 în aeroportul Henri Coandă (Otopeni). Ne așteaptă un zbor de aproximativ 3 ore cu compania Ryanair. Aterizăm în Amman în jurul orei 18:00 de unde suntem preluați de autocarul ce ne va transporta pe toată perioada circuitului din Iordania. Ne îndreptăm spre hotel. Dacă avem posibilitatea și nu întârziem cu cina, ieșim la o scurtă plimbare pe străzile Ammanului. Seara relaxare și voie bună.
Ziua 2 – Amman – Ajloun (Trekking) – Wadi Hiddan- Dead Sea
După micul dejun pornim către rezervația naturală Ajloun, unde vom parcurge cel mai spectaculos traseu. Trecând printre văi și culmi împădurite, în interiorul și în afara rezervației naturale, acest traseu extrem de pitoresc oferă vederi panoramice către Cisiordania și Siria. Există câteva pante abrupte pe traseu care necesită un nivel rezonabil de condiție fizică. Traseul are o lungime de 8 km și avem nevoie de 4 ore pentru a-l parcurge. După amiază ne aventurăm pentru vizita Wadi Al Wala care face parte din zona Wadi Al-Hidan, un canion bazaltic spectaculos, plin de chei înguste cu pereți negri, piscine naturale proaspete, vegetație fascinantă și faună sălbatică. Inoptam pe malul Marii Moarte la un resort fain tare!
Ziua 3 – Bălăceala și plajă la Marea Moartă – Wadi Al Mujeb – Wadi Ibn Hamman
După micul dejun: plaja de la Marea Moartă se află la granița de vest a Iordaniei și este binecunoscută că fiind cel mai de jos loc de pe pământ, la 400 de metri sub nivelul mării. Apa neobișnuit de sărată și bogată în minerale, noroiul negru bogat de-a lungul țărmului, izvoarele minerale termale sunt vindecătoare atât pentru corpul, cât și pentru sufletul tău. Dimineață timp pentru plajă și bălăceala. Pornim spre Wadi Mujib unde distracția atinge cote maxime. Traseul începe de la Centrul de vizitatori de lângă Podul Mujib, de unde vom urma cursul râului între stânci falnice de gresie până la baza unei cascade mari. O plimbare ideală de făcut pentru a ne bucura de apă rece și de umbră mai ales pe timpul verii. Urmează aventura în Wadi Ibn Hammd, situat între Madaba și al-Karak, la sud de capitala Amman, ascuns adânc într-o vale imensă. Pornim către Rummana pentru a prinde apusul într-unul dintre locurile uimitoare unde este recomandat să faci asta. Cină și noapte în camp.
Ziua 4 – Rummana – Dana Village – Kingsway – Shoubak – Al Hesha – Little Petra
După micul dejun: începem trekkingul pentru a ajunge în satul Dana. Acest traseu conturează escarpele uriașe ale rezervației Wadi Dana între campingul Rummana și Dana Village. Trecând prin grădinile terasate ale satului, traseul oferă vederi uluitoare ale canionului Wadi. Traseul are 8 km și durează între 3-4 ore. Odată ajunși în satul Dana vom avea o priveliște frumoasă asupra munților Wadi Feynan – luăm prânzul și apoi mergem pe Kingsway by Shoubak până în zona Al Hesha. Cină și cazare în campul de beduini din Little Petra.
Ziua 5 – Little Petra – Petra
După micul dejun pornim pe celebrul drum antic al caravanelor. Pornim din Little Petra, ajungem în puncte de belvedere spectaculoase asupra deșertului Wadi Araba, apoi la Mănăstire unde pozele spectaculoase încep să ocupe memoria telefonului, după care continuăm traseul scărilor până la Trezorerie. Trecem în drumul nostru pe lângă Amfiteatrul Roman, temple și Mormintele Regale. Ajungem în punctul culminant al traseului nostru: impunătoarea Trezorerie. Încheiem aventura noastră în Petra la Centrul de Vizitare. Transfer la hotel și cină.
Ziua 6 – Petra – Wadi Rum
Mic dejun. Pornim spre Wad Rum unde urmează 4 ore de drumeție combinată prin canioane și alte locuri de poveste, cu alte 3 ore de safari în mașini 4×4. Podul de stâncă Burdah este pentru călătorii activi și aventuroși punctul principal de atracție. La mijlocul zilei ne potolim foamea cu prânzul beduinilor. Seara urmează plimbarea pe cămile până la campul deluxe unde vom lua cina și unde vom dormi. Dar nu înainte de petrecerea dată în cinstea noastră.
Ziua 7 – Wadi Rum – Wadi Numeira – Madaba
După micul dejun în tabără, urmează o nouă zi de aventură. Situat lângă Marea Moartă, acest Wadi extraordinar este renumit pentru stânca sa suspendată la începutul traseului și pentru trecerea îngustă și magnifică prin formațiunea de stâncă (numită și Siq). Wadi-ul este cunoscut și ca „Water Petra” sau Wadi Hudeira de către beduinii locali. Este o plimbare ușoară într-un Siq cu adevărat spectaculos, cu apă curgătoare limpede și pereți masivi care ascund cerul. Pornim apoi către Madaba pentru cină și odihnă.
Ziua 8 – Madaba – Wadi Al Hesha – Amman – București
Astăzi, după micul dejun, avem un tur în Wadi Al Hasa, un must-see dacă ai ajuns în Iordania. La capătul sudic al Mării Moarte, lângă orașul Ghur Aș Safi, se află un râu. Nu un pârâu mic ca multele altele. Nu…Un râu adevărat, cu pești și volum mare de apă. Oricine familiarizat cu Orientul Mijlociu va fi uimit să vadă atâta apă curgând prin față ochilor săi. Și acest dar prețios nu se risipește, deoarece cea mai mare parte a apei se oprește în Ghur într-o stație de captare ce deservește numeroasele policulturi. În plus, Wadi al-Hasa este o celebritate: istoria sa este lungă și veche, iar wadi-ul este citat în mod explicit în Vechiul Testament. În jurul orei 15:00 ajungem pe Aeroportul Internațional Queen Alia din Amman unde ne așteaptă cursa spre București. În jurul orei 21:15 aterizăm pe Aeroportul Otopeni împreună cu toate amintirile pe care le-am adunat în 8 zile fabuloase de aventură.
Și de data asta nici măcar nu ne mai putem lauda cu cel mai bun raport calitate preț de pe piață deoarece este unicul program din România după acest tipar. Insa nu pentru mult timp…. 😊
În prețul aventurii sunt incluse:
* Bilete de avion București – Amman și retur
* Mic dejun și cină zilnice cu preparate locale
* 4 mese de prânz în zilele 2,3,4,5
* Bagaje de mâna și pachetul “priority” la îmbarcare – 2 bagaje de mâna suficiente pentru această călătorie
* Florin Radu însoțitor de grup din partea Free Worlding
* 4 nopți de cazare la standard de 3*
* 3 nopți de cazare în campuri minunate (corturi tradiționale) cu utilități private sau la comun (în Wadi Rum ne bucurăm chiar de confortul unui camp deluxe)
* Transport pe toată perioada sejurului
* Safari cu jeep-ul prin deșertul Wadi Rum
* Bilete de intrare la Petra, Little Petra
* Biletele de intrare la Wadi Rum și Marea Moartă
* Intrările la toate obiectivele menționate pe care le vom vizita
* Viza pentru Iordania (în mod normal costă 56 USD)
* Grup fain, ghizi de treaba și cei mai de gașcă oameni cu zâmbetul la purtător
* Toate activitățîle menționate în program
Prețul NU include:
* bagajul de cala (exclus)
* mese de prânz în restul zilelor (aprox. 30-40 euro toate mesele)
* tipsurile pentru toată perioada – 30 de dolari / pers (ghid local, șofer, personal hotelier, personal restaurante etc)
* teste PCR, orice alte teste necesare sau formalități, impuse de autorități pentru a putea întră sau ieși dintr-o țară
* supliment camera single – 200 de euro
Atenție. Oferta este valabilă astăzi deoarece pot apărea fluctuații mari la prețul biletului de avion. Pentru eventualele modificări ale prețului excursiei se va face update în eveniment ori de câte ori este nevoie. Pentru a ne lua toate măsurile de siguranță confirmați prețul în momentul înscrierii.
ATENȚIE! Programele noastre sunt adresate oamenilor activi și cu atitudine pozitivă! Programul nu este potrivit pentru cei comozi și amatori de all inclusive! Programul de față este accesibil tuturor aventurierilor cu condiția să aibă o condiție fizică decentă.
Solicitati inscrierea din timp. Pretul biletelor de avin nu va ramane mult timp asa.
———————————————
Detalii complete despre aceasta aventura de poveste gasesti pe pagina noastra de Facebook:
https://www.facebook.com/free.worlding/events/
Pentru a fi la curent referitoare la circuitele pe care le pregatim, hai in comunitatea noastra:
Va asteptam si pe contul de Instagram al colegului nostru Florin Radu unde impartasim povesti despre destinatiile momentului:
———————————————
Fiind mai mereu plecati pe teren pot exista intervale mari de timp cand nu avem semnal telefonic cu toate ca nu tinem niciodata telefoanele inchise. Daca NU reusiti sa ne contactati telefonic, va rugam sa ne trimiteti solicitarea dumneavoastra astfel:
* lasati un mesaj pe WhatsApp pe numarul de telefon 0764 044 737
* lasati un mesaj pe pagina noastra de Facebook
* trimiteti un email la adresa: office@fabricadeaventura.ro