Loading...

Caiace si plaje salbatice la Gura Portitei

Hai intr-un program exotic de poveste: 3 zile la Gura Portiței cu caiacele! Traversal cel mai intins lac al Romaniei si ne bucuram de plajele salbatice ale Marii Negre.

Traversăm cel mai mare lac din România, ajungem în preajma unora dintre cele mai importante locuri de cuibărit din țară, unde avem ocazia să vedem păsări specifice Deltei, ajungem pe plaje sălbatice, cu mult soare și valuri, luăm costumele de baie și facem surf pe valuri cu caiacele, iar seara o petrecem la foc de tabără, stele și sunete de valuri.
Tura este potrivita inclusiv incepatorilor fara experienta, distanta de padelat fiind mica spre medie, acesata putand fi parcursa fara eforturi mari de oricine cu o conditie fizica medie.
Si pentru ca vorbim de o aventura in adevaratul sens al cuvantului, iata sumarul a 3 zile de poveste:
* parcurgem aproximativ 9 km/zi in zilele 1 si 3 – aproximativ 3-4 ore în caiac/zi cu pauze multe pentru a ne putea bucura de magia locului
* contemplam natura si ne bucuram de peisajele oferite de lacul Razim si de singura faleza stancoasa din Romania
* petrecem 2 zile pe plaja salbatica de la Gura Portitei
* campam intr-un loc de vis pe malul marii, iar noaptea o petrecem in jurul focului, sub cerul plin de stele.
Programul in 3 pasi:
• Vineri dimineata in jurul orei 10:00, ne strangem la locul de lansare de pe marginea lacului Razim (il veti primi in informarea cu detaliile aventurii). Ne cunoastem, impartim echipamentul si apoi ne lansam pe apa
• Vineri dupa-masa ajungem la Gura Portitei iar seara, fascinati de superlativele zilei, ne strangem in jurul focului de tabara.
• Sambata ne bucuram de 1 zi full de plaja la Gura Portitei, pentru cine doreste, ne avantam cu caiacele in mare, iar duminica parcurgem drumul de intoarcere, in jurul orei 17:00 pornim spre Bucuresti.
De ce sa alegi o aventura de 3 zile in acest colt de rai?
* Vom strabate o parte din cel mai mare complex lagunar din Romania, Razim-Sinoe, intr-un tur al superlativelor
* Vom face lucrurile intr-un ritm asezat, fara graba, avand astfel timp sa ne bucuram de tot ceea ce aceasta plaja salbatica are de oferit
* Distantele zilnice de padelat sunt medii si implicit nu vom face risipa inutila de efort, iar seara vom avea timp sa ne refacem fortele
* Turul este unul complex si vei descoperi locuri fabuloase, unele dintre ele la fel de frumoase si de salbatice precum cele din Delta Dunarii, locuri de care ne-am indragostit iremediabil!
Ce ar trebui sa stiti inainte:
1. Activitatile sunt pentru incepatori sau avansati cu conditia sa ai o conditie fizica medie si sa fii dispus sa iesi din zona de confort
2. Semnal telefonic este din plin.
3. Aventura pe cel mai mare lac din Romania este una memorabila
4. Caiacele noastre sunt dotate cu 2 spatii de depozitare generoase, astfel ca vei avea suficient loc sa iti cari proviziile si lucrurile necesare pentru 3 zile
5. Vom traversa cateva dintre cele mai salbatice zone ale Romaniei (stufaris, pasari si bineinteles, multa liniste)
6. Tot contextul este unul fantastic si este greu de explicat in cuvinte, cel mai bine este sa te convingi singur la fata locului (cateva detalii despre maretia locului le gasesti in pozele de prezentare a evenimentului)!
7. Vei descoperi o lume fascinanta, cu particularitati unice ce nu le vei intalni in alta parte.
8. La aproximativ 1 km, gasesti toate conditiile civilizatiei: restaurantul de la Gura Portitei, dusuri cu apa calda, toalete si un loc cu umbra unde poti savura in liniste o limonada rece, asa ca o plimbare pe plaja te va duce fix in mijlocul acestor rasfaturi.
Esti potrivit pentru turele Wild Romania daca:
1. constientizezi ca suntem un proiect de aventura outdoor
2. esti incepator, intermediar sau avansat: turele sunt concepute pentru orice nivel
3. privesti febra musculara ca pe un lucru firesc si normal si esti constient ca muschii dor la efort sustinut
4. esti constient ca ploaia nu anuleaza un program de aventura
5. esti constient ca te afli intr-un grup unde trebuie sa actionam permanent ca o echipa si implicit sa muncim impreuna, cot la cot
6. ai respect fata de ghizi si fata de eforturile pe care acestia le fac pentru siguranta grupului si pentru buna desfasurare a excursiei
7. Lasi atitudinea negativa acasa si vii pe ture relaxat si cu energie pozitiva astfel incat sa nu strici buna dispozitie a grupului 😉
Echipament obligatoriu:
– Papuci de apa si pelerina
– Frontală
– Echipament lejer in care sa te simti confortabil in caiac
– Haine de schimb
– O bluza mai groasa pentru seara in caz ca te stii friguros
– Sapca/palarie pe care sa o porti pe parcursul zilei
– CREMA DE SOARE
– Solutie impotriva tantarilor
Pentru ca ne preocupa in permanenta siguranta si confortul turistilor nostri, prețul include:
– caiacul și echipamentul aferent (padelă, vestă, fustă de protecție, etc)
– asistenta pe toata perioada turului de la ghizi montani si naționali acreditati, precum si ghizi pe apa
– alte echipamente aferente excursiei pe care le punem la dispozitie si pe care le vom distribui in caiacele participantilor
– cort, sac de dormit si izopren pe toata perioada, pentru cine nu are (gratuit – anuntati la primirea informarii)!
Ce nu este inclus:
– transport – se realizeaza cu masina proprie urmand sa ne intalnim in Jurilovca
– mese (veti aduce mancare de acasa sau comandati ce doriti la restaurant la Gura Portitei)
– bauturi alcoolice si non-alcoolice
– alte cheltuieli personale
==================================
Rezervarea se face prin achitarea integrala a costului excursiei. În cazul neparticipării, suma achitată poate fi returnată dacă suntem înștiințați cu maxim 15 zile înainte de excursie. După această perioadă, alternativa este găsirea unui participant înlocuitor, rambursarea nemaifiind posibilă.
IN FUNCTIE DE SITUATIILE APARUTE LA FATA LOCULUI CE POT PUNE IN PERICOL SIGURANTA TURISTILOR NE REZERVAM DREPTUL DE A MODIFICA IN ORICE FEL STRUCTURA PROGRAMULUI.
==================================
Caiacele pe care le inchiriem sunt special create pentru ture lungi, fiind confortabile, usor de manevrat, cu spatiu suficient pentru depozitarea echipamentului necesar pentru o astfel de calatorie.
Deoarece activitățile se petrec în mijlocul naturii este posibil ca din cauza vremii EXTREME sau a altor factori independenți de noi, programul să sufere schimbări.
Ploaia este un fenomen obisnuit asa ca o pelerina + echipamentul pe care ti-l punem la dispozitie vor fi suficiente pentru a te proteja.
Prin participarea la aceste activități outdoor, turistii își asumă că sunt apți din toate punctele de vedere pentru a utilizarea în condiții de siguranță a echipamentele închiriate și că își asumă responsabilitatea eventualelor accidente/daune survenite pe perioada evenimentului.
———————————————
Detalii complete despre aceasta aventura de poveste gasesti pe pagina noastra de Facebook:
Pentru a fi la curent referitoare la circuitele pe care le pregatim, hai in comunitatea noastra:
Va asteptam si pe contul de Instagram al colegului nostru Florin Radu unde impartasim povesti despre destinatiile momentului:
———————————————