Loading...

Taigaua siberiana si taramul uitat de timp

Ajungem in locul unde traditiile si vechile mestesuguri reusesc inca sa razbata in timp.

Descoperim o parte mai putin stiuta din viata de zi cu zi a gospodariilor risipite pe uriasul platou al Corundului si plecam in cautarea pietrelor semipretioase in locuri putin umblate si cunoscute.
Ursi, plante carnivore, Canionul de sare si multe alte surprize intregesc tabloul experientei absolute in acest colt de lume inca nedescoperit! Hai cu noi intr-un tur ghidat unic, un concept original ce ne va arata multe dintre tainele bine pastrate ale Romaniei.
Sumarul aventurii noastre:
Sâmbătă
– 1 kürtös de bun venit
– 1 vizita la atelier de prelucrare de iasca in Corund, cu explicații in detaliu despre mesteșugul care a ramas sa fie practicat exclusiv in Corund.
– 1 vizita la un atelier de olarit, cu explicatii in detaliu despre procesul de fabricare tradiționala a ceramicii populare de Corund . Tot aici, sub îndrumarea unui olar, lucrand la rotile electrice didactice ale Atelierului experimental, vizitatorul este initiat in arta lucrului la roata olarului. Capodopera va fi impachetata in cutii si va putea fi dusa ca amintire.
– pranz optional cu meniu fix la pastravaria Morii de apa din Corund (optional – 50 lei)
– 1 vizită interactiva la un apicultor certificat bio presarat cu gustari si incursiune in viata minunata a albinelor prin deschiderea unui stup
– 1 atelier de indemanare in care veti coace primul vostru kürtös
– do-it yourself manufactura de bijou din aragonit de Corund: participanții pot alege din diferite pietre semi preparate din aragonitul de Corund si isi vor finaliza singuri medalioanele, cabochonurile, inelele sau bratarile.
– cazare, cina cu meniu fix si mic dejun inclus la han sasesc din Corund
Duminică
– parcurgerea traseului de vizitare al Canionului de Sare din Praid, singurul fenomen de acest gen din Europa. Este lumea impresionanta a formelor de eroziune si de precipitare a sarii la suprafața. Vom avea oportunitatea de a incerca efectele terapeutice ale namolului sarat de origine minerala, ce se formeaza in canion (fenomen asemanator cunoastem la Marea Moarta)
– plimbare Calatorie in timp® cu carutele trase de cai pe platoul vulcanic intre catunele Valea lui Pavel si Fantana Brazilor
– vizita cu ghidaj la situl Natura2000 ROSCI ”Tinovul de la Fantana Brazilor”, unde vom cunoaste lumea interesanta adaptata conditiior siberiene: copaci trecuți de 1000 ani, plante otravitoare si insectivore
– degustare de gemuri, siropuri produse exclusiv din fructe de padure culese în regiune
– masa de pranz rece – optional – cu bunatati ale casei intr-o gospodarie de subzistenta producatoare de branzeturi locale (optional – 30 lei/pers)
Menționam ca marea parte din tariful de participare este distribuit la localnicii care contribuie la edificarea acestui program: producători, ferme de subzistenta, mesteșugari, ghizi, custozi ale rezervațiilor. Menționam ca veți contribui la menținerea acestor valori facand un bine la 12 familii, 2 rezervatii.
Costul total al aventurii acopera: ghidaj si ghid national, toate activitatile de mai sus si asistenta pe toata durata activitatilor. Bonus din partea colaboratorilor locali: o camera dubla premium in care sa iti refaci fortele peste noapte intr-un han autentic, 1 cina delicioasa, 1 mic dejun pentru a prinde forte proaspete pentru o noua zi de aventura.
Costul nu acopera:
• Bauturi alcoolice si non-alcoolice
• Mesele de pranz optionale (aprox. 30+50 de lei/pers)
• Alte cheltuieli personale (suveniruri, etc)
Plecarea are loc din Bucuresti. Va puteti alatura grupului si daca sunteti din alte orase, urmand sa ne intalnim la primul obiectiv din cadrul turului ghidat.
———————————————
Detalii complete despre aceasta aventura de poveste gasesti pe pagina noastra de Facebook:
Pentru a fi la curent referitoare la circuitele pe care le pregatim, hai in comunitatea noastra:
Va asteptam si pe contul de Instagram al colegului nostru Florin Radu unde impartasim povesti despre destinatiile momentului:
———————————————