Loading...

Ecosisteme spectaculoase. Caiace in Balta Brailei

Cuvintele sunt de prisos de aceasta data, iar emotile pe care le-am trait cand am padelat pentru prima data in acest loc fantastic, nu pot fi egalate de nimic.

Daca este sa facem trimitere la salbaticia primordiala, la acele locuri neatinse de oameni care isi pastreaza stralucirea si unicitatea, atunci Balta Brailei si ecosistemele sale foarte putin descoperite sunt cu siguranta experienta absoluta pe care trebuie sa o traiesti vara aceasta.
Cuvintele sunt de prisos de aceasta data, iar emotile pe care le-am trait cand am padelat pentru prima data in acest loc fantastic, nu pot fi egalate de nimic. Te invitam sa descoperi unicitatea zonelor inundate, cu balti si canale cum nici in Delta Dunarii nu gasesti, hatisuri, o flora spontana ce iti da senzatia ca esti in Amazon si o liniste absoluta ce iti da fiori. Balta Mica a Brailei, dupa parerea noastra cel mai spectaculos ecosistem din Romania.
Parcul Natural Balta Mica a Brailei este o zona umeda de importanta internationala, iar pe o suprafata de 205 km2, conserva ultimele complexe de ecosisteme acvatice, terestre si mixte in regim liber de inundatie, ramase in urma indiguirii baltilor Brailei si Ialomitei. Iar in urma indiguirii si desecarii Baltii Brailei, Balta Mica a Brailei este singura zona in regim liber de inundatie de pe cursul Dunarii, ceea ce a dus la formarea celui mai important refugiu ornitologic din Romania de pe Dunare.
Alte motive pentru care sa alegi o tura cu caiacele in Balta Brailei:
• Parcul Natural Balta Mica a Brailei se mandreste cu un numar de 206 specii de pasari, ceea ce reprezinta 53% din avifauna României
• Cele 11 specii de mamifere identificate in parc sunt protejate prin legislatia nationala, dar si prin Directiva Habitate si putem enumera: vidra şi bizamul, mistretul, capriorul, pisica salbatica, cainele enot, iepurele de câmp, vulpea, nevastuica, dihorul, bursucul.
• Ihtiofauna cuprinde 60 de specii de peşti, dintre 12 sunt specii strict protejate: scrumbia de Dunăre, avatul, zvarluga, porcuşorul de nisip, sabita, rasparul.
• Balta Mică a Brailei este un loc important in culoarul de migratie al pasarilor, fiind la jumatatea distantei dintre zonele din Nordul Europei, folosite de pasari pentru cuibarit, și refugiile de iernat din Africa
Dar sa trecem la programul acestui weekend de poveste:
Ziua 1
09:00: Plecare din Bucuresti
12:00: Instructajul de riguare si lansarea caiacelor la apa. Azi veti avea parte de o experienta unica. O incursiune cu caiacele in salbaticia unuia dintre cele mai emblematice locuri ascunse din Romania. Scriem impreuna cea mai frumoasa poveste a verii. Ne obisnuim cu caiacele, facem pauze de contemplare, hidratare si pauza de masa.
17:00: In jurul acestei ore veti avea parte de prima surpriza majora a excursiei pe care o descoperiti la fata locului
19:00: iesim pe mal in locul unde vom campa. Zona este fantastica. O plaja cu nisip fin unde poti face baie in apele Dunarii, o fasie de crang unde pasarile nu se opresc nici macar noaptea din ciripit, muntii Macin in zare si un context fantastic de care sa te bucuri in voie. Poveste.
Distanta de padelat a acestei zile este una scurta: 12 km – usor
Ziua 2
08:00 mic dejun
09:00: ne lansam pe apa. Urmeaza un canal fantastic unde o buna bucata de timp te poti delecta cu panoramele in care Macinul troneaza ca un rege. Descoperim impreuna magia Dunarii si ne bucuram de liniste.
17:00: ajungem in locul de popas, intindem corturile si ne strangem in jurul focului pentru povesti.
Distanta zilei de padelat: 9 km – usor
Ziua 3
08.00 mic dejun
09:00 lansare la apa. Pregateste-te sa fii surprins deoarece primele 2 zile, te-au pregatit exact pentru acest moment. Azi vei descoperi tot ceea ce am lasat mai bun pentru ca tura sa se incheie cu un murmur de uimire la unisor. Vom padela pe cele mai inguste canale, vei descoperi o viata ascunsa a naturii fascinanta si vei ajunge in locuri in care nici nu visai vreodata ca vei ajunge. Si pentru ca totul ramane secret, nu ramane decat sa vii la fata locului si sa te convingi 
17:00 iesim la mal, facem ultimele poze, ne imprietenim pe retele de socializare si pornim spre Bucuresti.
Distanta zilei de padelat: 12 km – usor
Din superlativele aventurii:
* Aventura se adreseaza atat doritorilor incepatori, cat si celor avansati
* Sa descoperi Balta Mica a Brailei din caiace, pe acest traseu este o experienta unica
* Vei descoperi ecosisteme unice ce te vor lasa mut de uimire
* Vei afla ca acesta este doar primul episod dintr-un sir lung de surprize pe care ti le-am pregatit in perioada urmatoare; vom povesti despre ele pe tur
* Zonele in care vei ajunge sunt aproape neatinse, virgine
* In zona nu exista foarte multe barci, iar in multe dintre zonele pe care le vom explora nici macar nu pot ajunge
* Locurile pe care ti le vom arata sunt de o frumusete complesitoare, iar motivul pentru care am impartit astfel programul a fost exact solutia optima pentru a nu rata vreunul dintre ele
* Salbaticia canalelor de aici nu am mai intalnit-o nicaieri in Romania, nici macar in Delta Dunarii
* Ghizii si monitorii Wild Romania iti vor fi in permanenta alaturi si te vor insoti intr-o aventura unica
* Specificul proiectului aduce impreuna oameni minunati care leaga prietenii trainice
Esti potrivit pentru turele Wild Romania daca:
1. constientizezi ca suntem un proiect de aventura outdoor
2. esti incepator, intermediar sau avansat: turele sunt concepute pentru orice nivel
3. privesti febra musculara ca pe un lucru firesc si normal
4. esti constient ca ploaia nu anuleaza un program de aventura
5. esti constient ca te afli intr-un grup unde trebuie sa actionam permanent ca o echipa si implicit sa muncim impreuna
6. ai respect fata de ghizi si fata de eforturile pe care acestia le fac pentru siguranta grupului si pentru buna desfasurare a excursiei
7. vii pe ture relaxat si cu energie pozitiva
Echipament obligatoriu:
* papuci de apa
* crema de soare, ochelari
* haine si incaltari lejere pentru caiac (colanti, tricou, pantalini scurti, etc) si un rand de haine de schimb pe care il vei avea in permanenta la tine (incepatorii au tendinta de a arunca apa pe ei cu padela)
* pelerina de ploaie, protectie ptr cap (sapca/bandana/etc)
Prețul include:
– ghizi nationali si montani specializați si monitori caiac
– caiacul și echipamentul aferent (padelă, vestă, fustă de protecție, etc)
– echipament de camping pentru cine nu are: cort, sac de dormit, izopren
Pretul nu include:
– transport (se asigura cu masina proprie urmand sa ne intalnim la primul obiectiv)
– mese
– bauturi de orice fel
– alte cheltuieli personale
==================================
IN FUNCTIE DE SITUATIILE APARUTE LA FATA LOCULUI CE POT PUNE IN PERICOL SIGURANTA TURISTILOR NE REZERVAM DREPTUL DE A MODIFICA IN ORICE FEL STRUCTURA PROGRAMULUI.
==================================
Caiacele pe care le închiriem sunt special create pentru ture lungi, fiind confortabile, ușor de manevrat, cu spațiu suficient pentru depozitarea echipamentului necesar pentru o astfel de călătorie.
=============================
Deoarece activitățile se petrec în mijlocul naturii este posibil ca din cauza vremii EXTREME sau a altor factori independenți de noi, programul să sufere schimbări.
Ploaia este un fenomen obisnuit asa ca o pelerina + echipamentul pe care ti-l punem la dispozitie vor fi suficiente pentru a te proteja.
Prin participarea la aceste activități outdoor, turistii își asumă că sunt apți din toate punctele de vedere pentru a utilizarea în condiții de siguranță a echipamentele închiriate și că își asumă responsabilitatea eventualelor accidente/daune survenite pe perioada evenimentului.
———————————————
Detalii complete despre aceasta aventura de poveste gasesti pe pagina noastra de Facebook:
Pentru a fi la curent referitoare la circuitele pe care le pregatim, hai in comunitatea noastra:
Va asteptam si pe contul de Instagram al colegului nostru Florin Radu unde impartasim povesti despre destinatiile momentului:
———————————————