Loading...

Caiace in Delta nestiuta. Parches – Somova

La limita dintre vis si realitate, pierdut undeva la granita Romaniei, exista un petec de Delta putin descoperit, insa primitor cu cei curiosi sa ii contemple salbaticia.

Covoare de nuferi albi si galbeni ce par sa nu se mai termine, o biodiversitate fascinanta, sate de pescari ce stralucesc in lumina apusului, lacuri ascunse acoperite de vegetatie abundenta si canale salbatice asa cum rar gasesti in Delta Dunarii.
Toate aceste minunatii le-am adunat cu grija intr-un tur de 2 zile ce iti va fascina simturile. Complexul lacustru Parches – Somova, paradisul ascuns pe care il vei descoperi plutind lin in caiace!
Si pentru ca vorbim de o aventura in adevaratul sens al cuvantului, iata sumarul a 2 zile de poveste:
* parcurgem aproximativ 15 km/zi – aproximativ 5 ore în caiac/zi cu pauze multe pentru a ne putea bucura de magia locului
* contemplam natura si ne bucuram de liniste canalelor salbatice acoperite de nuferi si vegetatie
* privim cu fascinatie catre satele pescaresti pe care le intalnim
* cine isi aduce cele necesare poate pescui seara la apus
* campam intr-un loc de vis pe malul apei, pe o pajiste de unde nu vei mai vrea sa pleci, la marginea unui sat pescaresc (view-ul este fabulos si apusul pe masura).
Programul in 3 pasi:
• Sambata dimineata ne strangem la locul de lansare de langa Tulcea (il veti primi in informarea cu detaliile aventurii). Ne cunoastem, impartim echipamentul si apoi ne lansam pe apa
• Sambata seara, fascinati de superlativele zilei, ne strangem in jurul focului de tabara.
• Duminica parcurcem a doua jumatate a traseului, care este cel putin la fel de fascinant ca cel din prima zi, iar seara, la sfarsitul turei, in jurul orei 17:00 pornim spre Bucuresti.
PS: daca exista doritori, ne putem strange de vineri seara in Tulcea, la o pensiune primitoare ce ne este gazda de fiecare data cand ajungem in zona. Discutam aceste lucruri la inscriere in functie de disponibilitatea de camere din acel moment. Anuntati la inscriere!
De ce sa alegi o aventura de 2 zile in acest colt de rai?
* Vom strabate intregul complex lacustru, intr-un tur al superlativelor
* Vom face lucrurile intr-un ritm asezat, fara graba, avand astfel timp sa ne bucuram de tot ceea ce Delta are de oferit
* Distantele zilnice de padelat sunt medii si implicit nu vom face risipa inutila de efort, iar seara vom avea timp sa ne refacem fortele
* Turul este unul complex si vei descoperi locuri fabuloase, unele dintre ele mai frumoase si mai salbatice decat cele din Delta Dunarii, locuri de care ne-am indragostit iremediabil!
Ce ar trebui sa stiti inainte:
1. Activitatile sunt pentru incepatori sau avansati cu conditia sa ai o conditie fizica medie si sa fii dispus sa iesi din zona de confort
2. Semnal telefonic este din plin.
3. Aventura pe lacurile si canalele salbatice este una fantastica
4. Caiacele noastre sunt dotate cu 2 spatii de depozitare generoase, astfel ca vei avea suficient loc sa iti cari proviziile si lucrurile necesare pentru 2 zile
5. Vom traversa cateva dintre cele mai salbatice zone ale Romaniei, zone fantastice cu canale salbatice, stufaris, pasari si bineinteles, multa liniste (nu prea exista barci in zona)
6. Tot contextul este unul fantastic si este greu de explicat in cuvinte, cel mai bine este sa te convingi singur la fata locului (cateva detalii despre maretia locului le gasesti in pozele de prezentare a evenimentului)!
7. Vei descoperi o lume fascinanta, cu particularitati unice ce nu le vei intalni in alta parte.
Esti potrivit pentru turele Wild Romania daca:
1. constientizezi ca suntem un proiect de aventura outdoor
2. esti incepator, intermediar sau avansat: turele sunt concepute pentru orice nivel
3. privesti febra musculara ca pe un lucru firesc si normal si esti constient ca muschii dor la efort sustinut
4. esti constient ca ploaia nu anuleaza un program de aventura
5. esti constient ca te afli intr-un grup unde trebuie sa actionam permanent ca o echipa si implicit sa muncim impreuna, cot la cot
6. ai respect fata de ghizi si fata de eforturile pe care acestia le fac pentru siguranta grupului si pentru buna desfasurare a excursiei
7. vii pe ture relaxat si cu energie pozitiva
Echipament obligatoriu:
– Papuci de apa si pelerina
– Frontală
– Echipament lejer in care sa te simti confortabil in caiac
– Haine de schimb
– O bluza mai groasa pentru seara in caz ca te stii friguros
– Sapca/palarie pe care sa o porti pe parcursul zilei
– CREMA DE SOARE
– Solutie impotriva tantarilor
Pentru ca ne preocupa in permanenta siguranta si confortul turistilor nostri, prețul include:
– caiacul și echipamentul aferent (padelă, vestă, fustă de protecție, etc)
– asistenta pe toata perioada turului de la ghizi montani si naționali acreditati, precum si ghizi pe apa
– alte echipamente aferente excursiei pe care le punem la dispozitie si pe care le vom distribui in caiacele participantilor
– cort, sac de dormit si izopren pe toata perioada, pentru cine nu are (gratuit – anuntati la insciere)!
Ce nu este inclus:
– transport (se realizeaza cu masina proprie urmand sa ne intalnim in/langa Tulcea)
– mese (veti aduce mancare de acasa)
– 1 noapte de cazare la pensiune in Tulcea, daca sunt doritori sa ne strangem de vineri seara
– bauturi alcoolice si non-alcoolice
– alte cheltuieli personale
==================================
Rezervarea se face prin achitarea valorii excursiei. În cazul neparticipării, suma achitată poate fi returnată dacă suntem înștiințați cu maxim 15 zile înainte de excursie. După această perioadă, alternativa este găsirea unui participant înlocuitor, rambursarea nemaifiind posibilă.
IN FUNCTIE DE SITUATIILE APARUTE LA FATA LOCULUI CE POT PUNE IN PERICOL SIGURANTA TURISTILOR NE REZERVAM DREPTUL DE A MODIFICA IN ORICE FEL STRUCTURA PROGRAMULUI.
==================================
Caiacele pe care le inchiriem sunt special create pentru ture lungi, fiind confortabile, usor de manevrat, cu spatiu suficient pentru depozitarea echipamentului necesar pentru o astfel de calatorie.
Deoarece activitățile se petrec în mijlocul naturii este posibil ca din cauza vremii EXTREME sau a altor factori independenți de noi, programul să sufere schimbări.
Ploaia este un fenomen obisnuit asa ca o pelerina + echipamentul pe care ti-l punem la dispozitie vor fi suficiente pentru a te proteja.
Prin participarea la aceste activități outdoor, turistii își asumă că sunt apți din toate punctele de vedere pentru a utilizarea în condiții de siguranță a echipamentele închiriate și că își asumă responsabilitatea eventualelor accidente/daune survenite pe perioada evenimentului.
———————————————
Detalii complete despre aceasta aventura de poveste gasesti pe pagina noastra de Facebook:
Pentru a fi la curent referitoare la circuitele pe care le pregatim, hai in comunitatea noastra:
Va asteptam si pe contul de Instagram al colegului nostru Florin Radu unde impartasim povesti despre destinatiile momentului:
———————————————