Loading...

Caiace la Cazanele Dunarii si catunele izolate din Muntii Cernei

Dornici de o noua aventura, scoatem iar caiacele pe apa și pornim sa descoperim Defileul Dunarii dintr-o cu totul alta perspectiva!

Cel mai spectaculos segment al Defileului Dunării parcurs cu caiacele, o aventură într-o peșteră sălbatică ce nu o vei uita prea curând și panorame ale Dunării ce taie rasfularea. Sate izolate în vârf de munte, peisaje de un pitoresc greu de imaginat, Calea Lactee parcă mai frumoasa ca niciodată, izvoare cu apă rece care să-ți potolească setea, un traseu fascinant al scărilor ce străpung stânca muntelui, bălăceală în bazinete cu apă termală risipite în sălbăticie, o gospodărie izolată în vârf de munte unde să iți potolești foamea, foc de tabăra, actvitati de cabană și rom care să-ți aducă zâmbetul pe buze în serile de primavara și cei mai faini oameni pe care îi strâng programele noastre de 5 ani încoace! Doar o toamna plina de aventura, marca Wild Romania!
Dunărea la Cazane….Cândva spaima navigatorilor, sălbaticul fluviu de odinioară alunecă astăzi leneș și lent, ca un șarpe de aur. Adânc cum n-a mai fost și lat cum nu s-a mai văzut niciodată, Danubius ascunde în străfunduri taine de mult uitate. Printre nisipurile sale netulburate zace legenda insulei Ada Kaleh, sate și biserici își dorm somnul de veci în undele tremurătoare.
Puțin mai sus, șapte cătune izolate se ridică deasupra munților din Valea Cernei: Ineleț, Scărișoara , Cracu Mare, Crouri, Țațu, Gura Iuțîi, Slătinic. Ne vom rătăci pe tărâmul primelor două și vom urca la 1000 de metri pentru a experimenta împreună una dintre cele mai intense experiențe pe care România le oferă.
Timp de trei zile și doua nopți, cu entuziasmul caracteristic la purtător, vom explora împreună cele mai spectaculoase locuri ale Dunării la Cazane. Un apus de poveste, un punct de belvedere ce taie respirația, o peșteră sălbatică, nopți cu stele și contemplarea din caiac a minunațiilor naturii sunt doar câteva dintre experintele ce ne vor încânta simțirile în tot acest timp.
Expedițiile Wild Romania sunt dedicate acelora dintre noi care dorim să ne imersăm cu adevărat într-un loc și o poveste, având parte de o călătorie, nu de un circuit turistic.
Este vorba despre depășirea barierei confortului cotidian, despre simplitate și profunzime, despre relaxare și cunoaștere. Nu este vorba despre competiție, militărie sau dependență de adrenalină.
Ce trebuie sa stii despre acest tur:
* tura este una dedicata incepatorilor, nu ai nevoie de experienta anterioara pe caiace
* traseele alese sunt accesibile si deloc lungi deci nu vei avea dificultati in a le parcurge
* toate locurile in care vom ajunge sunt absolut spectaculoase, iar atmosfera in grup este intotdeauana la superlativ
* experienta de noapte in apele termale sub cerul plin de stele va fi una memorabila
* facem totul cu pasiune iar asta vei resimti pornind alaturi de noi in aventura 🙂
==========================================
Ce facem:
Ziua 1
ora: 06:00 – plecare din București
ora: 13:00 – prima zi a aventurii noastre aduce în prim plan 2 obiective spectaculoase: Vârful Ciucaru Mare, un traseu foarte usor de ne conduce catre panorame spectaculoase asupra Dunarii și Peștera Punicova într-o aventură pe uscat de poveste (daca nivelul raului permite vizitare). Nu uitați acasă frontalele!
ora 18:00 – ajungem la cabana ce ne va găzdui timp de 2 nopți.
ora 19:00 – cinăm și ciocnim un pahar
ora 20:00 – foc de tabăra și voie bună
Ziua 2
ora 08:00 – mic dejun
ora 09:00 – ne echipăm, luăm remorca și caiacele și ne îndreptăm spre punctul de lansare pe Dunăre. Ne lansăm pe apă cu caiacele și pornim pe traseul ce ne va duce la cele mai importante obiective turistice din zona Cazenelor Dunării: Mănăstirea Mraconia, Chipul lui Decebal, Tabula Traiană, Peștera Punicova (vizită pe apă până la intrarea în peștera), Peștera Veterani (vizită pe apă), Cazanele Mari, Cazanele Mici. Este un traseu nu foarte solicitant, de care ne vom bucura în tihnă.
ora 17:00 – ieșim pe mal unde ne așteaptă un prânz cald opțional, pregătit cu mult drag de bunii noștri prieteni de la Eselnita.
ora 18:00 – cină
Ora 19:00 – luăm pe noi costumele de baie, pentru că v-am pregătit o surpriza! Bazinetele cu apă termală din jurul Herculanelui ne astapta pentru o baie fierbinte în mijlocul naturii!
ora 22:00 – daca v-ați saturat de bălăceală, pornim spre cazare.
Ziua 3
ora 08:00 – mic-dejun
ora 09:00 – pornim spre munții Cernei unde aventura poate începe. Odată ajunși pornim pe traseul scărilor ce urcă în satele izolate. După aproximativ 2 ore ajungem într-o gospodărie locala unde ne bucurăm de un adevărat festin gastronomic cu produse locale bio (prânz opțional). După prânz pornim înapoi spre Herculane.
ora 16:00 – ultimele poze de grup iar apoi pornim spre Bucuresti
Important:
1. In ceea ce priveste urcarea la Inelet, scările sunt solide și suficient de late, dar ajunși acolo, nu sunteți în locul potrivit pentru a vi se face frică sau rău.
2. Drumul cel mai frumos e cu urcare pe scări. Și e și mai rapid.
3. Semnal telefonic este și nu prea este. Mai mult nu.
4. Localnicii sunt extrem de prietenoși așa că vom ocazia să le trecem pragul gospodăriilor
5. Aventura cu caiacele prin Cazanele Dunării este o experiență unica
6. Strângem cei mai faini oameni, cu zâmbetul la purtător
7. Experiență din Peștera Ponicova este o aventură memorabilia
8. Să faci baie în bazinetele cu apa termală din jurul Herculanelui este o experiență pe care nu ți-ai dori să o ratezi!
=================================================
Echipament obligatoriu:
– Rucsac de tură maxim 20-30 de litri (pentru turele de trekking)
– Bocanci
– Pelerine
– Frontală
– Echipament de trekking și haine suficient de groase pentru seară în funcție de confortul termic personal
– Haine lejere cu uscare rapidă pentru tura de caiac și un rand de haine de schimb preventiv (in cazul in care va stropiti cu apa in timpul padelarii – incepatorii au tendinta de a arunca apa cu padela pe ei)
– Costum de baie
– Bețe de trekking (optional)
Prețul include:
– 2 nopți de cazare la o cabana izolata in mijlocul salbaticiei
– caiacul și echipamentul aferent (padelă, vestă, fustă de protecție, dry-bag)
– ghizi montani și naționali, și ghizi specializați în turism pe apă
– ghidaj toate activitățile menționate
– echipament aferent excursiei
Ce nu este inclus:
– transport (se realizează cu mașină proprie sau cu mașinile noastre)
– mese (aprox. 15-20 lei/mic dejun, aprox. 35 lei/cina, aprox. 40 lei/prânz)
– alte cheltuieli personale
În ceea ce privește mesele, aceste se pot organiza opțional la cazare sau vă puteți aduce mâncare de acasă.
==================================
Rezervarea se face prin achitarea avansului. În cazul neparticipării, suma achitată poate fi returnată dacă suntem înștiințați cu maxim 15 zile înainte de excursie. După această perioadă, alternativa este găsirea unui participant înlocuitor, rambursarea nemaifiind posibilă.
==================================
Caiacele pe care le închiriem sunt special create pentru ture lungi, fiind confortabile, ușor de manevrat, cu spațiu suficient pentru depozitarea echipamentului necesar pentru o astfel de călătorie.
=============================
Deoarece activitățile se petrec în mijlocul naturii este posibil că din cauza vremii sau a altor factori independenți de noi, programul să sufere schimbări.
Prin participarea la aceste activități, cliențîi companiei își asumă că sunt apți din toate punctele de vedere pentru a utilizarea în condițîi de siguranță a echipamentele închiriate și că își asumă responsabilitatea eventualelor accidente/daune survenite pe perioada închirierii.
Programul este unul ce necesită respectarea timpilor și o bună colaborare turiști/ghid pe parcursul desfășurării lui.
Nu tolerăm comportamente nepotrivite și ne rezervăm dreptul de a ne selecta turiștii.
Pe perioada turului trebuie respectate normele de igiena și distanțare sociala în vigoare.
Ne vedem pe apă si pe munți!
———————————————
Detalii complete despre aceasta aventura de poveste gasesti pe pagina noastra de Facebook:
Pentru a fi la curent referitoare la circuitele pe care le pregatim, hai in comunitatea noastra:
Va asteptam si pe contul de Instagram al colegului nostru Florin Radu unde impartasim povesti despre destinatiile momentului:
———————————————