Loading...

Caiace pe Vidraru si canyoning pe Valea lui Stan

Cel mai spectaculos canion din Romania, un lac de acumulare ce fascineaza cu golfulete sale salbatice si povestile nespuse ale satelor de pe fundul apei.

Pentru ca ne place sa ne autodepasim, noi, WILD ROMANIA, am reusit dupa lungi cautari si multe ore de lucru, sa punem la punct un program cum nu s-a mai vazut, in care vom imbina agroturismul cu un domeniu atat de elitist si greu accesibil: speologia. Astfel, alaturi de partenerii nostri speologi, hai sa ne imersam in maruntaiele pamantului intr-un mod cu totul inedit. Cu ajutorul echipamentului specific, vom explora adancurile ca niste adevarati profesionisti. Vom invata de la expertii nostri lucruri ce ne vor lumina cu siguranta iar aventura ne va induce o stare de extaz.
Un traseu plin de aventura si adrenalina si o zona salbatica unde ai toate sansele sa surprinzi animalele salbatice ce misuna libere prin codrii. Doar un weekend normal marca Wild Romania.
In locul in care se afla in prezent Lacul Vidraru, pe vremuri, exista o comunitate sateasca, ai carei locuitori se ocupau de exploatari forestiere, turism, comert sau erau simpli crescatori de animale. Barajul Vidraru te va transpune intr-o lume ireala unde natura este personajul principal al povestii si tu si caiacul tau, un spectator in primul rand. Pentru ca golfuletele salbatice ale lacului sunt fascinante.
Valea lui Stan si adrenalina in canion. De departe cel mai spectaculos traseu pe care il vei parcurge in România este Valea lui Stan de pe Transfagarasan. Nimic nu te poate pregăti pentru ce te așteaptă pe acest traseu care te lasa la propriu cu gura cascata.
Expedițiile Wild Romania sunt dedicate acelora dintre noi care dorim să ne imersăm cu adevărat într-un loc și o poveste, având parte de o experienta, nu de un circuit turistic.
Este vorba despre depășirea barierei confortului cotidian, despre simplitate și profunzime, despre relaxare și cunoaștere. Nu este vorba despre competiție, militărie sau dependență de adrenalină.
==========================================
Ce vom face:
ziua 1
ora 06:00 – Pornim si Bucuresti
Valea lui Stan este fascinantă… canionul oferă peisaje extraordinare, cățărat pe stânci, scări la mare înălțime, vegetație abundentă, căderi de apă și urcuș. Este un traseu incredibil chiar si pentru o persoană care nu este obișnuită cu viața de munte: ai momente când traversezi cascade pe deasupra, când traversezi râul pe pietre în amonte de căderi de apă, ai fragmente de traseu când te cațeri și când mergi atârnat de stâncă sau când traversezi râul pe bușteni. Și asta în timp ce, de o parte și de alta, pe deasupra și pe dedesubtul vostru, natura își afișează frumusețea și sălbăticia. La fiecare pas mai ai parte de o cascadă, de un urcuș, de o traversare de rîu. Este imposibil de descris în cuvinte și cred că singura metodă de a înțelege este să mergeți acolo și să vedeți cu ochii voștri. Seara ne odihnim in camping si lasam povestile sa curga linistite sub cerul plin de stele.
Ziua 2
Azi veti avea parte de o experienta unica. Barajul Vidraru stavileste unul dintre cele 38 lacuri de acumulare de pe raul Arges, lacul Vidraru fiind cel mai important dintre ele, cu o lungime de 12km. Barajul a fost dat in folosinta in anul 1965 si era al 5-lea din Europa la acea vreme. Practic Barajul Vidraru marcheaza unul dintre punctele cheie ale Transfagarasanului. Cu o inaltime de 166 m si o lungime de 305 m, barajul este pazit cu atentie de Prometeu „Omul de Fier”. Va lasam sa descoperiti fascinatia dimensiunilor barajului si a lacului Vidraru pe parcursul drumului nostrum parcurs cu CAIACELE!
Iar cum fiecare experienta faina trebuie sa se incheie pentru a lasa loc alteia, seara pornim spre Bucuresti.
De ce sa alegi o aventura in extrasezon?
* Zonele turistice nu sunt mai putin aglomerate precum vara, asa ca ne putem bucura in voie de natura
* Confortul termic personal este total controlabil (spre deosebire de vara), cu ajutorul echipamentelor profesionale pe care le punem la dispozitie
* Credem cu tarie ca niciunul dintre turistii nostri nu trebuie sa astepte o perioada indelungata pentru a se bucura iar de aceste experiente fantastice
Ce ar trebui să știți înainte:
1. Activitatile sunt pentru incepatori sau avansati, nu conteaza experienta anterioara
2. Drumul prin canion este fantastic
3. Semnal telefonic este și nu prea este.
4. Aventura in golfuletele salbatice al Lacului Vidraru va fi una de poveste
5. Dificultatea drumețiilor este una medie și aveți nevoie de o condiție fizică medie pentru a le duce la bun sfârșit
6. Asezarile monahale rupestre sunt fascinante si pline de povesti nestiute.
Esti potrivit pentru turele Wild Romania daca:
1. constientizezi ca suntem un proiect de aventura outdoor
2. esti incepator, intermediar sau avansat: turele sunt concepute pentru orice nivel
3. privesti febra musculara ca pe un lucru firesc si normal
4. esti constient ca ploaia nu anuleaza un program de aventura
5. esti constient ca te afli intr-un grup unde trebuie sa actionam permanent ca o echipa si implicit sa muncim impreuna
6. ai respect fata de ghizi si fata de eforturile pe care acestia le fac pentru siguranta grupului si pentru buna desfasurare a excursiei
7. vii pe ture relaxat si cu energie pozitiva
Echipament obligatoriu:
– Minim rucsac de tură de 1 zi
– Bocanci
– Pelerina
– Frontală
– Echipament de trekking și haine suficient de groase funcție de confortul termic personal raportat la temperaturile de atunci. Mai multe informatii in informarea pe care o vom trimite inainte de aventura.
– Opțional: bete de trekking
Pentru ca ne preocupa in permanenta siguranta si confortul turistilor nostri, prețul include:
– caiacul și echipamentul aferent (padelă, vestă, fustă de protecție, etc)
– echipament pentru drumetie in canion: casca (obligatorie)
– ghizi montani si naționali, precum si ghizi pe apa
– alte echipamente aferente excursiei
Ce nu este inclus:
– transport (cu masina proprie urmand sa ne intalnim la primul obiectiv)
– mese
– cazare
==================================
Rezervarea se face prin achitarea contravalorii excursiei. În cazul neparticipării, suma achitată poate fi returnată dacă suntem înștiințați cu maxim 15 zile înainte de excursie. După această perioadă, alternativa este găsirea unui participant înlocuitor, rambursarea nemaifiind posibilă.
IN FUNCTIE DE SITUATIILE APARUTE LA FATA LOCULUI CE POT PUNE IN PERICOL SIGURANTA TURISTILOR NE REZERVAM DREPTUL DE A MODIFICA IN ORICE FEL STRUCTURA PROGRAMULUI.
==================================
Caiacele pe care le închiriem sunt special create pentru ture lungi, fiind confortabile, ușor de manevrat, cu spațiu suficient pentru depozitarea echipamentului necesar pentru o astfel de călătorie iar neoprenele (in caz de nevoie) iti vor asigura tot confortul termic necesar.
Deoarece activitățile se petrec în mijlocul naturii este posibil ca din cauza vremii EXTREME sau a altor factori independenți de noi, programul să sufere schimbări.
Ploaia este un fenomen obisnuit asa ca o pelerina + echipamentul pe care ti-l punem la dispozitie vor fi suficiente pentru a te proteja.
Prin participarea la aceste activități outdoor, turistii își asumă că sunt apți din toate punctele de vedere pentru a utilizarea în condiții de siguranță a echipamentele închiriate și că își asumă responsabilitatea eventualelor accidente/daune survenite pe perioada evenimentului.
———————————————
Detalii complete despre aceasta aventura de poveste gasesti pe pagina noastra de Facebook:
Pentru a fi la curent referitoare la circuitele pe care le pregatim, hai in comunitatea noastra:
Va asteptam si pe contul de Instagram al colegului nostru Florin Radu unde impartasim povesti despre destinatiile momentului:
———————————————