Loading...

Wild Romania: Via Ferrata Cheile Galbenului. Lumea de piatra a haiducilor

In aprilie deschidem seria traseelor de via ferrata printr-o noua aventura marca Wild Romania. Astfel, sambata, 27 aprilie, dam o fuga in Cheile Galbenului, la Pestera Muierii, unde vom aborda doua sau chiar trei dintre traseele amenajate de Via Ferrata.

Un traseu de via ferrata reprezinta un set de structuri si echipamente realizate artificial pe un perete stancos pentru a facilita ascensiunea in siguranta, pe un traseu alpin. Prima via ferrata din lume a fost realizata in Alpi, in Austria, la jumatatea secolului 19, pentru a facilita pionierilor alpinisti parcurgerea catre varfurile inabordabile. Fenomenul s-a dezvoltat timid cu ocazia primului razboi mondial cand, in Dolomiti, vanatorii de munte italieni au construit noi si noi pasaje. Iar pe masura ce turismul montan a luat amploare, tot mai multe trasee au aparut peste tot in lume. Incepand cu 2011 si in Romania au inceput sa infloreasca trasee spectaculoase, in mai multe colturi ale tarii.

Ghizii Wild Romania detin cunoasterea si utilizarea tehnicilor de alpinism cu echipamente specializate, astfel in prezenta lor posibilitatea deplasarii pe stanca si invingerea propriilor temeri devenind facila si placuta.

Programul evenimentului:

* Sambata, 27 aprilie 2024

* Deplasare pe ruta Bucuresti – Pitesti – Ramnicu Valcea – Baia de Fier. Pentru cei care se deplaseaza cu transportul propriu vom furniza toate detaliile necesare pentru locul de intalnire.

* ora 10:00 intalnire in parcarea Pestera Muierilor, Baia de Fier

* Energizare, echipare si incalzire la Pestera Muierii.

* La 10:30 se intra in primul traseu. Dupa fiecare traseu vor fi pauze de 45 de minute pentru re-energizare, toaleta si odihna.

* La ora 17 plecam catre casa.

Echipament recomandat:

* Bocanci pentru drumeție sau incaltari de trekking
* Haine de drumeţie adecvate sezonului, condiţiilor meteo și confortului personal în funcție de temperaturile din zilele respective, lucru pe care îl transmitem în informarea de dinainte de excursie. Preferabil sa fie un echipament usor, elastic, care sa permita deplasarea pe stanca. De asemenea, haine de schimb.
* Rucsac tură de 1 zi (mic, maxim 25 litri)

Provizii Obligatorii: apa, senvisuri, fructe uscate si/sau dulciuri. In zona, putem realimenta. Tot ce nu ne trebuie pe traseu, lasam la masina.

================================
Costul aventurii este de 250 lei/ persoana
================================

Costul aventurii include

* kitt via-ferrata si tot echipamentul necesar
* ghizi montani acreditati si monitori via ferrata cu experienta internationala de peste 10 ani in astfel de ghidaje
* oameni faini și gașcă numai bună de strâns amintiri

Ce nu este inclus sau este opțional:

* mese
* intrarea la obiectiv
* băuturi alcoolice (exclus pe traseu) și non-alcoolice
* alte cheltuieli personale

Esti potrivit pentru turele Wild Romania daca:

1. constientizezi ca suntem un proiect de aventura outdoor
2. esti incepator, intermediar sau avansat: turele sunt concepute pentru orice nivel
3. privesti febra musculara ca pe un lucru firesc si normal
4. Esti dispus sa iesi din zona de confort.
5. esti constient ca te afli intr-un grup unde trebuie sa actionam permanent ca o echipa si implicit sa muncim impreuna
6. ai respect fata de ghizi si fata de eforturile pe care acestia le fac pentru siguranta grupului si pentru buna desfasurare a excursiei
7. Semnal telefonic este și nu prea este.
8. vii pe ture relaxat si cu energie pozitiva

Locuri limitate, grup restrans!

Rezervarea se face prin achitarea costului aventurii. În cazul neparticipării, suma achitată poate fi returnată dacă suntem înștiințați cu maxim 3 zile înainte de excursie. După această perioadă, alternativă este găsirea unui participant înlocuitor, rambursarea nemaifiind posibilă.

__________________________________________

🚌 daca nu ai mașină, da-ne de stire si daca ai noroc posibil sa te putem ajuta, de obicei mai avem locuri libere in masinile noastre, dar grăbește-te, deoarece sunt limitate. Impartim combustibilul la final.

==================================

Rezervarea se face prin achitarea contravalorii excursiei (250 de lei). În cazul neparticipării, suma achitată poate fi returnată dacă suntem înștiințați cu maxim 15 zile înainte de excursie. După această perioadă, alternativa este găsirea unui participant înlocuitor, rambursarea nemaifiind posibilă.

IN FUNCTIE DE SITUATIILE APARUTE LA FATA LOCULUI CE POT PUNE IN PERICOL SIGURANTA TURISTILOR NE REZERVAM DREPTUL DE A MODIFICA IN ORICE FEL STRUCTURA PROGRAMULUI.

==================================

Rezervări și întrebări:

whats app si telefonic: 0764 044 737 – Florin

email: office@fabricadeaventura.ro

Ne puteti trimite si mesaj pe pagina noastra de Facebook:

https://www.facebook.com/fii.parte.din.poveste

=============================

Deoarece activitățile se petrec în mijlocul naturii este posibil ca din cauza vremii EXTREME sau a altor factori independenți de noi, programul să sufere schimbări.

Ploaia este un fenomen obisnuit asa ca o pelerina + echipamentul pe care ti-l punem la dispozitie vor fi suficiente pentru a te proteja.
Prin participarea la aceste activități outdoor, turistii își asumă că sunt apți din toate punctele de vedere pentru a utilizarea în condiții de siguranță a echipamentele închiriate și că își asumă responsabilitatea eventualelor accidente/daune survenite pe perioada evenimentului.

Programul este unul ce necesită respectarea timpilor și o bună colaborare turiști/ghid pe parcursul desfășurării lui.

Nu tolerăm comportamente nepotrivite și ne rezervăm dreptul de a ne selecta turiștii.

———————————————

Cateva dintre parerile turistilor care au calatorit alaturi de noi dar si momente surprinse pe parcursul aventurilor noastre trecute gasiti accesand urmatorul link-ul:

https://www.fabricadeaventura.ro/testimoniale/

Pentru a fi la curent referitoare la circuitele pe care le pregatim, hai in comunitatea noastra:

https://www.facebook.com/fii.parte.din.poveste

Va asteptam si pe contul de Instagram al colegului nostru Florin Radu unde impartasim povesti despre destinatiile momentului:

https://www.instagram.com/florinradu.ro/

Hai sa cream impreuna cea mai mare comunitate activa de vacante din Romania! Invita-ti prietenii in grupul Vacante cu “de toate”!

https://www.facebook.com/groups/vacante.cu.de.toate

———————————————

Wild Romania este marca inregistrata a proiectul “Fabrica De Aventura” si este desfasurat de:

Agentia Touroperatoare Wild Romania

(SC Adventure Unfiltered SRL)
Bucuresti
Licenta de turism: 1842/07.05.2019
CUI: 40850370
Nr. Reg: J40/4039/2019
Banca Transilvania

Ne vedem pe via ferrata!