Loading...
Search

Wild Romania: Mistere, asezari rupestre si drumetie in Tara Luanei

Wild Romania: Mistere, asezari rupestre si drumetie in Tara Luanei

Muntii Buzaului ascund si pastreaza sub forma de legende o civilizatie straveche, milenara. Schiturile rupestre de la Bozioru, grote, trovanti si chihlimbar.

In sudul acestora, in apropierea Vulcanilor Noroiosi, aflam o seama de asezari rupestre, grote si formatiuni stancoase ce par mai degraba sculptate de mesteri faurari, decat de furia naturii. Este un areal enigmatic, strajuit candva de oamenii Luanei, rege mitologic sau zeu, un tinut care dainuie in legende inca de la prima civilizatie cunoscuta, cea sumeriana.

Diferenta de nivel e de 650 de metri, iar traseul are aproximativ 6 ore in functie de nivelul de pregatire fizica al calatorilor.

Expedițiile Wild Romania sunt dedicate acelora dintre noi care dorim să ne imersăm cu adevărat într-un loc și o poveste, având parte de o călătorie, nu de un circuit turistic.

Este vorba despre depășirea barierei confortului cotidian, despre simplitate și profunzime, despre relaxare și cunoaștere. Nu este vorba despre competiție, militărie sau dependență de adrenalină.

____________________________________

Ce vom face:

* Bucuresti – Bozioru – Babele de la Ulmet
* Bozioru – Nucu (Schituri Rupestre Bozioru)
* Schiturile Rupestre de la Bozioru – Fundul Pesterii – Chilia lui Dionisie Torcatorul – Bisericuta lui Iosif – Agatonul Vechi – Agatonul Nou – Crucea Spatarului
* Plecare spre Bucuresti la ora 18:00 -19:00

Echipament obligatoriu:

– Bocanci pentru drumeție (exclus tenesi, balerini sau orice altă încălţăminte)! Ne rezervăm dreptul de a nu permite accesul în drumeție în cazul în care echipamentul nu este conform
– Haine de drumeţie adecvate sezonului, condiţiilor meteo și confortului personal în funcție de temperaturile din zilele respective, lucru pe care îl transmitem în informarea de dinainte de excursie (exclus blugi și alte echipamente neconforme)
– Polar
– Tricou de schimb și șosete de schimb (tehnice, nu bumbac)
– Frontală
– Rucsac tură de 1 zi
– Bandană / căciulă
– Beţe de trekking
– Pelerină de ploaie / Jachetă de munte impermeabilă

Provizii Obligatorii: 2 litri de apa, senvisuri, fructe uscate si/sau dulciuri.

Intalnirea are loc in parcarea Trovantilor in Ulmet, duminica 12 mai, ora 09:30, iar intoarcerea in jur de ora 20:00 – 21:00 seara. Veti primi detaliile complete in informarea pe care o vom trimite cu putin timp inainte de eveniment.

Locuri limitate, grup restrans!

Costul experienței este de 200 lei / persoană și include:

– ghizi montani acreditați de Ministerul Turismului ce te vor asista în cadrul drumeției
– povestile si ghidajul
– oameni faini și gașcă numai bună de strâns amintiri

Ce nu este inclus sau este opțional:

– mese
– transport
– băuturi alcoolice și non-alcoolice
– alte cheltuieli personale

🚌 Daca nu ai mașină, da-ne de stire si daca ai noroc posibil sa te putem ajuta, de obicei mai avem locuri libere in masinile noastre, dar grăbește-te, deoarece sunt limitate. Impartim combustibilul la final.

_______________________________________

Rezervarea se face prin achitarea costului aventurii. În cazul neparticipării, suma achitată poate fi returnată dacă suntem înștiințați cu maxim 15 zile înainte de excursie. După această perioadă, alternativa este găsirea unui participant înlocuitor, rambursarea nemaifiind posibilă.
_______________________________________

Deoarece activitățile se petrec în mijlocul naturii este posibil ca din cauza vremii sau a altor factori independenți de noi, programul să sufere schimbări. Ne rezervăm dreptul să luăm orice decizii, astfel încât să asigurăm siguranța dumneavoastră și a grupului.

Prin participarea la aceste activități, turiștii își asumă că sunt apți din toate punctele de vedere pentru activitățile propuse și își asumă responsabilitatea eventualelor accidente/daune survenite din neatenție pe perioada turei.

Programul este unul ce necesită respectarea timpilor și o bună colaborare turiști/ghid pe parcursul desfășurării lui.

Nu tolerăm comportamente nepotrivite și ne rezervăm dreptul de a ne selecta turiștii.

———————————————

Cateva dintre parerile turistilor care au calatorit alaturi de noi dar si momente surprinse pe parcursul aventurilor noastre trecute gasiti accesand urmatorul link-ul:

https://www.fabricadeaventura.ro/testimoniale/

Pentru a fi la curent referitoare la circuitele pe care le pregatim, hai in comunitatea noastra:

https://www.facebook.com/fii.parte.din.poveste

Va asteptam si pe contul de Instagram al colegului nostru Florin Radu unde impartasim povesti despre destinatiile momentului:

https://www.instagram.com/florinradu.ro/

Hai sa cream impreuna cea mai mare comunitate activa de vacante din Romania! Invita-ti prietenii in grupul Vacante cu “de toate”!

https://www.facebook.com/groups/vacante.cu.de.toate

———————————————

Wild Romania este marca inregistrata a proiectul “Fabrica De Aventura” si este desfasurat de:

Agentia Touroperatoare Wild Romania
(SC Adventure Unfiltered SRL)
Bucuresti
Licenta de turism: 1842/07.05.2019
CUI: 40850370
Nr. Reg: J40/4039/2019
Banca Transilvania