Loading...
Search

Senses of Romania: Platoul Corundului. Taramul uitat de timp

Senses of Romania: Platoul Corundului. Taramul uitat de timp

Pe 17-18 Februarie “Senses of Romania” te poartă în locul unde tradițiile și vechile meșteșuguri reușesc încă să răzbată în timp. Descoperim o parte mai puțin știută din viața de zi cu zi a gospodăriilor risipite pe uriașul platou al Corundului și pornim pe urmele pietrelor semiprețioase în locuri puțin umblate și cunoscute ale Romaniei!

Aerul pur și rece care îți mângâie fața în aceste locuri devine purtător de povești, fiecare adiere a vântului amestecându-se cu aromele ierburilor și ale florilor sălbatice. În tăcerea sa adâncă, platoul Corundului devine o punte între om și esența sălbatică a naturii, îmbogățind sufletul cu simplitatea și frumusețea autentică.
Locuitorii acestui platou, păstrători ai tradițiilor și ai meșteșugurilor locale, își ghidează viața în armonie cu ciclurile naturii. În mâinile lor pricepute, lutul devine opere de artă, iar țesăturile brodate spun povești despre rădăcinile adânci ale comunității lor. Fiecare privire în ochii locuitorilor vorbește despre dragostea pentru acest colț de rai, unde timpul pare să își piardă însemnătatea.

În sufletul platoului Corundului se regăsesc emoții care nu pot fi reduse la cuvinte, ci doar simțite în tăcerea contemplativă a naturii și în adâncul inimii. Aici, sub cerul generos se naște o conectare specială între om și lumea care îl înconjoară, iar fiecare clipă petrecută devine o călătorie emoțională în lumea naturală și autentică a Transilvaniei.

Dar hai sa descoperi experienta unica pe care ti-o propunem timp de 2 zile!

* Vizita la atelier de prelucrare de iasca in Corund, cu explicații detaliate despre mesteșugul care a ramas sa fie practicat exclusiv in Corund.
* Vizita la un atelier de olarit, cu prezentarea procesului de fabricare tradiționala a ceramicii populare de Corund. Tot aici, sub îndrumarea unui olar, lucrand la rotile electrice didactice ale atelierului experimental, vizitatorul este initiat in arta lucrului la roata olarului. Capodopera va fi impachetata in cutii si va putea fi luata ca amintire.
* Pranz optional cu meniu fix la pastravaria Morii de apa din Corund
* Atelier de kürtös in care vei descoperi secretele prepararii acestui deliciu, ba chiar vei coace primul tau kürtös
* Do-it-yourself – manufactura de bijou din aragonit de Corund: participanții pot alege din diferite pietre semi preparate din aragonitul de Corund si isi vor finaliza singuri medalioanele, cabochonurile, inelele sau bratarile.
* Parcurgerea traseului de vizitare a Canionului de Sare din Praid, singurul fenomen de acest gen din Europa. Este lumea impresionanta a formelor de eroziune si de precipitare a sarii la suprafața. Vom avea oportunitatea de a incerca efectele terapeutice ale namolului sarat de origine minerala, ce se formeaza in canion (fenomen asemanator cunoastem la Marea Moarta)
* Experienta “Calatorie in timp” cu carutele trase de cai sau sanii trase de cai in functie de existenta stratului de zapada necesar, pe platoul vulcanic intre catunele Valea lui Pavel si Fantana Brazilor
* Vizita cu ghidaj la situl Natura2000 ROSCI” Tinovul de la Fantana Brazilor”, unde vom cunoaste lumea interesanta adaptata conditiior siberiene: copaci trecuți de 1000 ani, plante otravitoare si insectivore
* Degustare de gemuri, siropuri produse exclusiv din fructe de padure culese în regiune
* Masa de pranz rece cu bunatati ale casei intr-o gospodarie de subzistenta producatoare de branzeturi locale
* Cazare si mic dejun inclus la un han secuiesc din Corund, curat si cochet
* Cina speciala cu 3 feluri de mancare traditionala in sanul unei gospodarii din Corund

De toată această experientă unică te vei bucura sub indrumarea calauzei tale, Gabriela Androsiac, coordonatoarea proiectului “Senses of Romania”.

Costul acestei experiente este de 890 lei/persoana in camera dubla.

Grupul minim pentru aceasta aventura este de 10 persoane!

În prețul aventurii sunt incluse:

• Cazare 1 noapte in camera dubla intr-un han secuiesc cu traditie, curat si cochet la care ne reintoarcem tot timpul cu drag
• 1x mic dejun
• 1x masa de pranz rece duminica pe platoul Corundului
• Toate activitatile, atelierele si vizitele din program
• Ghid local cu experienta in traditiile locului si cu povestile la purtator
• Ghid insotitor din partea Senses of Romania: Gabriela Androsiac
• Grup select si multa voie buna

Nu sunt incluse în prețul aventurii:

• Transportul – se realizeaza cu masinile proprii. Se ajunge cu masinile personale la punctul de intalnire din Corund. Avem si cateva locuri disponibile in masina ghidului pentru cei fara transport, urmand sa impartiti costul carburantului
• Masa de pranz optionala de sambata la pastravarie: aproximativ: 85-90 lei/pers
• Cina cu bucate traditionale delicioase (3 feluri gustoase+ palinca) intr-o gospodarie din Corund – aproximativ 100 lei/pers
• Alte cheltuieli personale sau suveniruri

Bine ați venit în călătoria noastră specială prin inima României!

“Senses of Romania” este un proiect inovator și captivant care își propune să dezvăluie frumusețea autentică și valorile profunde ale acestei țări. Într-o lume în care călătoriile devin tot mai comerciale, proiectul nostru aduce o abordare proaspătă, concentrându-se pe tradiții, comunități retrase și experiențe autentice.

Despre Noi

“Senses of Romania” este mai mult decât o călătorie – este o incursiune în istoria și cultura bogată a României. Ne propunem să conectăm călătorii pasionați cu comunități autentice, să descoperim locuri îndepărtate și să promovăm valorile locale. În parteneriat cu comunitățile locale, explorăm tradițiile păstrate cu grijă, meșteșugurile unice și poveștile locurilor uitate de timp.

Ce Ne Diferențiază

Perpetuarea tradițiilor Romaniei: Trecem dincolo de destinațiile turistice obișnuite și aducem în prim-plan comunități și tradiții autentice, contribuind la păstrarea identității culturale.
Experiențe Autentice: Fiecare călătorie cu “Senses of Romania” este o experiență personalizată, oferind posibilitatea de a interacționa cu localnicii, a participa la meșteșuguri tradiționale și a gusta deliciile locale.
Impact Durabil: Suntem dedicați susținerii dezvoltării durabile, asigurându-ne că fiecare călătorie aduce beneficii reale comunităților locale și contribuie la conservarea patrimoniului.

De ce “Senses of Romania”?

Vei descoperi România prin intermediul tuturor simțurilor! Urmareste-ne pentru a afla mai multe despre comunitățile pe care le susținem și pentru a te înscrie în călătorii de poveste. Fie că ești un călător entuziast în căutare de aventuri autentice sau un susținător al tradițiilor locale, “Senses of Romania” îți oferă oportunitatea de a te conecta cu valorile profunde ale acestei țări.

Alătură-te nouă în această călătorie inedită, unde fiecare simț este trezit la viață și fiecare pas dezvăluie o altă pagină din povestea României autentice. Să descoperim împreună frumusețea tradițiilor și comunităților retrase ale României.
“Senses of Romania” este marca inregistrata a proiectului “Fabrica De Aventura”.

———————————————

Cateva dintre parerile turistilor care au calatorit alaturi de noi dar si momente surprinse pe parcursul aventurilor noastre trecute gasiti accesand urmatorul link-ul:

https://www.fabricadeaventura.ro/testimoniale/

Pentru a fi la curent referitoare la circuitele pe care le pregatim, hai in comunitatea noastra:

https://www.facebook.com/fii.parte.din.poveste

Va asteptam si pe contul de Instagram al colegului nostru Florin Radu unde impartasim povesti despre destinatiile momentului:

https://www.instagram.com/florinradu.ro/

Hai sa cream impreuna cea mai mare comunitate activa de vacante din Romania! Invita-ti prietenii in grupul Vacante cu “de toate”!

https://www.facebook.com/groups/vacante.cu.de.toate

———————————————

INSCRIERE:

Înscrierile se pot face prin mesaj privat pe pagina Fabrica de Aventura:

https://www.facebook.com/fii.parte.din.poveste

…sau telefonic si Whats App la numărul +40761 896 881 (Gabriela) – preferabil

Fiind mai mereu plecati pe teren pot exista intervale mari de timp cand nu avem semnal telefonic cu toate ca nu tinem niciodata telefoanele inchise. Daca NU reusiti sa ne contactati telefonic, va rugam sa ne trimiteti solicitarea dumneavoastra astfel:

* lasati un mesaj pe WhatsApp pe numarul de telefon 0761 896 881
* lasati un mesaj pe pagina noastra de Facebook
* trimiteti un email la adresa: gabriela@fabricadeaventura.ro (neaparat lasati numarul de telefon in email).

Condiții de plata si rezervare:
Pentru confirmarea inscrierii trebuie platita intreaga suma de 890 lei.
Plata contractului se efectueaza in LEI.
In contractul cu turistul si in factura emisa veti gasi pe larg toate aceste detalii precum si toate conditiile contractuale.