Loading...
Search

Senses of Romania: Oltenia de sub munte. Cnezate, boieri si comorile ascunse

Senses of Romania: Oltenia de sub munte. Cnezate, boieri si comorile ascunse

În inima plină de farmec a României, ascunsă sub vârfurile mărețe ale Carpaților Meridionali, se desfășoară cu măiestrie și eleganță Oltenia de sub munte. Această regiune, binecuvântată de natură și îmbogățită de istorie și tradiție, îți dezvăluie un peisaj desprins din basme, unde fiecare colț ascunde o poveste captivantă.

Înălțându-se cu măreție și noblețe, Culele din Măldărești reprezintă o mărturie vie a gloriei aristocratice din trecut, încântând ochiul cu arhitectura lor impunătoare și cu poveștile ce își găsesc ecou printre ziduri. În inima acestui ținut, meșterii olari din Horezu își împletesc priceperea cu pasiune și tradiție, dând viață lutului și transformându-l în opere de artă ce încântă privirea și sufletul.

Pentru cei cărora aventura le este chemarea, crestele dealurilor dezvăluie o scenă desprinsă din vise, unde călăreții își îmblânzesc caii în văi pitoreșți și se pierd în nesfârșitele peisaje ale naturii sălbatice. Prin contrast, spațiul liniștit și răsfățător de la Băile Olănești devine refugiul perfect pentru cei ce caută odihnă și reînnoire, oferind tratamente și experiențe ce îmbină armonios natura cu relaxarea.

În fiecare colț al Olteniei de sub munte se găsește o poveste, iar meșteșugurile strălucesc în atelierele tradiționale, dezvăluind taine ce s-au transmis din generație în generație. În pitorescul sat Vaideeni, renumit pentru casele sale albastre și meșteșugul de țesut la război, vizitatorii pot descoperi frumusețea și autenticitatea culturii locale.

Ospitalitatea caldă a locuitorilor și bucatele alese ale gastronomiei locale completează această experiență, oferind o călătorie prin arome și gusturi autentice. În cele din urmă o vizită la o cramă locală oferă ocazia de a degusta vinuri deosebite și de a explora pivnițele pline de parfumuri alese.

Pe 13-15 Septembrie vă invităm în universul plin de culoare, tradiție și bucurie al Olteniei de sub munte!

Sumarul celor trei zile pe care ți le-am pregătit arată astfel:

Vineri, 13 Septembrie

Plecăm cu mașinile din București dimineața și ne îndreptăm spre primele obiective din aventura noastră:
– Facem prima oprire la Bujoreni la Muzeul Satului Vâlcean. Acest muzeu în aer liber este un veritabil sanctuar al tradițiilor și culturii populare românești, ce ilustrează viața rurală din Vâlcea de-a lungul secolelor. Aici ne bucurăm de o plimbare printre case și gospodării autentice, fiecare cu propria sa poveste și stil architectural.
– Ulterior ne îndreptăm spre Băile Olănești pentru câteva ore de relaxare la Tisa Spa și Aqua Park. Un loc dedicat relaxării și refacerii, acesta vă va oferi o gamă variată de facilități și tratamente pentru toate preferințele. De la zonele de relaxare cu apă caldă, la masaje relaxante și terapii cu sare și nămol până la saune și băi cu plante aromatice sau zone de distracție cu tobogane spectaculoase și atracții acvatice, Tisa Spa promite o experiență revitalizantă pentru trup și suflet. Puteți lua prânzul opțional pe parcursul zilei în locație.
– Vizităm atelierul unicului producător de țesătură de borangic-mătase naturală din țară unde vom afla mai multe despre producția de mătase și realizarea iilor tradiționale.
Seara ne retragem către locul nostru de cazare de la Costești – Hanul Vatra, cu arhitectura să tradițională, atmosfera primitoare și preparate autentice. Acest han îți deschide porțile către o experiență autentică și reconfortantă, în care timpul pare să se oprească pentru a te bucura de fiecare moment petrecut aici. Luăm cina (opțional) în locație.

Sâmbăta, 14 Septembrie

După un mic dejun copios, continuăm sa explorăm Oltenia de sub munte si vom avea parte pe parcursul zilei de:
– Vizită și tur ghidat la Complexul Muzeal Măldărești – Culele Duca, Greceanu și casa memoriala I.G. Duca. Cu peisajul său idilic și atmosfera sa plină de autenticitate, Complexul Muzeal Măldărești este o destinație de neratat pentru oricine dorește să exploreze și să înțeleagă bogăția culturală a Olteniei de sub munte. În inima acestui complex se află Culele din Măldărești, construcții impresionante cu o arhitectură specifică zonei, ce au servit ca locuințe nobiliare și centre de putere în trecut.
– Atelier de lut în casa unui meșteșugar cu tradiție din Horezu. Veți avea șansa să învățați direct de la un meșter din zonă arta modelării lutului și chiar să faceți propriul obiect cu care să vă întoarceți acasă! Olăritul din Horezu este una dintre cele mai renumite și apreciate forme de artă populară din România iar zona este recunoscuta în întreaga lume pentru ceramica sa, care se distinge prin culorile vii, modelele elaborate și calitatea remarcabilă a lucrărilor.
– Prânz cu mâncare delicioasă tradițională la un punct gastronomic local, unde veți putea savura pe îndelete bucătăria oltenească! (opțional)
– Descoperim pitorescul sat Vaideeni – ne oprim la muzeul din sat din vechea școală și aflăm poveștile locului, vizităm una din tradiționalele case albastre (recent restaurate de oameni cu suflet din zonă care și-au propus să țină tradițiile vii) și mergem chiar și în casa unui localnic ca să aflam mai multe despre măiestria țesutului la război și cum a luat naștere „săculețul de Vaideeni”.
Seara revenim la Hanul Vatra pentru cină (opțional) și odihnă.

Duminica, 15 septembrie

După micul dejun, ne îndreptăm spre dealurile Olteniei de sub munte unde vom avea parte de o experiență specială.
– Înconjurați de frumusețea naturii și ghidați de pasiunea pentru cai, vei experimenta bucuria și libertatea călăriei în mijlocul peisajelor fermecătoare ale regiunii. Indiferent dacă ești un călăreț experimentat sau abia începi să explorezi minunata lume a echitației, cu siguranță vei avea parte de o aventură de neuitat. După 2-2.5 ore de calărie în natură ne vom opri la cabana din zonă pentru prânz (inclus).
– Ulterior coborâm dintre munți și dealuri și ne îndreptam spre una din cramele Olteniei, pentru o degustare de vinuri plină de savoare. Fie că preferi vinurile roșii pline de corp și arome bogate sau vinurile albe răcoritoare și delicate, vei găsi cu siguranță un vin pe placul tău. În plus, experții în vinuri de la cramă vor fi bucuroși să îți ofere recomandări personalizate și să îți răspundă la orice întrebare ai avea despre lumea fascinantă a vinului.
Spre seară revenim în București.

De toată această experiență unică te vei bucura sub îndrumarea călăuzei tale, Anca Onuțan.

Costul acestei experiențe este de 1150 lei/persoană în cameră dublă.

Grupul minim pentru această aventură este de 10 persoane. Avem maxim 15 locuri disponibile, așa că grăbiți-vă să vă rezervați locul!

În prețul aventurii sunt incluse:
• Cazare 2 nopți în cameră dublă într-o locație extraordinară – Hanul Vatra din Costești – nota 9.5 pe Booking
• 2 x mic dejun-uri
• Plimbare cu caii
• Prânz la cabană duminică, după plimbarea cu caii
• Vizită la atelier de țesătură de borangic
• Vizită și atelier de lut la meșteșugar în Horezu
• Vizită la Vaideeni și activitățile menționate în program în sat
• Ghidajul și toate activitățile din program cu excepția activităților și biletelor de intrare specificate mai jos la neincluse
• Insoțitor de grup din partea Fabrica de Aventură, Anca Onuțan
• Grup select și multă voie bună

Nu sunt incluse în prețul aventurii:
• Transportul – se realizează cu mașinile proprii. Se ajunge cu mașinile personale la punctul de întâlnire. Avem și câteva locuri disponibile în mașina ghidului pentru cei fară transport, urmând să împărțiți costul carburantului
• Prânz opțional sâmbătă cu bucate tradiționale – aprox. 70 lei/persoană
• Cine – aprox. 65 lei/persoană/cină
• Bilet de intrare la Muzeul Satului Vâlcean – aprox. 6-10 lei/ persoană
• Bilet de intrare și turul ghidat la Complexul Muzeal Măldărești – aprox. 10-15 lei/persoană
• Vizită cramă și degustare – aprox. 180 – 200 lei / persoană
• Acces intrare Tisa Spa & Aqua Park aprox. 60-90 lei / persoană + prânz opțional vineri + orice alte masaje sau tratamente (la alegere, conform listei de prețuri din locație)
• Supliment cameră single – 300 lei
• Alte cheltuieli personale sau suveniruri

Note:
• Vârstă minimă pentru plimbarea cu caii este de 7 ani.
• Prețurile biletelor de intrare specificate mai sus la servicii neincluse pot suferi modificări până la data efectuării circuitului în funcție de partenerii locali și sunt independente de agenție.

Bine ați venit în călătoria noastră specială prin inima României!

“Senses of Romania” este un proiect inovator și captivant care își propune să dezvăluie frumusețea autentică și valorile profunde ale acestei țări. Într-o lume în care călătoriile devin tot mai comerciale, proiectul nostru aduce o abordare proaspătă, concentrându-se pe tradiții, comunități retrase și experiențe autentice.

Despre Noi

“Senses of Romania” este mai mult decât o călătorie – este o incursiune în istoria și cultura bogată a României. Ne propunem să conectăm călătorii pasionați cu comunități autentice, să descoperim locuri îndepărtate și să promovăm valorile locale. În parteneriat cu comunitățile locale, explorăm tradițiile păstrate cu grijă, meșteșugurile unice și poveștile locurilor uitate de timp.

Ce Ne Diferențiază

Perpetuarea tradițiilor Romaniei: Trecem dincolo de destinațiile turistice obișnuite și aducem în prim-plan comunități și tradiții autentice, contribuind la păstrarea identității culturale.

Experiențe Autentice: Fiecare călătorie cu “Senses of Romania” este o experiență personalizată, oferind posibilitatea de a interacționa cu localnicii, a participa la meșteșuguri tradiționale și a gusta deliciile locale.

Impact Durabil: Suntem dedicați susținerii dezvoltării durabile, asigurându-ne că fiecare călătorie aduce beneficii reale comunităților locale și contribuie la conservarea patrimoniului.

De ce “Senses of Romania”?

Vei descoperi România prin intermediul tuturor simțurilor! Urmareste-ne pentru a afla mai multe despre comunitățile pe care le susținem și pentru a te înscrie în călătorii de poveste. Fie că ești un călător entuziast în căutare de aventuri autentice sau un susținător al tradițiilor locale, “Senses of Romania” îți oferă oportunitatea de a te conecta cu valorile profunde ale acestei țări.

Alătură-te nouă în această călătorie inedită, unde fiecare simț este trezit la viață și fiecare pas dezvăluie o altă pagină din povestea României autentice. Să descoperim împreună frumusețea tradițiilor și comunităților retrase ale României.

“Senses of Romania” este marcă înregistrată a proiectului “Fabrica De Aventură”.

———————————————

Cateva dintre parerile turistilor care au calatorit alaturi de noi dar si momente surprinse pe parcursul aventurilor noastre trecute gasiti accesand urmatorul link:

https://www.fabricadeaventura.ro/testimoniale/

Pentru a fi la curent cu noutatile referitoare la circuitele pe care le pregatim, hai in comunitatea noastra:

https://www.facebook.com/fii.parte.din.poveste

Va asteptam si pe contul de Instagram al colegului nostru Florin Radu unde impartasim povesti despre destinatiile momentului:

https://www.instagram.com/florinradu.ro/

Hai sa cream impreuna cea mai mare comunitate activa de vacante din Romania! Invita-ti prietenii in grupul Vacante cu “de toate”!

https://www.facebook.com/groups/vacante.cu.de.toate

———————————————

ÎNSCRIERE:

Înscrierile se pot face prin mesaj privat pe pagina Fabrica de Aventura:
https://www.facebook.com/fii.parte.din.poveste
… sau telefonic și Whats App la numărul +40734 778 969 (Anca) – preferabil

Fiind mai mereu plecați pe teren pot exista intervale mari de timp când nu avem semnal telefonic cu toate că nu ținem niciodată telefoanele închise. Daca NU reușiți să ne contactați telefonic, vă rugam să ne trimiteți solicitarea dumneavoastră astfel:
* lăsați un mesaj pe WhatsApp pe numărul de telefon 0734 778 969
* lăsați un mesaj pe pagina noastră de Facebook
* trimiteți un email la adresa: anca@fabricadeaventura.ro (neapărat lăsați numărul de telefon în email).

Condiții de plată și rezervare:
Pentru confirmarea înscrierii trebuie plătită întreaga sumă de 1150 lei.
Plata contractului se efectuează în LEI.
În contractul cu turistul și în factura emisă veți găsi pe larg toate aceste detalii precum și toate condițiile contractuale.

Proiectul Senses of Romania este derulat de:

Agentia Touroperatoare Wild Romania
(SC Adventure Unfiltered SRL)
București
Licență de turism: 1842/07.05.2019
CUI: 40850370
Nr. Reg: J40/4039/2019
Banca Transilvania

Regasiti toate circuitele nostre pe site-ul www.fabricadeaventura.ro