Loading...
Search

Croaziera cu Hotel Plutitor in Delta Dunarii. Caraorman, Letea, Sulina

Croaziera cu Hotel Plutitor in Delta Dunarii. Caraorman, Letea, Sulina

Pe 15 – 18 august, în mini-vacanța de Sfânta Maria, ne aventurăm în inima Deltei Dunării într-o experiență unică. Am mai trăit-o în trecut cu alti turiști dornici de o experiență aparte, am rămas cu cele mai frumoase amintiri așa că anul acesta o luam de la capăt!

CROAZIERĂ cu HOTEL PLUTITOR în DELTA DUNĂRII!

Descoperim canalele Dunării, Sulina, Letea, Caraorman, Mila 23 și vom avea parte de o călătorie de poveste! Te așteaptă un weekend prelungit, de joi până duminică, cu explorare, relaxare, gastronomie locală, natură sălbatica, activități și experiențe pe care le vei încerca pentru prima dată și amintiri ce vor rămâne cu tine pentru tot restul vieții.

La capătul unui drum ce depășește 2.860 km, colectând apele unui impresionant bazin hidrografic a cărui suprafață acoperă mai mult de 80% din suprafața Europei, Dunărea, cel de-al doilea fluviu ca mărime al bătrânului continent construiește la întâlnirea sa cu Marea Neagră, de mai bine de 10 000 de ani, una dintre cele mai frumoase delte din Europa și chiar din lume, cunoscută și ca una din marile zone umede ale planetei: Delta Dunării. Oriunde iți îndrepți privirea, ești copleșit de natura ireal de spectaculoasă, plină de unicitate, pe care Delta Dunării o oferă fară a aștepta nimic înapoi, doar privirile mute de uimire ale celor care îi admiră frumusețea în fiecare sezon. Așa că, Delta Dunării este o destinație de neratat în această vară!

Iată superlativele a 4 zile de neuitat:

O experiență unică – croazieră în Delta Dunării timp de 4 zile cu hotel plutitor clasificat la 4*
Punctele emblematice ale Deltei care trebuie văzute cel puțin o dată în viață – Letea și Caraorman
Știute și neștiute prin Delta Dunării – safari prin pădure, canale sălbatice și lacuri bine ascunse
Delta descoperită de pe un hotel plutitor, dar și aventură la bordul catamaranului
Cel mai estic oraș al tării – Sulina, cu ale sale povești uitate în timp…dar și momente de relaxare la plajă
Explozii culinare, asezonate în cele mai delicioase preparate locale specifice locurilor

De ce să alegi o croazieră cu hotel plutitor în Delta Dunării?

Te vei bucura de condițiile de top ale unui hotel plutitor clasificat la 4 stele și tot ce ai nevoie la îndemână ca să te bucuri de această experiență: wi-fi, camere duble cu baie proprie, tv, instalație climatizare…deci, nu o să iți lipsească nimic. Hotelul beneficiază și de terasă acoperită și special securizată împotrivă țânțarilor că să ai parte de timp de calitate în natură. Și având în vedere că propunem o experiență boemă și contamplativa, fară valuri și mișcări bruște, te asigurăm că nu este cazul să te îngrijorezi de valuri, rău de mișcare sau de apă.
Pentru relaxarea supremă, te poți bucura de o terasă de plajă dotată cu șezlonguri și baldachine. Biodiversitatea Deltei poate fi identificată și văzută de pe terasa hotelului plutitor, ideală pentru birdwatching.
Strângem laolaltă cei mai faini oameni, deschiși la provocări, care își doresc să trăiască experiențe frumoase și de calitate. Timpul e aliatul nostru și ne vom bucura de fiecare secundă! Și pentru că vom petrece 4 zile împreună pe croazieră, când nu explorăm sălbăticia Deltei, ne vom relaxa la plaja pe terasa hotelului, vom depăna povești iar seara ne distrăm cu film, dans sau karaoke, după plac.
Delta are un farmec aparte și noi știm exact unde să ajungem – canalul Sulina, pădurea Caraorman și pădurea Letea, dar și Mila 23 sunt doar vârful piramidei. Iți vom arăta locuri ascunse, puțin știute și o bună bucată din apele Deltei.
Meniul include preparate tradiționale ce se gătesc în Delta Dunării, respectiv gustări pescărești, borș de pește tradițional, pește la grătar sau prăjit și multe alte delicii.

IMPORTANT! Datorită capacității de cazare a hotelului, avem un număr limitat de locuri în această experiență unică așa că rezervă-ți din timp locul la aventura verii!

DOAR 15 LOCURI DISPONIBILE!

Camerele au toate facilitățile și condițiile de confort. Suntem totuși pe un hotel plutitor, prin urmare camerele au dimensiuni de 4-5 metri pătrați și paturi twin. Avem și 2 camere triple, cu dimensiune de 8-10 metri pătrați, ideale pentru familii sau prieteni care nu vor să se despartă. Cei care vor opta pentru cameră triplă (în limita disponibilității) vor beneficia și de un discount de 100 lei/persoană. Așa că, aventura noastră este potrivită celor care înțeleg condițiile într-o astfel de unitate de cazare unică! Noi credem că să o vă placa, dar vă lăsăm să vă convingeți cu pozele din eveniment. 🙂

Iată și un sumar pe zile al experienței noastre:

Ziua 1

• Ne îmbarcăm pe hotelul plutitor de pe faleza portului Tulcea în jurul prânzului.
• Preluăm camerele, servim prânzul (inclus) și pornim în croazieră pe canalul Sulina.
• Din confortul terasei hotelului, vedem localitățile Partizani, Maliuc, Gorgova, Crișan.
• Ieșim în plimbare cu catamaranul pentru a vizita Lacul Trei Iezere.
• Servim cina (inclus), ne bucurăm de seară împreună cu muzică, dans, film sau karaoke.
• Înnoptam pe hotelul plutitor.

Ziua 2

• Servim micul dejun (inclus) devreme deoarece ne așteaptă o zi plină.
• Astăzi puteți petrece ziua la plajă pe terasa hotelului plutitor sau puteți opta pentru următorul tur opțional la Sulina și Pădurea Letea, astfel:
– Ne îndreptăm spre Sulina, unde pentru aproximativ 2 ore vom vedea cele mai reprezentative obiective turistice: farul vechi, Palatul Comisiei Europene a Dunării, Cimitirul maritim, Faleza orașului și pentru încă 2-3 ore ne bucurăm de program de voie, la plajă. Acest loc fascinant servește ca punct de întâlnire al diverselor culturi și civilizații, având o istorie bogată marcată de influențe turcești, rusești și românești. Orașul este, de asemenea, faimos pentru farul său emblematic, Farul Sulina, care a fost construit în secolul al XIX-lea și reprezintă un simbol al navigației și al importanței strategice a zonei. Sulina este, astfel, o destinație captivantă, oferind o combinație unică de istorie, natură și diversitate culturală în inima Deltei Dunării. Al doilea obiectiv al zilei va fi Pădurea Letea, unde de îndată ce vom ajunge vom lua opțional un prânz tradițional pentru a prinde forță să ne continuam aventura. Vom fi preluați de ghidul local pentru a face o plimbare tip safari în Letea, la dunele de nisip și sperăm să întâlnim și caii sălbatici, faimoși în zonă. Pădurea Letea găzduiește o comunitate diversă de păsări și animale, transformându-se într-un paradis ornitologic și faunistic.
• Servim cina (inclus) și ne bucurăm de încă o seară împreună pe hotelul plutitor.

Ziua 3

• Servim micul dejun (inclus) și ne pregătim pentru o nouă zi. Și astăzi aveți opțiunea de a rămâne pe hotelul plutitor la plajă și relaxare sau puteți opta pentru un tur opțional la Pădurea Caraorman.
• Pentru cei cei care optează pentru turul opțional, facem transferul către Caraorman și ulterior suntem preluați într-o mașină de tip safari cu care se va face accesul în zona pădurii. Ghidul excursiei va avea mai multe opriri și vă va explica originea acestei păduri, istoria și va merge cu noi în inima pădurii pentru a vedea stejarii seculari pentru a experimenta natura într-un mod autentic și pentru a înțelege importanța conservării acestui ecosistem delicat. Unicitatea Pădurii Caraorman rezidă și în faptul că este una dintre puținele păduri cu nisip din Europa, oferind un cadru spectaculos și un habitat aparte pentru viața sălbatică. Ulterior, ne întoarcem pe hotelul plutitor.
• Luam prânzul cu gustări locale pe hotelul plutitor (inclus) și ne continuăm croaziera.
• Ancorăm în zona Mila 23 pentru vizitarea satului la pas, pe cont propriu de către turiști. Cunoscută pentru atmosfera sa pitorească, această așezare se remarcă prin casele tradiționale din lemn și stuf, oferind o experiență autentică de explorare a vieții deltei.
• Revenim pe hotel și continuăm traseul către Sireasa, canal Mila 36.
• Spre seară, servim cina împreună (inclus) și ne pregătim de petrecerea de rămas-bun.

Ziua 4

• Servim micul dejun (inclus) și ne continuăm traseul pe Canal 36 către portul turistic Tulcea.
• Acostăm pe Canal 36 și plecam în plimbare cu catamaranul în zona lacului la Cotețe și canalul Sireasa pentru a vedea mai multe din flora și fauna locală.
• Acostăm în Tulcea și luam prânzul împreună (inclus) pe hotelul plutitor.
• După prânz, debarcăm și ne îndreptăm cu mașinile spre Sat Tradițional Pescăresc din Tulcea, un muzeu în aer liber unde putem vedea modele de case din toate regiunile Deltei (activitate opțională).
• Închidem cele 4 zile împreună și ne pregătim pentru drumul înapoi acasă.

Costul experienței este de 2350 lei / persoană în cameră dublă și include:

• Cazare 3 nopți pe hotel plutitor clasificat la 4 stele
• Croazieră în Delta Dunării și pe canalele Deltei
• Plimbările cu catamaran descrise în program
• Mic-dejun-uri, prânzuri și cine cu preparate tradiționale specifice Deltei Dunării, cu excepția prânzului în ziua 2. Prima masă inclusă este prânzul în Ziua 1, iar ultima este prânzul în Ziua 4.
• Terasă acoperită și special securizată împotriva țânțarilor
• Terasă de plajă dotată cu șezlonguri și baldachine
• Taxe specifice pentru acces în Delta Dunării
• Însoțitor de grup din partea Senses of Romania (Fabrica de Aventură)

Nu sunt incluse în preț:

• Transport până la / de la punctul de îmbarcare în Tulcea (se realizează cu mașinile personale)
• Prânz opțional în ziua 2 – la Letea (aprox. 70-100 Ron / persoană, se va achita separat de fiecare călător la fața locului) sau pe hotelul plutitor (aprox 70-80 Ron / persoană)
• Transfer și tur cu ghid la Sulina și Letea (Ziua 2) – 270 Ron / persoană
• Transfer și tur cu ghid la Caraorman (Ziua 3) – 120 Ron / persoană
• Vizită la muzeu “Sat tradițional pescăresc” în Tulcea în ziua 4 (aprox. 10 Ron / persoană)
• Tips – 100 lei/persoană – tipsul se împarte în foarte multe locuri, o să vedeți câți ghizi și cât personal este implicat în această aventură, așa că este obligatoriu să dăm fiecare acest tips
• Băuturi alcoolice și non-alcoolice
• Alte gustări înafară de mesele principale
• Alte cheltuieli personale

Dacă optați pentru cameră triplă (în limita disponibilității) beneficiați de un DISCOUNT de 100 lei/persoană.

Pentru realizarea croazierei, este nevoie să completăm grupul în întregime (15 locuri), având în vedere că doar grupul nostru va fi prezent pe hotelul plutitor. Prin urmare, înscrieți-vă din timp pentru confirmarea croazierei.

Notă:
* Băuturile alcoolice și non-alcoolice, precum și alte gustări NU se pot cumpăra de pe hotel. Vă recomandăm să aduceți de acasă sau puteți cumpăra într-una din opriri. Hotelul are la dispoziție o vitrină frigorifică unde pot fi depozitate.
* Prețurile tururilor opționale la Sulina, Letea și Caraorman presupun un grup minim de 10 persoane înscrise în fiecare tur. În cazul unui număr mai mic de 10 persoane înscrise / tur, prețul se recalculează. Înscrierea la aceste tururi opționale se va face înainte de croazieră și vom reveni cu detalii către cei înscriși la eveniment.
* Ordinea obiectivelor și structura programului se pot schimba în funcție de situațiile speciale apărute pe parcursul turului și de timpii efectivi pe care îi avem la dispoziție.
* Vă puteți alătura grupului dacă sunteți din orice oraș al tarii, urmând să ne întâlnim în Tulcea pentru îmbarcare.

De toată această experiență unică te vei bucura sub îndrumarea călăuzei tale, Anca Onuțan.

Bine ați venit în călătoria noastră specială prin inima României!

“Senses of Romania” este un proiect inovator și captivant care își propune să dezvăluie frumusețea autentică și valorile profunde ale acestei țări. Într-o lume în care călătoriile devin tot mai comerciale, proiectul nostru aduce o abordare proaspătă, concentrându-se pe tradiții, comunități retrase și experiențe autentice.

Despre Noi

“Senses of Romania” este mai mult decât o călătorie – este o incursiune în istoria și cultura bogată a României. Ne propunem să conectăm călătorii pasionați cu comunități autentice, să descoperim locuri îndepărtate și să promovăm valorile locale. În parteneriat cu comunitățile locale, explorăm tradițiile păstrate cu grijă, meșteșugurile unice și poveștile locurilor uitate de timp.

Ce Ne Diferențiază

Perpetuarea tradițiilor Romaniei: Trecem dincolo de destinațiile turistice obișnuite și aducem în prim-plan comunități și tradiții autentice, contribuind la păstrarea identității culturale.
Experiențe Autentice: Fiecare călătorie cu “Senses of Romania” este o experiență personalizată, oferind posibilitatea de a interacționa cu localnicii, a participa la meșteșuguri tradiționale și a gusta deliciile locale.
Impact Durabil: Suntem dedicați susținerii dezvoltării durabile, asigurându-ne că fiecare călătorie aduce beneficii reale comunităților locale și contribuie la conservarea patrimoniului.

De ce “Senses of Romania”?

Vei descoperi România prin intermediul tuturor simțurilor! Urmareste-ne pentru a afla mai multe despre comunitățile pe care le susținem și pentru a te înscrie în călătorii de poveste. Fie că ești un călător entuziast în căutare de aventuri autentice sau un susținător al tradițiilor locale, “Senses of Romania” îți oferă oportunitatea de a te conecta cu valorile profunde ale acestei țări.

Alătură-te nouă în această călătorie inedită, unde fiecare simț este trezit la viață și fiecare pas dezvăluie o altă pagină din povestea României autentice. Să descoperim împreună frumusețea tradițiilor și comunităților retrase ale României.
“Senses of Romania” este marcă înregistrată a proiectului “Fabrica De Aventură”.

——————————————————

Social media sau cum ne puteți urmări activitatea mai ușor:

Câteva dintre părerile turiștilor care au călătorit alături de noi, dar și momente surprinse pe parcursul aventurilor noastre trecute găsiți accesând următorul link-ul:
https://www.fabricadeaventura.ro/testimoniale/

Pentru a fi la curent cu circuitele pe care le pregătim, hai în comunitatea noastră:
https://www.facebook.com/fii.parte.din.poveste

Vă așteptăm și pe contul de Instagram al colegului nostru Florin Radu unde împărtășim povești despre destinațiile momentului:
https://www.instagram.com/florinradu.ro/

Hai să creăm împreună cea mai mare comunitate activă de vacanțe din România! Invită-ți prietenii în grupul Vacanțe cu “de toate”:
https://www.facebook.com/groups/vacante.cu.de.toate

——————————————————

ÎNSCRIERE:

Înscrierile se pot face prin mesaj privat pe pagina Fabrica de Aventură:

https://www.facebook.com/fii.parte.din.poveste

…sau telefonic si Whats App la numărul +40734 778 969 (Anca) – preferabil

Fiind mai mereu plecați pe teren pot exista intervale mari de timp când nu avem semnal telefonic, cu toate că nu ținem niciodată telefoanele închise. Daca NU reușiți să ne contactați telefonic, vă rugam să ne trimiteți solicitarea dumneavoastră astfel:
* lasați un mesaj pe WhatsApp pe numărul de telefon 0734 778 969
* lăsați un mesaj pe pagina noastră de Facebook
* trimiteți un email la adresa: anca@fabricadeaventura.ro (neapărat lăsați numărul de telefon în email).

Condiții de plată și rezervare:
Rezervarea locului la experiența verii se face prin achitarea unui avans de 1000 lei / persoană; restul de plata se va achita cel târziu la data de 15 Mai 2024. Plata contractului se efectuează în LEI.
În contractul cu turistul și în factura emisă veți găsi pe larg toate aceste detalii precum și toate condițiile contractuale.

Condiții de anulare:
În cazul în care turistul anulează pachetul din motive personale cu mai puțin de 60 de zile înainte de excursie, oricare sunt acelea, sumele achitate nu se restituie. Dacă circuitul se anulează din cauze externe agenției precum restricții de călătorie, restricții sanitare etc, dar fară a se rezuma la aceste exemple, sumele achitate se restituie integral, înainte de toate acestea urmând să fie recuperate de la furnizorii de servicii către care au fost achitate (hoteluri, colaboratori locali etc).

De ce sa alegi o croaziera in Delta Dunarii cu hotelul plutitor marca Fabrica De Aventura?