Loading...
Search

Wild Romania. Cetatile uitate ale dacilor. Pe urmele aurului

Wild Romania. Cetatile uitate ale dacilor. Pe urmele aurului

CEL MAI COMPLEX TUR AL CETATILOR DACICE DIN MUNTII ORASTIEI SI SINGURUL CIRCUIT DE AVENTURA DISPONIBIL PE ACESTE MELEAGURI DE POVESTE! 

Imagini din “Festivalul Cetatilor Dacice”surprinse de  Calin Magda

Sarmisegetuza, Costeşti, Blidaru, Piatra Roşie, Căpâlna, Feţele Albe… De câte ori ne gândim la razboinicii daci, ne vin în minte aceste locuri fabuloase. Poate din cauza misterului ce le înconjoară, poate din cauza frumuseţii sălbatice a munţilor Orăştiei. Dar dacă am vrea să înţelegem mai mult din identitatea noastră, să înţelegem mai mult din rădăcinile noastre şi din trecutul străbunilor noştri, ar trebui să ne întoarcem privirile către inima României, acolo unde de-a lungul veacurilor rămăşiţele acestor cetăţi au reuşit sa supravieţuiască in timp.

În anul 1999, în urma propunerii Statului român, ansamblul cetăților dacice din Munții Orăștiei au fost incluse pe Lista Patrimoniului Mondial, în cadrul celei de-a 23-a sesiuni a World Heritage Committee al UNESCO. Suportul documentar în vederea susținerii candidaturii a fost unul extins, scopul fiind acela de a sublinia valoarea universală a siturilor si monumentelor respective, în contextul istoriei şi civilizaţiei umanităţii.

Între 13-15 Septembrie te invităm într-un tur unic de poveste al cetăților uitate ale dacilor, sub îndrumarea directă a bunului nostru prieten, istoric și arheolog, pe care de abia așteptăm să vi-l prezentăm!

Te invităm într-o experiență a superlativelor construită cu dedicare de către oameni care nu au renunțat să-și ridice pasiunea și dedicarea pentru o cauză la rang de artă.

• Timp de 3 zile toate poveștile locurilor iți vor fi prezentate de bunul nostru prieten Mihai, arheolog cu experiență și om de cultură care te va fascina cu informațiile lui;
• Vei fi cazat într-o cabană cozy, remote, construită cu scop dedicat acestei tematici. Aici vei avea ocazia să încerci diferite preparate locale care mai de care mai atrăgătoare și mai neștiute: mied dacic, dulcețuri, brânzeturi și bucate alese obținute din produse locale;
• Vei avea ocazia să o întâlnești pe Aurora Petan, cercetătoare în cadrul Centrului de Studii al Fundației Dacica și cea care a documentat ani la rând istoria cetăților dacice în materiale complexe, culminând cu volumul “Sarmizegetusa Regia – Redescoperirea Cetății”;
• Timp de 3 zile vei descoperi minunățiile codrilor seculari din Munții Orastiei, trasee de poveste și energii înalte care iți vor crește vibrația;
• Îi vei cunoaște pe prietenii noștri de la “Fundația Dacica” care se vor ocupa să nu-ți lipsească confortul, focul de tabără sub stele și căldura unor gazde primitoare;
• Circuitul este un rai al iubitorilor de natură pură, de panorame sălbatice, de mișcare în aer liber și al celor îndrăgostiți de liniștea pădurii, dar și de energiile acesteia.

🚌 Daca nu ai mașină, da-ne de stire si daca ai noroc posibil sa te putem ajuta, de obicei mai avem locuri libere in masinile noastre, dar grăbește-te, deoarece sunt limitate. Impartim combustibilul la final.

PROGRAMUL AVENTURII IN 3 PASI!

• Ajunși în Comuna Costești, pornim într-o drumeție susținută de aproximativ 1h 30 min spre Cetatea Blidaru – cea mai importantă fortificație dacică de apărare din zona Munților Orastiei
• Cetatea Costești-Cetățuie și un apus privit de pe culmile dealului înalt de 500 metri. Vizităm ruinele cetății care a fost prima reședință a regilor daci înainte ca Sarmizegetusa Regia să preia acest rol.
• Cetatea Piatra Roșie – și o drumeție scurtă de maxim 30-minute printr-o pădure fantastică, magică și încărcată de istorie până ajungem la ruinele unei fortificații înconjurată încă de mister.
• Cetatea Căpâlna – drumeția noastră susținută de aproximativ 1,5h-2h către ruinele caestei fortificații falnice din perioada lui Burebista vă fi acompaniata de pitorescul și liniștea pădurii ce te vor face să uiți de orice oboseală.
• Daca ne rămâne timp dăm o fugă și până la Cetatea Dacică de la Cugir, un loc fantastic, pe coline, de unde poți surprinde cele mai spectaculoase apusuri.
• Sarmizegetusa Regia, fosta capitală a dacilor și totodată cel mai bine conservată dintre cetățile pe care le vom vizita. Cu un trecut violent și zbuciumat, Sarmizegetusa Regia este pregătită să te surprindă în prezent cu liniștea profundă ce s-a așezat peste aceste locuri.
• Ultima oprire este la cetatea Fețele Albe, sălaşul ielelor de la poalele cetăţii. Aşezarea de la Feţele Albe este considerată unul dintre cele mai misterioase locuri din Munţii Orăştiei, legendele povestind despre ielele care ar fi trăit în templele de la Feţele Albe şi despre pădurea bântuită care înconjoară şi ascunde ruinele. Urcarea va dura aproximativ 1 oră.
• Am ales pentru această experiență o cazare deosebită, izolată undeva în inima naturii, acolo unde magia locului răsună în liniștea pădurii de la poalele Cetății dacice Piatra Roșie: Pensiunea Dacica, Boșorod, Jud. Hunedoara, un loc magic la care ne reîntoarcem de fiecare dată cu mare drag.

• Fiecare dintre cele 3 zile aduce un nou traseu fantastic în care te vei bucura de superlative. La mijlocul zilei oprim pentru picnic in mijlocul naturii iar mancarea va trebui sa o aducem cu noi
• Toate traseele sunt accesibile celor cu o condiție fizică decentă, durata lor oscilând între 30 min – 1,5 h
• Potecile de munte pe care le vom bate la picior sunt fabuloase
• Codrii seculari și panoramele locurilor îți vor bucura inima
• Atmosfera în grupurile noastre este faină tare și molipsitoare, așa că trebuie încercată cât mai repede cu putință
• Avem cei mai faini ghizi, așa că vei avea ocazia să-I întâlnești pe câțiva dintre ei în acest tur de poveste.

160164014_3706020566177514_663051492249298376_n
160264624_3706020386177532_5674255975574140968_n

COSTURILE AVENTURII

Costul acestei experiențe este de 950 lei/persoană în cameră dublă.

Grupul minim pentru această aventură este de 10 persoane!

 • • Cazare 2 nopți în cameră dublă într-o pensiune izolată din mijlocul naturii, foarte aproape de Cetatea Dacică Piatra Roșie, la care ne reîntoarcem tot timpul cu drag: Pensiunea Dacica, Boșorod, Jud. Hunedoara
  • 2x mic dejun
  • 2x cine delicioase cu 3 feluri de mâncare: ciorbă, fel principal și desert
  • Ghid montan autorizat pentru cele 3 zile de traseu și ghid însoțitor din partea Wild Romania: Gabriela Androsiac
  • Istoric și arheolog local, bunul nostru prieten ale cărui povesti te vor fascina timp de 3 zile
  • Grup select și multă voie bună

• Transportul – se realizează cu mașinile proprii. Avem și câteva locuri disponibile în mașina ghidului pentru cei fară transport, urmând să împărțim costul carburantului
• Mesele de prânz – programul nu ne permite să oprim la restaurante pentru mesele de prânz
• Băuturi alcoolice sau non-alcoolice
• Intrări la obiective – aprox. 20-30 de lei
• Alte cheltuieli personale sau suveniruri

147735988_3610724179040487_8234145070344886928_n
433472488_7247462005366668_6250875285931715642_n

INFORMATII IMPORTANTE

Esti potrivit pentru turele Wild Romania daca:

1. constientizezi ca suntem un proiect de aventura outdoor
2. esti incepator, intermediar sau avansat: turele sunt concepute pentru orice nivel
3. privesti febra musculara ca pe un lucru firesc si normal si esti constient ca muschii dor la efort sustinut
4. esti constient ca ploaia nu anuleaza un program de aventura
5. esti constient ca te afli intr-un grup unde trebuie sa actionam permanent ca o echipa
6. ai respect fata de ghizi si fata de eforturile pe care acestia le fac pentru siguranta grupului si pentru buna desfasurare a excursiei
7. lasi atitudinea negativa acasa si vii pe ture relaxat si cu energie pozitiva astfel incat sa nu strici buna dispozitie a grupului

– Bocanci de munte și un rucsac mic in care sa iti ti toate cele de trebuinta.
– Haine de drumeție adecvate sezonului, condițiilor meteo și confortului personal în funcție de temperaturile din zilele respective, lucru pe care îl transmitem în informarea de dinainte de excursie.
– Pelerină de ploaie

Echipament recomandat:
– Bețe de trekking

Provizii obligatorii: apă, fructe uscate și/sau dulciuri și/sau batoane energizante.

Rezervări și întrebări:

 • whats app si telefonic: +40761.896.881 (Gabriela) – preferabil
 • email: office@fabricadeaventura.ro
 • mesaj pe pagina noastra de Facebook:

https://www.facebook.com/fii.parte.din.poveste

…sau poti completa formularul de la sfarsitul evenimentului si te vom contacta noi!

Cateva dintre parerile turistilor care au calatorit alaturi de noi dar si momente surprinse pe parcursul aventurilor noastre trecute gasiti accesand urmatorul link-ul:

https://www.fabricadeaventura.ro/testimoniale/

Pentru a fi la curent referitoare la circuitele pe care le pregatim, hai in comunitatea noastra:

https://www.facebook.com/fii.parte.din.poveste

Va asteptam si pe contul de Instagram al colegului nostru Florin Radu unde impartasim povesti despre destinatiile momentului:

https://www.instagram.com/florinradu.ro/

Hai sa cream impreuna cea mai mare comunitate activa de vacante din Romania! Invita-ti prietenii in grupul Vacante cu “de toate”!

https://www.facebook.com/groups/vacante.cu.de.toate

* Rezervarea se face prin achitarea contravalorii excursiei. În cazul neparticipării, suma achitată poate fi returnată dacă suntem înștiințați cu maxim 15 zile înainte de excursie. După această perioadă, alternativa este găsirea unui participant înlocuitor, rambursarea nemaifiind posibilă.

* Caiacele pe care le închiriem sunt special create pentru ture lungi, fiind confortabile, ușor de manevrat, cu spațiu suficient pentru depozitarea echipamentului necesar pentru o astfel de călătorie.

* Deoarece activitățile se petrec în mijlocul naturii este posibil că din cauza vremii sau a altor factori independenți de noi, programul să sufere schimbări.

* Prin participarea la aceste activități, turistii nostri își asumă că sunt apți din toate punctele de vedere pentru a utilizarea în condiții de siguranță a echipamentele închiriate

* Programul este unul ce necesită respectarea timpilor și o bună colaborare turiști/ghid pe parcursul desfășurării lui.

* Nu tolerăm comportamente nepotrivite și ne rezervăm dreptul de a ne selecta turiștii.

Colega nostra Gabriela Androsiac este coordonatorul acestei aventuri si alaturi de restul echipei noastre de ghizi se va ocupa de toate detaliile organizatorice precum si de siguranta ta pe tot parcursul experientei. Te invitam sa descoperi superlativele unei aventuri de poveste!

73475274_10157054947684862_8588401739646894080_n
35483738_1697644357015155_2852317880404410368_n
9247Cetatea-Dacica-de-la-Costesti
sarmizegetusa-regia-2
10534069_292039510978154_6460862380875716904_n
whatsapp-image-2022-11-29-at-20-50-49
cetati-dacice-2

———————————————

Wild Romania este marca inregistrata a proiectul “Fabrica De Aventura” si este desfasurat de:

Agentia Touroperatoare Wild Romania
(SC Adventure Unfiltered SRL)
Bucuresti
Licenta de turism: 1842/07.05.2019
CUI: 40850370
Nr. Reg: J40/4039/2019
Banca Transilvania