Loading...
Search

Senses of Romania. Cetatile uitate ale dacilor. Pe urmele aurului

Senses of Romania. Cetatile uitate ale dacilor. Pe urmele aurului

Sarmisegetuza, Costeşti, Blidaru, Piatra Roşie, Căpâlna, Feţele Albe… De câte ori ne gândim la razboinicii daci, ne vin în minte aceste locuri fabuloase. Poate din cauza misterului ce le înconjoară, poate din cauza frumuseţii sălbatice a munţilor Orăştiei. Dar dacă am vrea să înţelegem mai mult din identitatea noastră, să înţelegem mai mult din rădăcinile noastre şi din trecutul străbunilor noştri, ar trebui să ne întoarcem privirile către inima României, acolo unde de-a lungul veacurilor rămăşiţele acestor cetăţi au reuşit sa supravieţuiască in timp.

În anul 1999, în urma propunerii Statului român, ansamblul cetăților dacice din Munții Orăștiei au fost incluse pe Lista Patrimoniului Mondial, în cadrul celei de-a 23-a sesiuni a World Heritage Committee al UNESCO. Suportul documentar în vederea susținerii candidaturii a fost unul extins, scopul fiind acela de a sublinia valoarea universală a siturilor si monumentelor respective, în contextul istoriei şi civilizaţiei umanităţii.

Între 19-21 Aprilie te invităm într-un tur unic de poveste al cetăților uitate ale dacilor, sub îndrumarea directă a bunului nostru prieten, istoric și arheolog, pe care de abia așteptăm să vi-l prezentăm!

Dar hai să descoperi experiența unică pe care ți-o propunem timp de 3 zile:

• Ajunși în Comuna Costești, pornim într-o drumeție susținută de aproximativ 1h 30 min spre Cetatea Blidaru – cea mai importantă fortificație dacică de apărare din zona Munților Orastiei
• Cetatea Costești-Cetățuie și un apus privit de pe culmile dealului înalt de 500 metri. Vizităm ruinele cetății care a fost prima reședință a regilor daci înainte ca Sarmizegetusa Regia să preia acest rol.
• Cetatea Piatra Roșie – și o drumeție scurtă de maxim 30-minute printr-o pădure fantastică, magică și încărcată de istorie până ajungem la ruinele unei fortificații înconjurată încă de mister.
• Cetatea Căpâlna – drumeția noastră susținută de aproximativ 1,5h-2h către ruinele caestei fortificații falnice din perioada lui Burebista vă fi acompaniata de pitorescul și liniștea pădurii ce te vor face să uiți de orice oboseală.
• Daca ne rămâne timp dăm o fugă și până la Cetatea Dacică de la Cugir, un loc fantastic, pe coline, de unde poți surprinde cele mai spectaculoase apusuri.
• Sarmizegetusa Regia, fosta capitală a dacilor și totodată cel mai bine conservată dintre cetățile pe care le vom vizita. Cu un trecut violent și zbuciumat, Sarmizegetusa Regia este pregătită să te surprindă în prezent cu liniștea profundă ce s-a așezat peste aceste locuri.
• Ultima oprire este la cetatea Fețele Albe, sălaşul ielelor de la poalele cetăţii. Aşezarea de la Feţele Albe este considerată unul dintre cele mai misterioase locuri din Munţii Orăştiei, legendele povestind despre ielele care ar fi trăit în templele de la Feţele Albe şi despre pădurea bântuită care înconjoară şi ascunde ruinele. Urcarea va dura aproximativ 1 oră.
• Am ales pentru această experiență o cazare deosebită, izolată undeva în inima naturii, acolo unde magia locului răsună în liniștea pădurii de la poalele Cetății dacice Piatra Roșie: Pensiunea Dacica, Boșorod, Jud. Hunedoara, un loc magic la care ne reîntoarcem de fiecare dată cu mare drag.

Te invităm într-o experiență a superlativelor construită cu dedicare de către oameni care nu au renunțat să-și ridice pasiunea și dedicarea pentru o cauză la rang de artă.
• Timp de 3 zile toate poveștile locurilor iți vor fi prezentate de bunul nostru prieten Mihai, arheolog cu experiență și om de cultură care te va fascina cu informațiile lui;
• Vei fi cazat într-o cabană cozy, remote, construită cu scop dedicat acestei tematici. Aici vei avea ocazia să încerci diferite preparate locale care mai de care mai atrăgătoare și mai neștiute: mied dacic, dulcețuri, brânzeturi și bucate alese obținute din produse locale;
• Vei avea ocazia să o întâlnești pe Aurora Petan, cercetătoare în cadrul Centrului de Studii al Fundației Dacica și cea care a documentat ani la rând istoria cetăților dacice în materiale complexe, culminând cu volumul “Sarmizegetusa Regia – Redescoperirea Cetății”;
• Timp de 3 zile vei descoperi minunățiile codrilor seculari din Munții Orastiei, trasee de poveste și energii înalte care iți vor crește vibrația;
• Îi vei cunoaște pe prietenii noștri de la “Fundația Dacica” care se vor ocupa să nu-ți lipsească confortul, focul de tabără sub stele și căldura unor gazde primitoare;
• Circuitul este un rai al iubitorilor de natură pură, de panorame sălbatice, de mișcare în aer liber și al celor îndrăgostiți de liniștea pădurii, dar și de energiile acesteia.

Ce trebuie să știi despre această aventură de poveste:

• Fiecare dintre cele 3 zile aduce un nou traseu fantastic în care te vei bucura de superlative. La mijlocul zilei oprim pentru picnic in mijlocul naturii iar mancarea va trebui sa o aducem cu noi
• Toate traseele sunt accesibile celor cu o condiție fizică decentă, durata lor oscilând între 30 min – 1,5 h
• Potecile de munte pe care le vom bate la picior sunt fabuloase
• Codrii seculari și panoramele locurilor îți vor bucura inima
• Atmosfera în grupurile noastre este faină tare și molipsitoare, așa că trebuie încercată cât mai repede cu putință
• Avem cei mai faini ghizi, așa că vei avea ocazia să-I întâlnești pe câțiva dintre ei în acest tur de poveste.

Echipament obligatoriu:

– Bocanci de munte și un rucsac mic in care sa iti ti toate cele de trebuinta.
– Haine de drumeție adecvate sezonului, condițiilor meteo și confortului personal în funcție de temperaturile din zilele respective, lucru pe care îl transmitem în informarea de dinainte de excursie.
– Pelerină de ploaie

Echipament recomandat:
– Bețe de trekking

Provizii obligatorii: apă, fructe uscate și/sau dulciuri și/sau batoane energizante.

Costul acestei experiențe este de 950 lei/persoană în cameră dublă.

Grupul minim pentru această aventură este de 10 persoane!

În prețul aventurii sunt incluse:

• Cazare 2 nopți în cameră dublă într-o pensiune izolată din mijlocul naturii, foarte aproape de Cetatea Dacică Piatra Roșie, la care ne reîntoarcem tot timpul cu drag: Pensiunea Dacica, Boșorod, Jud. Hunedoara
• 2x mic dejun
• 2x cine delicioase cu 3 feluri de mâncare: ciorbă, fel principal și desert
• Ghid montan autorizat pentru cele 3 zile de traseu și ghid însoțitor din partea Senses of Romania: Gabriela Androsiac
• Istoric și arheolog local, bunul nostru prieten ale cărui povesti te vor fascina timp de 3 zile
• Grup select și multă voie bună

Nu sunt incluse în prețul aventurii:

• Transportul – se realizează cu mașinile proprii. Avem și câteva locuri disponibile în mașina ghidului pentru cei fară transport, urmând să împărțim costul carburantului
• Mesele de prânz – programul nu ne permite să oprim la restaurante pentru mesele de prânz
• Băuturi alcoolice sau non-alcoolice
• Intrări la obiective – aprox. 20-30 de lei
• Alte cheltuieli personale sau suveniruri

Ești potrivit pentru această tură dacă:

1. Iți plac vacantele active și nu ești amator de all-inclusive
2. Ești începător, intermediar sau avansat: turele sunt concepute pentru orice nivel
3. Privești febra musculară ca pe un lucru firesc și normal
4. Ești conștient că ploaia nu anulează un program de aventură
5. Ai respect față de ghizi și față de eforturile pe care aceștia le fac pentru siguranța grupului și pentru buna desfășurare a excursiei
6. Vii în acest circuit relaxat și cu energie pozitivă

Deoarece activitățile se petrec în mijlocul naturii este posibil ca din cauza vremii sau a altor factori independenți de noi, programul să sufere schimbări. Prin participarea la aceste activități, turiștii companiei își asumă că sunt apți din toate punctele de vedere.
Vă puteți alătura grupului și dacă sunteți din alte orașe, urmând să ne întâlnim la primul obiectiv din cadrul turului ghidat.

Doar 16 locuri avem disponibile pentru această aventură, iar grupul minim este de 10 persoane!

De toată această experientă unică te vei bucura sub îndrumarea călăuzei tale, Gabriela Androsiac, coordonatoarea proiectului “Senses of Romania”.

Bine ați venit în călătoria noastră specială prin inima României!
“Senses of Romania” este un proiect inovator și captivant care își propune să dezvăluie frumusețea autentică și valorile profunde ale acestei țări. Într-o lume în care călătoriile devin tot mai comerciale, proiectul nostru aduce o abordare proaspătă, concentrându-se pe tradiții, comunități retrase și experiențe autentice.

Despre Noi

“Senses of Romania” este mai mult decât o călătorie – este o incursiune în istoria și cultura bogată a României. Ne propunem să conectăm călătorii pasionați cu comunități autentice, să descoperim locuri îndepărtate și să promovăm valorile locale. În parteneriat cu comunitățile locale, explorăm tradițiile păstrate cu grijă, meșteșugurile unice și poveștile locurilor uitate de timp.

Ce Ne Diferențiază

Perpetuarea tradițiilor Romaniei: Trecem dincolo de destinațiile turistice obișnuite și aducem în prim-plan comunități și tradiții autentice, contribuind la păstrarea identității culturale.
Experiențe Autentice: Fiecare călătorie cu “Senses of Romania” este o experiență personalizată, oferind posibilitatea de a interacționa cu localnicii, a participa la meșteșuguri tradiționale și a gusta deliciile locale.
Impact Durabil: Suntem dedicați susținerii dezvoltării durabile, asigurându-ne că fiecare călătorie aduce beneficii reale comunităților locale și contribuie la conservarea patrimoniului.

De ce “Senses of Romania”?

Vei descoperi România prin intermediul tuturor simțurilor! Urmareste-ne pentru a afla mai multe despre comunitățile pe care le susținem și pentru a te înscrie în călătorii de poveste. Fie că ești un călător entuziast în căutare de aventuri autentice sau un susținător al tradițiilor locale, “Senses of Romania” îți oferă oportunitatea de a te conecta cu valorile profunde ale acestei țări.
Alătură-te nouă în această călătorie inedită, unde fiecare simț este trezit la viață și fiecare pas dezvăluie o altă pagină din povestea României autentice. Să descoperim împreună frumusețea tradițiilor și comunităților retrase ale României.

“Senses of Romania” este marcă înregistrată a proiectului “Fabrica De Aventură”.
——————————————————
Social media sau cum ne puteți urmări activitatea mai ușor:

Cateva dintre parerile turistilor care au calatorit alaturi de noi dar si momente surprinse pe parcursul aventurilor noastre trecute gasiti accesand urmatorul link:

https://www.fabricadeaventura.ro/testimoniale/

Pentru a fi la curent cu noutatile referitoare la circuitele pe care le pregatim, hai in comunitatea noastra:

https://www.facebook.com/fii.parte.din.poveste

Va asteptam si pe contul de Instagram al colegului nostru Florin Radu unde impartasim povesti despre destinatiile momentului:

https://www.instagram.com/florinradu.ro/

Hai sa cream impreuna cea mai mare comunitate activa de vacante din Romania! Invita-ti prietenii in grupul Vacante cu “de toate”!

https://www.facebook.com/groups/vacante.cu.de.toate

———————————————

ÎNSCRIERE:
Înscrierile se pot face prin mesaj privat pe pagina Fabrica de Aventura:

https://www.facebook.com/fii.parte.din.poveste

…sau telefonic si Whats App la numărul +40761 896 881 (Gabriela) – preferabil

Fiind mai mereu plecați pe teren pot exista intervale mari de timp când nu avem semnal telefonic, cu toate că nu ținem niciodată telefoanele închise. Daca NU reușiți să ne contactați telefonic, vă rugam să ne trimiteți solicitarea dumneavoastră astfel:

* lasați un mesaj pe WhatsApp pe numărul de telefon 0761 896 881
* lăsați un mesaj pe pagina noastră de Facebook
* trimiteți un email la adresa: gabriela@fabricadeaventura.ro (neapărat lăsați numărul de telefon în email).

Condiții de plată și rezervare:
Pentru confirmarea înscrierii trebuie plătită întreaga sumă de 950 lei.

Plata contractului se efectuează în LEI.
În contractul cu turistul și în factura emisă veți găsi pe larg toate aceste detalii precum și toate condițiile contractuale.

Condiții de anulare:
În cazul în care turistul anulează pachetul din motive personale cu mai puțin de 30 de zile înainte de excursie, oricare sunt acelea, sumele achitate nu se restituie. Dacă circuitul se anulează din cauze externe agenției precum restricții de călătorie, restricții sanitare etc, dar fară a se rezuma la aceste exemple, sumele achitate se restituie integral, înainte de toate acestea urmând să fie recuperate de la furnizorii de servicii către care au fost achitate (hoteluri, colaboratori locali etc).