Loading...
Search

Wild World: Muntenegru Wild Bike. De la Durmitor la Adriatica

Wild World: Muntenegru Wild Bike. De la Durmitor la Adriatica

Ti-am pregatit o aventura cicloturistica unica in Muntenegru dar si cele mai bune motive sa ne insotesti in aceasta aventura exotica:

  • Pedalam în paradisul muntenegrean: parcurile naturale Durmitor și Lovcen, canionul Tara, golful Kotor, țărmul Adriaticii, Budva, lacul Skadar
  • Este unul dintre cele mai complexe și spectaculoase circuite pe care le organizăm, iar partenerii noștri de aventura sunt de fiecare dată surprinși plăcut de peisajele și traseele pe care aventura noastră le oferă
  • Traseul este pe asfalt, pe drumuri cu circulație redusă. Ne vom deplasa în grup compact, pedalând lejer, iar voia bună va fi în permanență cu noi
  • Peisajele spectaculoase se desfășoară într-un dans incitant, de la vârfurile munților înalți până la apele limpezi ale Adriaticii
  • Ai cel mai bun calitate/pret pentru cel mai aventuros circuit cu bicicletele in Muntenegru din care nu lipsesc surprize precum: croaziera cu barca, tiroliana, rafting si multe alte surprize

Pe drumuri vechi cu istorie și tradiție, bicicleta devine călăuza călătorului dornic să descopere splendoarea naturii și autenticitatea culturii locale. În fiecare pedalare și în fiecare respirație profundă se simte pulsația vie a Muntenegrului, o țară în care timpul pare să fi rămas suspendat între trecut și prezent.

Peisajele spectaculoase se desfășoară într-un dans incitant, de la vârfurile munților înalți până la apele limpezi ale Adriaticii. Drumurile șerpuite te poartă prin sate pitorești, cu case din piatră și biserici vechi, unde ospitalitatea localnicilor este la fel de caldă că și razele soarelui de vară.

Muntenegru rămâne una dintre cele mai surprinzătoare țări ale Europei atunci când vine vorba despre turism. Densitatea de peisaje spectaculoase și diversitatea obiectivelor turistice naturale și antropice fac din această țara un magnet pentru călătorii iubitori de turism activ și natură autentică.

Circuitul nostru de cicloturism în Muntenegru este unul dintre cele mai complexe și spectaculoase circuite pe care le organizăm, iar partenerii noștri de aventura sunt de fiecare dată surprinși plăcut de peisajele și traseele pe care aventura noastră le oferă.

Vino alaturi de noi să pedalam în paradisul muntenegrean: parcurile naturale Durmitor și Lovcen, canionul Tara, golful Kotor, țărmul Adriaticii, Budva, lacul Skadar!. Totul sub coordonarea și grija colegului nostru – Dorin Farcaș!

Traseul este pe asfalt, pe drumuri cu circulație redusă. Ne vom deplasa în grup compact, pedalând lejer, iar voia bună va fi în permanență cu noi.

Tu trebuie doar să te bucuri de peisaj și libertate, deoarece ne ocupăm noi de transport, asistenta turistică, transportul bagajelor , iar cazările le vom organiza la pensiuni și hoteluri de 3 *, cu mic dejun inclus.

Iar programul celei mai spectaculoase aventuri cicloturistice în Muntenegru arata în felul următor:

Ziua 1- Sâmbătă 29 iun 2024 – Cluj-Napoca / București – Zlatibor

Aventura noastră balcanică începe sâmbăta dimineața 29 iunie 2024 (ora diferă în funcție de orașul din care se pleacă) cu întâlnire în parcare Leroy Merlin, Cluj-Napoca, str. Aurel Vlaicu, respectiv în Piața Unirii, București. După ce îmbarcăm bicicletele pe remorcă și depozităm bagajele, pornim spre Șerbia (în funcție de numărul de participanți este posibil să unim cele 2 grupuri într-un singur mijloc de transport la Sebeș) și trecem frontiera pe la Moravița, doar pe baza de Carte de Identitate valabilă. Ajungem în minunata stațiune Zlatibor, din Serbia, după-amiază și ne cazăm la hotel sau pensiune de 3* în camere duble, cu mic dejun inclus. Pentru cei care vin din București traseul este București-Craiova-Porțile de Fier ÎI, iar după aproximativ 10 ore de călătorie ajungem în stațiunea Zlatibor, la cazare. Aici ne reunim tot grupul, prilej de a bea un pahar de vin împreună.

Ziua 2 – Duminică,30 iunie 2024 – Zlatibor – Pluzine

Ne deplasăm cu auto spre granița muntenegreană, pe care o traversăm la Vijenac, iar apoi ne îndreptăm spre staținea muntenegreană Zabljak. Ajungem aici după 3 ore de călătorie, însă nu înainte de a face un popas la podul Durdevica (172 m înălțime și 365 m lungime) peste cel mai adânc canion al Europei, Canionul Tara. Aici, cei mai aventuroși pot experimenta o traversare a canionului cu tiroliana. Odată ajunși la Zabljak, orașul aflat la cea mai mare altitudine din Balcani (1456m) și care se afla în inima Parcului National Durmitor, descărcăm bicicletele și pornim în tura de cicloturism . Pedalăm triumfători prin Durmitor Park (înscris pe lista Patrimoniului UNESCO ) și “survolam” cele 48 vârfuri de peste 2000m altitudine și 18 lacuri glaciare. Traseul Zabljak – Pluzine se întinde pe 49 km, urcare totala 1414m diferență nivel, coborâre totala 2300m diferență nivel, altitudine maxima atinsa 1908m, altitudine minima atinsa 630m, pe drum de asfalt, cu circulație redusa. Ajungem spre seară în Pluzine, pe malul lacului Pivsko. Culoarea lacului, de un azur intens, străjuit intre munții golași, calcaroși, pare o pictura naivă, iar noi vom fi fascinați cu siguranță la vederea peisajului instagramabil. Seara, ieșim la restaurant, unde putem servi pastav sălbatic prăjit, miel sau alte specialități locale împreună cu berea locală rece, Niksicko sau Jelen, care au făcut furori printre cicloturiști în turele trecute. Ne vom odihni după această zi aventuroasă în Plužine, Muntenegru, la bungalowuri sau pensiune de 3 * cu mic dejun inclus.

Ziua 3 – Luni, 1 iulie 2024 – Zi de pedalat și rafting pe Tara și Drina

Pornim pe biciclete spre rafting pe răul Tara-Drina (50 eur/persoana cu echipament și transport incluse). Pedalăm preț de 30 km până la granița cu Bosnia-Herțegovina, iar de aici lăsăm bicicletele pentru bărcile de rafting. Vom vâsli aproximativ 18 km pe Tara și Drina, râuri ce separă cele 2 state ex-iugoslave. Peisajul de lume primordială, alături de efortul depus și de spiritul de echipă creat între particicpanți, va face ca această zi să fie menținută la loc de cinste în sertarul amintirilor, pentru tot restul viețîi. Ne întoarcem la cazare pe biciclete (sau cu mașina, cei mai obosiți), bucurându-ne de peisajul spectaculos care ne înconjoară.

Ziua 4 – Marți, 2 iulie 2024 – Pluzine-Kotor

Dimineață, după micul dejun, ne deplasăm cu mașina pe direcția Pluzine-Kotor, 150 km. Deasupra golfului Kotor, vom avea în față o imagine desprinsă parcă din poveștirile lui Jules Verne. Ne vom petrece ziua, de la amiază încolo, hoinărind pe străzile înguste ale vechiului oraș Kotor (monument UNESCO) și cascând gura la imensele vapoare, care probabil s-au stecurat cu greu printre munți, pentru a ancora în port. Vom face un tur pietonal ghidat , asigurat de un ghid local, iar apoi facem o drumeție ușoară până deasupra zidurilor de piatră care înconjoară cetatea (de aici se desfășoară la picioarele noastre o priveliște fabuloasă). Cei care doresc odihnă și relaxare, pot petrece după-amiaza la plajă și scăldat în golful Kotor. Seara ne cazăm la un hotel de 3 *, la malul mării, în zona golfului Kotor, cu mic dejun asigurat.

Ziua 5 – Miercuri, 3 iulie 2024 – Kotor-Parcul National Lovcen

Vom avea o zi de pedalat strașnic, însă recompensată pe deplin cu peisaje și trăiri care vor rămâne pentru totdeauna în amintirile noastre. Vom porni, în zori, de la nivelul mării și vom pedala în urcare susținută, pe niște serpentine abrupte, iar în 30 km vom ajunge la o altitudine de 1600m. Pe toată urcarea, priveliștea asupra golfului Kotor este precum dintr-un balon cu aer cald care se ridica lin spre soare. Ajunși în punctul culminant al ascensiunii noastre, vom face o pauza și o ședință foto prelungită la Mausoleul lui Petar II Petrovic Njegos, mare domnitor și poet muntenegrean, care a trăit intre 1813-1851. Musoleul a fost ridicat după concepția unui sculptor croat, Ivan Mestrovic, la 1974, pe locul unde Petar Njegos a construit o mica mănăstire în 1845 și unde și-a manifestat dorința de a fi îngropat pe virful Lake la peste 1600m altitudine. După coborârea senzațională în Kotor, vom face o baie în mare și ne vom petrece seara relaxați pe terasa hotelului.

Ziua 6 – Joi, 4 iulie 2024 – Kotor- Budva

După 2 nopți petrecute în Kotor, vom simți cu adevărat magia locului, pedalând la 1 m deasupra nivelului apei din golf, pentru circa 11 km până aproape de Tivat, iar de aici urcăm ușor spre Budva, răcoriți fiind de briza mării. După 40 km de pedalat, în mare parte pe țărm, ajungem în zona stațiunii Budva, perla litoralului muntenegrean. Ne petrecem după-amiaza la plajă și baie în Adriatica. Cazare în camere duble, cu mic dejun, la pensiune sau hotel de 3* în zona Budva.

Ziua 7 – Vineri, 5 iulie 2024 – Budva

Pedalăm în vechiul oraș, cu o arhitectură superbă și ne scăldăm în apele cristaline și curate ale Adriaticii, iar apoi lenevim pe una dintre plajele orașului cu un peisaj mirific . Pentru doritori putem face o excursie de 2 ore cu șalupa pe mare, cu pauza pentru bălăceala într-un loc superb lângă insula Sveti Ștefan sau putem petrece o jumătate de zi pe mare cu prânzul inclus (taxa suplimentara). Cazarea va fi la aceeași locație faină ca și în noaptea precedentă.

Ziua 8 –sâmbătă 6 iulie 2024 – Lacul Skadar

Ar merita să facem drumul până în Muntenegru chiar și numai pentru a pedala în această tură în Parcul Național Lacul Skadar, cel mai mare lac din Peninsula Balcanica. Vom pedala pe drum de asfalt, cu circulație redusă, într-un peisaj magnific: apa lacului, întinderi imense de stuf, munți cu stânci golașe. Tura va fi de dificultate medie, cu o lungime de 40 km și o urcare însumata de 700m diferență nivel. Ne vom caza în zona capitalei Podgorița, iar doritorii vor putea savura viața de noapte din acest oraș european modern.

Ziua 9 – Duminică, 7 iulie 2024 – Podgorița – Cluj/București

La 6 dimineața ne pornim spre casă. Distanța parcursă cu auto va fi de 1000 km, ajungând în Cluj-Napoca/București noaptea, fericiți după o asemenea experiență impresionantă și cu amintiri pentru o viață, iremediabil îndrăgostiți de Crna Gora!

Pedalăm în ritm de cicloturism, mențînând grupul compact cu pauze pt. poze și admirarea frumuseților antropice și naturale!

Costul celei mai nebune aventuri cu pedalat în Muntenegru este de 895 Euro.

Ce este inclus în costul aventurii:

* transportul din Cluj-Napoca/București împreună cu bicicleta și retur (microbuze 8+1 sau cu microbuz de 20 de locuri. În funcție de numărul de participanți este posibil să unim cele 2 grupuri într-un singur mijloc de transport la Sebeș. Transferul este asigurat)
* cazarea 7 nopți în cameră dublă în pensiuni sau hoteluri cu 3* și note bune pe site-urile de cazări
* mic dejun pe toată perioada
* transportul bagajelor de la o cazare la alta
* asistența tehnică de urgență
* asistența turistică asigurată de ghid național atestat
* posibilitate închiriere biciclete electrice (cost suplimentar – întrebați la înscriere)

Ce nu este inclus în costul aventuri:

* mesele cu excepția micului dejun
* bicicletele ( se pot închiria la cerere – detalii la înscriere)
* intrări la obiective turistice
* băuturi alcoolice sau non-alcoolice
* tiroliana peste canionul Tara – preț aprox. 20 euro/pers
* aventura la rafting – preț aprox. 60 euro/pers
* excursia cu barca pe mare din Budva – preț aprox. 20 euro/pers
* asigurare storno și medicală de călătorie

**** Grupul minim pentru această aventură este de 10 persoane!

Hotelurile unde vom fi cazați sau variante similare în funcție de disponibilitate:

Central Inn Hotel – Zlatibor sau similar – 3*
Bungalow Hollyday – Pluzine sau similar – 3*
Splendido Hotel – Kotor sau similar – 3*
Hotel Odissey – Budva sau similar – 3*
Hotel Laguna – Podgorița – sau similar – 3*

ECHIPAMENT OBLIGATORIU:

• Bicicleta trekking sau MTB (pt cei care nu au bicicletă putem asigura noi, bicicletă electrică, dacă suntem anunțați din timp)
• Pantofi și tricou sport
• Pantaloni cu bazon
• Rucsac mic
• Recipient apa
• Casca
• Mănuși ciclism
• Pelerina ploaie
• Ochelari de protecție/soare
• Și bineînțeles… voie buna!

Informații importante:

* ordinea obiectivelor și structura programului se poate schimba în funcție de timpii efectivi pe care îi avem la dispoziție și de situațiile apărute la fata locului.
* vom pedala în grup compact, persoanele care refuză deplasarea în grup și o fac pe cont propriu și își asumă în totalitate orice situație rezultată din această decizie.
* moneda locala în Muntenegru este euro
* apelurile telefonice (către și dinspre Romania) sunt incluse în zona 4 de tarifare, deci tarifele sunt cam mari – noi recomandăm achiziția unei cartele din Muntenegru cu internet nelimitat și folosirea whatsapp pentru a ține legătura cu țara și între noi
* limba vorbita e sârba
* programele noastre sunt adresate oamenilor activi și cu atitudine pozitivă! Programul nu este potrivit pentru cei comozi, cu energie negativa și amatori de all-inclusive sau celor ce nu se pot adapta la noțiunea de GRUP! Programul este unul lung și plin de activități așadar trebuie să vă setați corespunzător energia.

Condiții de intrare în Muntenegru și Serbia

• În scop turistic, cetățenii români pot intra în Muntenegru pe baza cărții de identitate valabile, având drept de ședere o perioadă de 30 de zile de la data întrării. Cartea de identitate trebuie să fie valabilă minim 30 de zile de la data planificată de plecare din Muntenegru.
• La intrarea pe teritoriul Serbiei, cetățenii străini trebuie să facă dovada unei asigurări medicale de călătorie valabile pe durata șederii în Serbia, respectiv a tranzitării acestui stat. Cetăţenii români pot călători în Republica Serbia şi în baza cărţii de identitate valabile pentru o perioadă de şedere de maximum 90 de zile într-un interval de 180 de zile.

ÎNSCRIERE:

Înscrierile se pot face prin mesaj privat pe pagina Fabrica de Aventură:

https://www.facebook.com/fii.parte.din.poveste

…sau telefonic și Whats App la numărul +40758 522 522 (Dorin) – preferabil

Fiind mai mereu plecați pe teren pot exista intervale mari de timp când nu avem semnal telefonic cu toate că nu ținem niciodată telefoanele închise. Daca NU reușiți să ne contactați telefonic, vă rugam să ne trimiteți solicitarea dumneavoastră astfel:

* lăsați un mesaj pe WhatsApp pe numărul de telefon 0758 522 522 – Dorin
* lăsați un mesaj pe pagina noastră de Facebook
* trimiteți un email la adresa: office@fabricadeaventura.ro (neapărat lăsați numărul de telefon în email).

Condiții de plată și rezervare:

Pentru confirmarea înscrierii trebuie plătit un avans de 450 de euro/persoana. Restul sumei se plătește cu 30 de zile înainte de startul circuitului.
Plata contractului se efectuează în euro. Daca se dorește plata contractului în lei prețul se calculează la cursul oficial BNR din ziua rezervării la care se adaugă un comision de curs de schimb de 2%. Cursul BNR poate fi consultat pe https://www.cursbnr.ro/ și este valabil în timp real pentru momentul rezervării.
În contract cu turistul și în factura emisa veți găsi pe larg toate aceste detalii precum și toate condițiile contractuale în actualul context SARS Cov2.

Câteva aspecte importante despre noi…

Proiectul Fabrica de Aventura este derulat de:

Agenția Touroperatoare Wild Romania
(SC Adventure Unfiltered SRL)
București
Licență de turism: 1842/07.05.2019
CUI: 40850370
Nr. Reg: J40/4039/2019
Banca Transilvania

Fabrica de Aventura asigură ghidaje la nivel internațional și organizarea de activități în aer liber pentru grupuri. Toate grupurile sunt însoțite de ghid național atestat și autorizat de către organele competente din România.

Vă punem la dispoziție o modalitate inedită de evadare din cotidian și un concept nou, original ce aduce în prim plan experiențele de călătorie UNICE. Orientați către detalii și punând accentul pe calitatea timpului petrecut împreună, scopul nostru este să vă oferim de fiecare dată un cadru select, servicii de calitate și experiențe unice de viață.

Indiferent de context și colaborări, toate programele sunt adaptate și personalizate astfel încât să corespundă standardelor și exigențelor noastre ridicate. Garantăm flexibilitate în fața diverselor cerințe personale și încercăm în limitele pe care noțiunea de GRUP le permite să oferim soluții adaptate nevoilor reale ale fiecărui individ în parte, fără însă a afecta în cel mai mic fel buna desfășurare a programelor și buna dispoziție a celorlalți participanți. De asemenea menționăm faptul că suntem vegan friendly.

Pentru neclarități sau situații excepționale ne puteți contacta la numărul de telefon +40764 044 737 (Florin)

Fabrica de Aventura. Fii parte din poveste!