Loading...

Wild Iordania. Aventura in desert si canioane

Siturile antice istorice și peisajele deșertice frumoase fac din Iordania o destinație uimitoare. Petra, cel mai des asociată cu această țară din Orientul Mijlociu, este doar vârful dunei de nisip. Există castele și palate, situri biblice și ruine romane, deserturi și munți; fiecare cu propriile sale frumuseți de poveste. Timp de 8 zile vom descoperi Petra, Petra by night, deșertul Wadi Rum, Amman, Jerash, Marea Moartă, Mount Nebo, Madaba, Aqaba, Marea Roșie și fabuloasa rezervație a biosferei Dana Reserve…

Așa începe descrierea programului clasic pe care îl desfășurăm în Iordania. Un program care a depășit toate așteptările și recordurile noastre. Peste 1000 de turiști au călătorit alături de Florin Radu în acesta țară de poveste și toți s-au întors fascinați de poveștile Iordaniei.

Pentru cei aventuroși și dornici să descopere, iată că a venit vremea pentru o altfel de Iordanie. Am promis un circuit total diferit, presărat cu minunățiile de care nu multă lumea a auzit. Câți dintre voi știu oare că Iordania are unele dintre cele mai spectaculoase canioane din lume? Sau…câți știu că în Wadi Rum se ascund canioane fascinante numai bune de explorat?

Am pregătit un circuit fantastic de 8 zile, UNICUL PROGRAM WILD IORDANIA DIN ROMANIA, în care veți descoperi alături de Florin Radu toate aceste bijuterii ascunse ale Iordaniei. Ne vom distra în canioane inundate de apă, vom face trekking printre pereții înguști acoperiți de vegetație luxuriantă, vom descoperi magia deșertului și peisajele selenare din cel mai frumos deșert al lumii și nu în ultimul rând, veți descoperi pentru prima dată și partea neștiută a Petrei.

Este un program accesibil oricui cu o condiție fizică decentă, iar toate activitățile se vor desfășura în condiții perfecte de siguranță, fiind permanent asistați de personal calificat și bucurându-va bineînțeles de confortul echipamentelor de siguranță pe care le veți purta atunci când este cazul.

Pentru toți cei peste 1000 de turiști care ne-au însoțit până acum în Iordania, cât și pentru cei care nu ați reușit până acum să va alăturați grupurilor noastre, a venit vremea să ne aventurăm împreună, în premieră pentru România, într-o experiență unică. WILD IORDANIA.

Timp de 8 zile descoperim magia ascunsă a Iordaniei astfel:

· Main Hot Spring – Cel mai faimos izvor termal din dealurile de deasupra Mării Moarte este Hammamat Ma’in, la 18,5 km de resorturile de la Marea Moartă. Aici apa care variaza de la 45°C până la 60°C se prăbușește de pe versantul dealului într-o serie de cascade și este colectată într-o varietate de bazine destinate scaldatului public. Apa de aici conține potasiu, magneziu și calciu.
· Marea Moartă – cunoscută în ebraică ca Yam Ha-Melakh (Marea Sării) este cel mai jos punct de pe pământ. Este înconjurat de peisajul uluitor al deșertului Negev. Vom petrece aici o noapte și vom avea timp suficient pentru a experimenta senzația de plutire în această apă unică în lume!
· Wadi Al Mujeb – este modalitatea perfectă pentru a experimenta provocările și frumusețea celui mai spectaculos canion din Iordania. Explorează cheile ascunse, sari și alunecă în cascade de apă, urcă și înoata prin canioanele uluitoare de gresie din Wadi Mujib!
· Wadi Ibn Hamman – este un canion adânc ascuns într-o vale mare cu vegetație luxuriantă, grădini suspendate, palmieri, stânci înalte de gresie, cascade și multă apă care curge printr-un defileu îngust (Siq).
· Petra si Little Petra – Siq al Barrid (siq-ul rece), sau Mica Petra, este un loc intrigant: ascuns în propriul său mic canion nisipos, la aproximativ 8 km de Petra, are mai degrabă farmec decât măreție. Este liniștit, aproape intim, în comparație cu centrul orașului Petra și cu forfota pe care o vei descoperi la Trezorerie.
· Wadi Rum – sau cel mai fascinant deșert al lumii. Recunoscut pentru peisajele lui selenare, a fost locul unde s-au filmat unele dintre cele mai mari producții de la Hollywood, ultima dintre ele fiind celebrul “Dune”. Timp de o zi ne vom aventura astfel încât să gustăm din plin toată magia acestui loc unic. Ne vom distra in safari cu mașinile 4×4, vom vizita un mic canion spectaculos, vom face poze pe poduri de piatră și bineînțeles ne vom bucura de aventura cu cămilele. Alte cuvinte sunt de prisos. Seara o petrecem sub stele într-un camping deluxe in bubble-uri martiene.
· Wadi Numeira – este un Wadi din Iordania care este cunoscut pentru defileul său adânc tăiat prin gresie. Ea dă numele ruinelor din Epocii Bronzului și este situat lângă Marea Moartă. Acest Wadi extraordinar este renumit pentru stânca sa suspendată la începutul traseului și pentru trecerea îngustă și magnifică prin formațiunea de stâncă (numită și Siq).
· Wadi Al Hasa – este un canion foarte lung ce se termină în Marea Moartă lângă orașul Al-Safi. Lungimea sa este de aproximativ 40 kilometri, iar aici apa nu încetează să curgă în niciun moment al anului
· Aqaba si Marea Rosie – si un resort privat exotic unde te vei bucura de una dintre cele mai exotice mari, un „hotspot” de biodiversitate la nivel global dar si de plimbarea cu barca cu fundul de sticla pentru observarea coralilor si de snorkeling

Dar iată că a venit vremea să aflați și programul pe zile al acestui circuit de poveste:

Ziua 1 – Bucuresti – Amman – Marea Moarta

Ne întâlnim la ora 14:30 am în aeroportul Henri Coandă (Otopeni). Ne așteaptă un zbor de aproximativ 3 ore cu compania Ryanair. Aterizăm în Amman în jurul orei 20:15 de unde suntem preluați de autocarul ce ne va transporta pe toată perioada circuitului din Iordania. Ne îndreptăm spre Marea Moarta unde ne vom relaxa intr-un super-resort aflat pe malul Marii Moarte. Plaja de la Marea Moartă se află la granița de vest a Iordaniei și este binecunoscută că fiind cel mai de jos loc de pe pământ, la 400 de metri sub nivelul mării. Apa neobișnuit de sărată și bogată în minerale, noroiul negru bogat de-a lungul țărmului, izvoarele minerale termale sunt vindecătoare atât pentru corpul, cât și pentru sufletul tău. Seara cina si socializare pe terasele pline de palmieri ale resortului.

Ziua 2 – Marea Moarta – Wadi Mujib – Ma’in Hot Spring Waterfalls – Dead Sea

După micul dejun pornim spre Wadi Mujib unde distracția atinge cote maxime. Cel mai spectaculos canion al Iordaniei este pregatit sa isi dezvaluie minunatiile. Traseul începe de la Centrul de vizitatori de lângă Podul Mujib, de unde vom urma cursul râului între stânci falnice de gresie până la baza unei cascade mari. O plimbare ideală de făcut pentru a ne bucura de apa rece si de umbra mai ales pe timpul verii. A doua parte a zilei ne gaseste la Ma’in Hot Spring Waterfalls. Aceasta minunate a Iordaniei este situata adânc în dealurile dintre Marea Moartă și Madaba. Zona este unică pentru izvoarele termale naturale și cascadele sale. Astăzi, Izvoarele Termale Ma’in (Hammamat Ma’in) sunt un loc minunat pentru wellness și relaxare unde ne vom bucura de relaxare in ape termale timp de 1 ora. Dupa-masa revenim in resortul de la Marea Moarta pentru relaxare si plaja. Cina.

Ziua 3 – Marea Moarta – Wadi Ibn Hamman – Dana Reserve

Dupa micul dejun ne aventurăm pentru vizita în Wadi Ibn Hammd, situat între Madaba și al-Karak, la sud de capitala Amman, ascuns adânc într-o vale imensă. Acest canion este unic datorita vegetatiei sale luxuriante. Imaginea de ansablu este fabuloasa. Mici cascade ce siroiesc pe peretii de stanca ai canionului, printre vegetatia unica, dar si un rau termal pe care il vei parcurge la pas, pe cea mai spectaculoasa portiune a sa. Ne indreptam spre Dana Reserve, unde vom poposi peste noapte la un hotel traditional. Cina si odihna.

Ziua 4 – Dana Village – Little Petra

După micul dejun: începem trekkingul ce inconjoara satul Dana. Acest traseu conturează escarpele uriașe ale rezervației Wadi. Trecând prin grădinile terasate ale satului, traseul oferă vederi uluitoare ale canionului Wadi. Traseul are 6 km și durează aprox 3 ore. Odată ajunși în satul Dana vom avea o priveliște frumoasă asupra munților Wadi Feynan – luăm prânzul optional și apoi mergem pe Kingsway by Shoubak până în zona Al Hesha. Ultimul obiectiv al zilei este Little Petra, un loc plin de magie, drag noua. Cină și cazare în campul de beduini din Little Petra.

Ziua 5 – Little Petra – Petra

După micul dejun pornim pentru a descoperi celebra…PETRA! La sfarsitul traseului principal ajungem în puncte de belvedere spectaculoase asupra deșertului Wadi Araba, apoi la Mănăstire unde pozele spectaculoase încep să ocupe memoria telefonului. Trecem în drumul nostru pe lângă celebra Trezorerie, Amfiteatrul Roman, temple și Mormintele Regale. Încheiem aventura noastră inapoi în Petra la Centrul de Vizitare. Nu lipsesc din program nici celebrele poze in cele mai renumite locuri ale Petrei pe care vi le vom indica la fata locului. Transfer la super campul de beduini și cină.

Ziua 6 – Petra – Wadi Rum

Mic dejun. Pornim spre Wad Rum unde urmează o zi de poveste: poze in cele mai instagramabile locuri, dune, stanci cu forme ciudata ba chiar si poduri de piatra, un mic canion spectaculos, safari în mașini 4×4 si la sfarsit o plimbare pe camile cat sa strangi cele mai cool amintiri. Podul de stâncă Burdah este pentru călătorii activi și aventuroși punctul principal de atracție. La mijlocul zilei ne potolim foamea cu prânzul beduinilor gatit direct in desert. Seara urmează din celebrele preparate (miel si pui) gatite la groapa de nisip si avem parte de un party dragut in campul beduinilor si SURPRIZA: cazare in corturi bubble-uri martiene!

Ziua 7 – Wadi Rum – Marea Rosie – Madaba

Dupa micul dejun apoi pornim spre un resort privat fantastic aflat pe malul Marii Rosii, in Aqaba. Un loc fain tare unde vei gasi toate facilitatile: piscina privata, bar pe plaja, sezloguri si umbrele, restaurant si multe altele. De aici pornim optional in croaziera pe Marea Rosie cu mini-yahtul pentru snorkeling, scuba diving si observarea coralilor timp de 2 ore! Masa de pranz o servim tot optional in resort pentru ca aici mancarea este delicioasa! Dupa masa lasam sezlongurile comode de la malul marii si ne indreptam spre Madaba unde vom petrece ultima noapte a aventurii noastre. Cina

Ziua 8 – Madaba – Wadi Numeira – Wadi Al Hesha – Bucuresti

După micul dejun în tabără, ultima zi de aventură. Situat lângă Marea Moartă, acest Wadi Numeira extraordinar este renumit pentru stânca sa suspendată la începutul traseului și pentru trecerea îngustă și magnifică prin formațiunea de stâncă (numită și Siq). Wadi-ul este cunoscut și ca „Water Petra” sau Wadi Hudeira de către beduinii locali. In a doua parte a zilei avem un tur în Wadi Al Hasa, un must-see dacă ai ajuns în Iordania. La capătul sudic al Mării Moarte, lângă orașul Ghur Aș Safi, se află un râu. Nu un pârâu mic ca multele altele. Nu…Un râu adevărat, cu pești și volum mare de apă. Cu siguranta vei aprecia toboganul de apa si trecerea ingusta printre stanci. In jurul orei 18:00 pornim spre Aeroportul Internațional Queen Alia din Amman unde ne așteaptă cursa spre București. În jurul orei 25:50 pm aterizăm pe Aeroportul Otopeni împreună cu toate amintirile pe care le-am adunat în 8 zile fabuloase de aventură.

Prețul acestei aventuri unice în Iordania este de doar 1390 euro / persoană în camera dublă (sau triplă pentru familii sau prieteni ce nu vor să se despartă)!!!

Și de data asta nici măcar nu ne mai putem lauda cu cel mai bun raport calitate preț de pe piață deoarece este unicul program din România după acest tipar. 😊

În prețul aventurii sunt incluse:

* Bilete de avion București – Amman și retur
* Mic dejun și cină zilnice cu preparate locale
* Bagaje de mâna și pachetul “priority” la îmbarcare – 2 bagaje de mâna suficiente pentru această călătorie
* Florin Radu însoțitor de grup din partea Fabrica De Aventura
* 3 nopți de cazare la standard de 4*, 3 nopți de cazare în campuri (corturi tradiționale), 1 noapte la cazare traditionala in Dana Reserve
* Transport pe toată perioada sejurului
* Safari cu jeep-ul prin deșertul Wadi Rum
* Bilete de intrare la Petra, Little Petra, Wadi Rum și Marea Moarta si la toate obiectivele menționate pe care le vom vizita
* Viza pentru Iordania
* Grup fain, ghizi de treaba și cei mai de gașcă oameni cu zâmbetul la purtător
* Toate activitățile menționate în program

Prețul NU include:

* bagajul de cala (exclus)
* snorkeling si plimbarea cu barca cu fundul de sticla pentru observarea coralilor – 2 ore – 50 dolari / pers
* mese de prânz în restul zilelor (aprox. 50-70 euro toate mesele)
* tipsurile pentru toată perioada – 60 de dolari / pers (ghid local, șofer, personal hotelier, personal restaurante etc)
* teste PCR, orice alte teste necesare sau formalități, impuse de autorități pentru a putea întră sau ieși dintr-o țară
* supliment camera single – 200 de euro

Hotelurile unde vom fi cazati sau variante similare in functie de disponibilitate:

Wadi Rum – Magic Rum Luxury Camp – cazare in corturi martiene
Marea Moarta – Dead Sea Spa ****
Little Petra – Bedouin camp – Luxury
Dana – Dana Tower (cazare traditionala)
Madaba – Grand Hotel ****

Atenție. Oferta este valabilă astăzi deoarece pot apărea fluctuații mari la prețul biletului de avion. Pentru eventualele modificări ale prețului excursiei se va face update în eveniment ori de câte ori este nevoie. Pentru a ne lua toate măsurile de siguranță confirmați prețul în momentul înscrierii.

ATENȚIE! Programele noastre sunt adresate oamenilor activi și cu atitudine pozitivă! Programul nu este potrivit pentru cei comozi și amatori de all inclusive! Programul de față este accesibil tuturor aventurierilor cu condiția să aibă o condiție fizică decentă dar si o greutate decenta.

Solicitati inscrierea din timp. Pretul biletelor de avin nu va ramane mult timp asa.

———————————————

Cateva dintre parerile turistilor care au calatorit alaturi de noi dar si momente surprinse pe parcursul aventurilor noastre trecute gasiti accesand urmatorul link:

https://www.fabricadeaventura.ro/testimoniale/

Pentru a fi la curent cu noutatile referitoare la circuitele pe care le pregatim, hai in comunitatea noastra:

https://www.facebook.com/fii.parte.din.poveste

Va asteptam si pe contul de Instagram al colegului nostru Florin Radu unde impartasim povesti despre destinatiile momentului:

https://www.instagram.com/florinradu.ro/

Hai sa cream impreuna cea mai mare comunitate activa de vacante din Romania! Invita-ti prietenii in grupul Vacante cu “de toate”!

https://www.facebook.com/groups/vacante.cu.de.toate

———————————————

IMPORTANT!

CONDITII DE CALATORIE IN IORDANIA IN CONTEXTUL SARS COV 2

Incepand cu data de 1 martie 2022, autoritatile iordaniene elimina obligativitatea testarii tip PCR pentru COVID-19.

Persoanele care calatoresc in Iordania, vaccinate sau nevaccinate, au urmatoarele obligatii:

• sa detina o asigurare medicala de calatorie valabila, cu exceptia pasagerilor care calatoresc in scopuri medicale. De asemenea, sunt exceptati de la obligativitatea prezentarii unei asigurari medicale de calatorie detinatarii de QR diplomatic si membrii de familie ai acestora.

CONDITII DE REVENIRE IN ROMANIA:

In acest moment nu exista conditii de revenire in Romania.
Inscrierile se pot face prin mesaj privat pe pagina Fabrica de Aventura:

https://www.facebook.com/fii.parte.din.poveste

…sau telefonic la numarul de telefon +40764044737 (Florin Radu) – de preferat telefonic pentru a discuta mai usor detaliile.

Fiind mai mereu plecati pe teren pot exista intervale mari de timp cand nu avem semnal telefonic cu toate ca nu tinem niciodata telefoanele inchise. Daca NU reusiti sa ne contactati telefonic, va rugam sa ne trimiteti solicitarea dumneavoastra astfel:

* lasati un mesaj pe WhatsApp pe numarul de telefon +40764044737 (Florin Radu)

* lasati un mesaj pe pagina noastra de Facebook

* trimiteti un email la adresa: office@fabricadeaventura.ro

Conditii de plata si rezervare:

Pentru confirmarea inscrierii trebuie platit un avans de 350 de euro. Restul sumei se plateste cu 30 de zile inainte de excursie.
Inainte de plata avansului se va emite contractul cu agentia de turism.

Plata contractului se efectueaza in euro. Daca se doreste plata contractului in lei pretul se calculeaza la pretul oficial BNR din ziua rezervarii la care se adauga un comision de curs de schimb de 2%. Cursul BNR poate fi consultat pe https://www.cursbnr.ro/ si este valabil in timp real pentru momentul rezervarii.

In contract cu turistul si in factura emisa veti gasi pe larg toate aceste detalii precum si toate conditiile contractuale in actualul context SARS Cov2.

Conditii de anulare:
In cazul in care turistul anuleaza pachetul din motive personale, oricare sunt acelea, sumele achitate nu se restituie. Multe dintre aceste riscuri, inclusiv riscul de imbolnavire, sunt preluate de asigurarea storno si de calatorie, asa ca va recomandam cu tarie sa achizitionati unul dintre produsele disponibile pe piata. Preturile sunt modice, oferindu-va in schimb protectie in fata diverselor situatii aparute. Asigurarea de calatorie nu este inclusa in costul pachetului de calatorie.
Daca circuitul se anuleaza din cauze externe agentiei precum anulari de zboruri, restrictii de calatorie, restrictii sanitare, conditii meteorologice extreme, conditii socio-politice etc, dar fara a se rezuma la aceste exemple, sumele achitate se restituie integral, inainte de toate acestea urmand sa fie recuperate de la furnizorii de servicii catre care au fost achitate (companii aviatice, hoteluri etc).

Cateva aspecte importante despre noi…

Proiectul Fabrica de Aventura este derulat de:

Agentia Touroperatoare Wild Romania
(SC Adventure Unfiltered SRL)
Bucuresti
Licenta de turism: 1842/07.05.2019
CUI: 40850370
Nr. Reg: J40/4039/2019
Banca Transilvania

Fabrica de Aventura creeaza cele mai complexe circuite cu insotitor de grup pentru destinatii externe. Toate grupurile sunt insotite de ghid national atestat si autorizat de catre organele competente din Romania.

Va punem la dispozitie o modalitate inedita de evadare din cotidian si un concept nou, original ce aduce in prim plan experientele de calatorie UNICE. Orientati catre detalii si punand accentul pe calitatea timpului petrecut impreuna, scopul nostru este sa va oferim de fiecare data un cadru select, servicii de calitate si experiente unice de viata.

Indiferent de context si colaborari, toate programele sunt adaptate si personalizate astfel incat sa corespunda standardelor si exigentelor noastre ridicate. Garantam flexibilitate in fata diverselor cerinte personale si incercam in limitele pe care notiunea de GRUP le permite sa oferim solutii adaptate nevoilor reale ale fiecarui individ in parte, fara insa a afecta in cel mai mic fel buna desfasurare a programelor si buna dispozitie a celorlalti participanti. Deasemenea mentionam faptul ca suntem vegan friendly.

Pentru neclaritati sau situatii exceptionale ne puteti contacta la numarul de telefon +40764 044 737 (Florin)

Fabrica de Aventura. Fii parte din poveste!