Loading...

Wild Egipt. Aventura pe cai nebatute

Nu ne încadrăm cu programul acesta în ofertele all-inclusive pentru Egipt, însă suntem siguri că putem merge cu el la un concurs de “Cele mai puțin cunoscute experiențe de 7 zile în Egipt!”

Un program atipic și în premieră pe piața românească de turism, dedicat acelor oameni activi și dornici de aventură și explorare a locurilor mai puțin cunoscute din Țara Marilor Piramide!

Pe toți cei care ați așteptat cu nerăbdare conceptul nostru de circuit WILD, între 8-15 Noiembrie 2024 vă invităm în cea mai nebună aventură din Egipt! Vă veți convinge după ce veți parcurge detaliile.

Egiptul antic reprezintă un tărâm al misterelor. Nicio altă civilizație nu a captat atât de mult imaginația savanților și a laicilor. Misterul îi înconjoară originile, religia și arhitectura sa monumentală: temple colosale, piramide ireale și enormul Sfinx. Piramidele egiptene sunt cele mai faimoase dintre toate monumentele antice, singura minune rămasă dintre cele șapte minuni ale lumii antice.
Și este bine cunoscut faptul că Egiptul a fost votat în top 10 cele mai vizitate țări ale lumii. Dar oare cei care îl vizitează îi cunosc toate secretele pe îndelete?

Pentru cei aventuroși și dornici să descopere și o altă față a Egiptului, iată că a venit vremea pentru un altfel de circuit. Am promis un circuit total diferit, presărat cu minunățiile de care nu multă lumea a auzit. Câți dintre voi știați că Egiptul ascunde unele dintre cele mai spectaculoase canioane? Sau câți ați reușit să urcați pe biblicul Munte Sinai din peninsula cu același nume? Sau…câți știu că țara marilor piramide găzduiește două deșerturi fascinante și prea puțin cunoscute turiștilor (unul negru și altul alb)?…sau oazele înfloritoare din mijlocul deșertului care adăpostesc izvoare termale cu proprietăți vindecătoare? Sau…dar mai bine te las să le descoperi singur!

Am pregătit un circuit fantastic de 7 zile în care veți descoperi alături de noi toate aceste bijuterii ascunse ale Egiptului. Vom face trekking pe Muntele Sinai, vom descoperi magia deșertului alb și a deșertului negru și peisajele uimitoare din cele două locații, vom explora la pas două canioane fascinante din Peninsula Sinai și nu în ultimul rând, veți descoperi peste 400 de fosile de balene și alte animale marine, toate parte dintr-un muzeu paleontologic în aer liber inclus în patrimoniul Mondial UNESCO.

Este un program foarte activ și destul de solicitant fizic, dar în același timp accesibil oricui cu o condiție fizică decentă, iar toate activitățile se vor desfășura în condiții perfecte de siguranță.
Pentru toți turiștii care ne-au însoțit până acum în Egipt, cât și pentru cei care nu ați reușit până acum să vă alăturați grupurilor noastre, a venit vremea să ne aventurăm împreună, în premieră pentru România, într-o experiență unică. WILD EGIPT!

Timp de 6 nopți și 7 zile ți-am pregătit cele mai faine experiențe “Wild” pe care Egiptul le oferă:

* Safari 4×4 în faimoasa Vale a Balenelor – situl paleontologic inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO cu cele peste 400 de fosile ale diferitelor animale marine
* O zi și o noapte de experiențe unice în Deșertul Alb – cu formațiuni elegante albe sculptate de vânt
* Safari 4×4 în Deșertul Negru – unicat prin prezența dealurilor negre vulcanice
* Muntele de Cristal – alcătuit exclusiv din cristale de cuarț vechi de milioane de ani și împinse la suprafața pământului
* Oaza Bahariya – cu ale sale frumuseți naturale și izvoare termale în mijlocul deșertului vestic
* Canionul Colorat – cea mai spectaculoasă minune naturală din Peninsula Sinai, având o lungime de 800 m și o adâncime de 30 m
* Wadi El Weshwash – canionul cu 3 lacuri verzi cu apa dulce și caldă în interiorul pereților înalți de granit, formate din acumularea apei de ploaie timp de sute de ani – un loc ascuns în inima Munților Sinai și necunoscut pentru mulți localnici, dar spectaculos din cale-afară
* Croazieră pe Marea Roșie, Snorkeling și diving în recifurile de corali
* Blue Hole – Diving doar pentru experții în scufundări
* Traseu de trekking pe Muntele Sinai pentru a admira panoramele superbe de la o înălțime de 2485 m
* Platoul Giza cu faimoasele Piramide și celebrul Sfinx
* Piramidele în trepte din Saqqara
* Petrecere tradițională și cină de rămas bun pe un vas de croazieră la finalul programului

Dacă am uitat ceva, cu siguranță vei fi surprins să descoperi noi surprize în program, la fața locului.

Dar să vedem și cum arată împărțit pe zile programul nostru:

Ziua 1: – Joi 7 Noiembrie – București, Otopeni

Ne întâlnim cu liderul de grup Fabrica de Aventură pe 7 Noiembrie la ora 21:30 în aeroportul Otopeni

Ziua 2 – Vineri 8 Noiembrie – București- Cairo – Fayoum

Decolăm spre Cairo la ora 00:45, iar în jur de ora 03:30 aterizam pe aeroportul din Cairo.
După aterizare ne ocupăm de formalitățile vamale și de viză și suntem apoi preluați de către ghidul local pentru a începe aventura. Prima zi debutează cu un safari în faimoasa Vale a Balenelor din Oaza Fayoum, situate în inima deșertului egiptean. Vom vizita situl paleontologic inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO, un adevărat muzeu în aer liber care ne va încânta cu celebrele fosile ale celor peste 400 de animale marine (cele mai primitive forme de balene, crocodili, rechini, etc) descoperite aici, și rămase încă de acum mai bine de 40 milioane de ani, pe vremea când deșertul era acoperit de mare. Servim prânzul în deșert cu preparate locale tradiționale. Suntem apoi transferați într-un sat tradițional unde vizităm un centru de olărit fondat de către un artist elvețian cu scopul de a ajuta femeile din sat să își schimbe soarta folosind această artă. Seara ne întoarcem în Cairo unde ne cazăm la un hotel de 5 stele și servim cina.

Ziua 3 – Sâmbăta 9 Noiembrie – Cairo – Oaza Bahariya – Deșertul Negru – Deșertul Alb

Dis-de-dimineața plecăm cu micul dejun la pachet și ne deplasăm către Oaza Bahariya, una dintre cele mai frumoase oaze din deșertul vestic egiptean, situată la aproximativ 370 km de Cairo. Servim prânzul într-o casă de localnici, apoi pornim în safari către un deșert spectaculos și unicat, Deșertul Negru, numit așa datorită dealurilor vulcanice negre și a rocilor bazaltice. Următorul obiectiv de pe lista zilei este Muntele de Cristal, un obiectiv natural de o importanță majoră, atât istorică, cât și geologică, fiind alcătuit exclusiv din cristale de cuarț împinse la suparafata pământului. În cele din urmă ajungem în renumitul Deșert Alb, parc național impresionant prin culoarea albă a formațiunilor de rocă elegant sculptate de vânt. Servim o cină delicioasă în mijlocul deșertului, la foc și pregătită special doar pentru noi, iar apoi înnoptăm în camp-ul din Deșertul Alb pentru a ne bucura din plin de experiența unui cer înstelat, a unui răsărit pe cinste și a unui apus memorabil.

Ziua 4 – Duminică 10 Noiembrie – Deșertul Alb – Oaza Bahariya – Cairo

După un mic dejun tradițional servit în camp-ul din deșert, ne continuăm aventura către Oaza Bahariya unde ne vom bucura de experiențe inedite pe dunele de nisip (sandboarding), ne vom bălăci și relaxa în izvoare reci și calde cu ape termale tămăduitoare din mijlocul deșertului și vom explora peisajele fascinante de pe dealul unde se află ruinele renumitei fortărețe The English House (menționată și în celebrul film The English Pațient), construită de britanici și australieni în timpul celui de-al doilea război mondial. Seara ajungem în Cairo unde servim cina și ne relaxam.

Ziua 5 – Luni 11 Noiembrie – Cairo – Dahab

Dis-de-dimineața, după micul dejun ne pregătim pentru un drum mai lung către partea estică a Egiptului, și ajungem în Dahab, una dintre cele mai renumite localități pentru scufundări de la Marea Roșie. În această zi, după check-in ne putem relaxa pe plajă la Marea Roșie sau opțional vă propunem o croazieră de aproximatix 3 ore cu barca pe mare, unde ne vom opri în cele mai frumoase locuri pentru snorkeling și scufundări. Servim prânzul pe barcă.
Opțional: Doar pentru cei mai experimentați în scufundări și care doresc o experiență cu adevărat autentică și plină de adrenalină, vă propunem că și alternativă la croazieră o sesiune de diving în Blue Hole, una dintre cele mai faimoase locații pentru scufundări din Marea Roșie. Seara ne întoarcem la hotel, ne relaxăm pe plajă și servim cina.

Ziua 6 – Marți 12 Noiembrie – Dahab – Colored Canyon – Wadi Al Weshwash – Sfânta Ecaterina

După micul dejun începem ziua cu o aventură 4×4 către faimosul Canion Colorat, pe care îl vom parcurge și pe jos pe o distanță de maxim 700 m printre pereți care se îngustează permanent. Vom avea astfel ocazia să admirăm culorile multiple ale rocilor create prin eroziunea apei și care acum milioane de ani făceau parte din Marea Roșie. Pornim apoi în jeepuri către următorul obiectiv care ne va fascina cu siguranță: Valea Al WeshWash, un canion ascuns în inima munților Sinai și despre care nu mulți au auzit. Pentru a ajunge la faimosul Lac Verde ascuns între stânci, va fi nevoie să parcurgem un traseu de aproximativ 90 minute printre stânci, destul de anevoios și îngust în anumite locuri, dar accesibil oricui cu o condiție fizică bună. Vă garantăm ca întâlnirea cu magicul Lac Verde din interiorul muntelui va merita orice efort fizic depus. La întoarcere vom servi un prânz alături de beduini și ne continuăm apoi drumul către localitatea Sf. Ecaterina, situată la 1560 m deasupra nivelului mării în Peninsula Sinai, unde ne vom și caza peste noapte.

Ziua 7 – Miercuri 13 Noiembrie – Sfânta Ecaterina – Muntele Sinai – Cairo

Dis-de-dimineață ne luăm rucsacele în spate, micul dejun la pachet și pornim într-o expediție de aproximativ 7 ore către unul dintre vârfurile Muntelui Sinai (altitudine 2485 m), de unde vom avea parte de cele mai spectaculoase priveliști și panorame. Traseul este unul mediu și se pacurge în 4 ore până sus în vârf, urmate de încă 3 ore pentru coborâre. Vă garantăm că merită din plin tot efortul depus. La finalul traseului suntem preluați de autocar și transportați înapoi în Cairo. Cazare și cină în Cairo.

Ziua 8 – Joi 14 Noiembrie – Cairo – Saqqara – Giza

După micul dejun ne pregătim pentru o zi foarte lungă, pe care o vom începe cu vizita la Complexul de piramide în trepte din Saqqara, un loc la fel de fascinant și plin de istorie ca și celebrele Piramide din Giza. Urmează apoi să petrecem câteva ore pe Platoul Giză pentru a admira celebrele 3 Piramide și mărețul Sphinx, după care continuăm cu vizita unei fabrici de papirus, a unui magazin de parfumuri și uleiuri aromatice și ne rămâne la final și puțin timp pentru cumpărături. Pentru a încheia cum se cuvine această aventură, am pregătit o cină specială cu petrecere de rămas bun pe un vas de croazieră. Mâncarea, muzica și dansul tradițional, alături de spectacolele oferite pe vas ne vor încânta cu siguranță și ne vor face să regretăm că această experiență unică se apropie de final. Costul acestei petreceri este de 55 USD/persoană și nu este inclusă în prețul pachetului.
La sfârșitul zilei ne îndreptăm către aeroport.

Ziua 9 – Vineri 15 Noiembrie – Cairo – București

La ora 04:30 a.m. decolăm spre București, unde ajungem în jurul orei 07:20 a.m. și ne îmbrățișăm de bun rămas.

Hotelurile unde vom fi cazați sau variante similare în funcție de disponibilitate:
Cairo – Swiss Inn Pyramids Golf Resort 5* sau Helnan Dream Land Hotel 5* sau similar 5*
Bahariya Camp –White Desert Camp Site
Dahab – Ecotel Dahab Bay View Resort sau similar – 4*
St. Catherine – Morgenland Hotel sau Monastery Guest House sau similar – 3*

Iar dacă te întrebi cât costă cel mai nebun program de aventură în Egipt, atunci află că pentru toate cele enumerate în program avem un preț de doar 1590 euro / persoană în cameră dublă pentru un grup de minim 10 persoane!

Grupul minim de participanți este de 10 persoane.

Pentru confirmarea înscrierii trebuie plătit un avans de 500 de euro. Restul sumei se plătește cu 45 de zile înainte de excursie.

În prețul aventurii sunt incluse:
* Bilete de avion tur și retur, cu Tarom pe ruta București – Cairo
* Bagaje de mână de 8 kg
* Bagaj de cală de 23 de kg
* 3 nopți de cazare în Cairo la hotel de 5*
* 1 noapte de cazare în Câmp în Deșertul Alb
* 1 noapte de cazare în Dahab la hotel de 4*
* 1 noapte de cazare în Sf. Ecaterina la hotel de 3*
* Pensiune completă în zilele 2,3,4 și 6 – trei mese pe zi
* Ghid local egiptean vorbitor de limba română/engleză pe toată perioada turului
* Ghizi locali egipteni pentru diversele activități din program
* Toate intrările la obiectivele vizitate, mai puțin cele menționate în excursiile opționale de mai jos
* Transferuri cu autocar Deluxe cu aer condiționat
* Safari și transferuri cu jeepuri 4×4 prin zonele deșertice și canioane
* Apă la dispoziție zilnic în autocar
* Însoțitor de grup și ghid din partea Fabrica de Aventură
* Asistență în aeroport pentru vizele de călătorie – ca de obicei încercăm să optimizăm cât mai bine timpii
* Grup fain și select, cu voie bună la purtător

Nu sunt incluse în prețul aventurii:
* Prânzurile din zilele 5‑7‑8- în funcție de locație ne oprim și luăm ceva de pe drum – aprox. 15‑20 USD/pers/zi
* Diving în Blue Hole – preț doar la cerere
* croazieră cu snorkeling pe Marea Roșie – 55 USD/pers cu prânzul inclus
* Petrecere tradițională și cina de rămas bun pe vasul de croazieră din ultima zi – aprox. 55 USD/ pers
* Piramida lui Keops – aprox. 25 euro (ptr că da, alocăm timp marii piramide din Giza și în interior! )
* Asigurare storno și de sănătate ce acoperă inclusiv riscurile COVID19
* Orice alte băuturi și mese decât cele specificate
* Viza de intrare în Egipt – 25 USD/ persoană – se plătesc în aeroport
* Tipsuri – 60 de euro de persoană pentru toți cei implicați în desfășurarea turului: ghizi locali, șoferi, personal hotelier, reprezentant aeroport, etc.
* Alte cheltuieli personale
* Supliment camera single: 300 euro/persoană

***Prețul excursiilor opționale este orientativ și până la data excursiei pot avea loc modificări de tarife.

Excursiile opționale și tipsul se plătesc cash la fața locului, în Euro sau USD, direct la însoțitorul de grup.

ATENȚIE. Oferta este dinamică în funcție de prețul avionului. Rezervați din timp! Pentru eventualele modificări ale prețului circuitului se va face update în eveniment ori de câte ori este nevoie. La înscriere va vom reconfirma prețul.

ATENȚIE. Programele noastre sunt adresate oamenilor activi și cu atitudine pozitivă! Programul nu este potrivit pentru cei comozi, cu energie negativă și amatori de all-inclusive sau celor ce nu se pot adapta la noțiunea de GRUP! Programul este unul lung și plin de activități, așadar trebuie să va setați corespunzător energia.

———————————————

Cateva dintre parerile turistilor care au calatorit alaturi de noi dar si momente surprinse pe parcursul aventurilor noastre trecute gasiti accesand urmatorul link-ul:

https://www.fabricadeaventura.ro/testimoniale/

Pentru a fi la curent referitoare la circuitele pe care le pregatim, hai in comunitatea noastra:

https://www.facebook.com/fii.parte.din.poveste

Va asteptam si pe contul de Instagram al colegului nostru Florin Radu unde impartasim povesti despre destinatiile momentului:

https://www.instagram.com/florinradu.ro/

Hai sa cream impreuna cea mai mare comunitate activa de vacante din Romania! Invita-ti prietenii in grupul Vacante cu “de toate”!

https://www.facebook.com/groups/vacante.cu.de.toate

———————————————

Condiții de intrare în Egipt
Toate informațiile necesare privind condițiile de intrare și ședere în Egipt pot fi consultate accesând site-ul:
https://www.mae.ro/travel-conditions/3691

CONDIȚII DE REVENIRE ÎN ROMÂNIA:
Nu există restricții de revenire pe teritoriul României.
Toate condițiile de revenire în România se pot modifica fără nicio informare prealabilă și nu pot fi imputate în vreun fel agenției.

Condiții de intrare și regim de ședere
Cetățenii români care călătoresc în Republica Arabă Egipt în scop turistic au nevoie de viză.
Documentul de călătorie utilizat (pașaport electronic) trebuie să aibă o valabilitate de minim 6 luni de la data intrării pe teritoriul Egiptului.
Viza turistică se poate obține la aeroport, contravaloarea colantului de viză va fi achitată pe loc, iar costul acesteia fiind de aproximativ 25 USD.

Înscrierile se pot face prin mesaj privat pe pagina Fabrica de Aventură:

https://www.facebook.com/fii.parte.din.poveste

…sau telefonic si Whats App la numărul +40761.896.881 (Gabriela) – preferabil

Fiind mai mereu plecați pe teren pot exista intervale mari de timp când nu avem semnal telefonic, cu toate că nu ținem niciodată telefoanele închise. Dacă NU reușiți să ne contactați telefonic, vă rugăm să ne trimiteți solicitarea dumneavoastră astfel:

  • lăsați un mesaj pe WhatsApp pe numărul de telefon +40761.896.881 (Gabriela)
  • lăsați un mesaj pe pagina noastră de Facebook
  • trimiteți un email la adresa: gabriela@fabricadeaventura.ro (neapărat lăsați numărul de telefon în email).

Condiții de plată și rezervare:
Înainte de plata avansului se va emite contractul cu agenția de turism.
Plata contractului se efectuează în euro. Dacă se dorește plata contractului în lei, prețul se calculează la prețul oficial BNR din ziua rezervării la care se adaugă un comision de curs de schimb de 2%. Cursul BNR poate fi consultat pe https://www.cursbnr.ro/ și este valabil în timp real pentru momentul rezervării.
În contractul cu turistul și în factura emisă veți găsi pe larg toate aceste detalii, precum și toate condițiile contractuale în actualul context SARS Cov2.

Câteva aspecte importante despre noi:

Proiectul Fabrica de Aventură este derulat de:
Agentia Touroperatoare Wild Romania
(SC Adventure Unfiltered SRL)
București
Licență de turism: 1842/07.05.2019
CUI: 40850370
Nr. Reg: J40/4039/2019
Banca Transilvania

Fabrica de Aventură va pune la dispoziție cele mai complexe circuite cu însoțitor de grup pentru destinații externe. Toate grupurile sunt însoțite de ghid național atestat și autorizat de către organele competente din România.

Vă punem la dispoziție o modalitate inedită de evadare din cotidian și un concept nou, original ce aduce în prim plan experiențele de călătorie UNICE. Orientați către detalii și punând accentul pe calitatea timpului petrecut împreună, scopul nostru este să vă oferim de fiecare dată un cadru select, servicii de calitate și experiențe unice de viață.

Indiferent de context și colaborări, toate programele sunt adaptate și personalizate astfel încât să corespundă standardelor și exigențelor noastre ridicate. Garantăm flexibilitate în fața diverselor cerințe personale și încercăm în limitele pe care noțiunea de GRUP le permite să oferim soluții adaptate nevoilor reale ale fiecărui individ în parte, fără însă a afecta în cel mai mic fel buna desfășurare a programelor și buna dispoziție a celorlalți participanți. De asemenea menționăm faptul că suntem vegan-friendly.

Pentru neclarități sau situații excepționale ne puteți contacta la numărul de telefon +40764 044 737 (Florin)

Fabrica de Aventură. Fii parte din poveste!