Loading...

Tunisia. Aventura printre nuante de aur si azur

DESCOPERA MAGIA TUNISIEI INTR-UN CIRCUIT DE POVESTE!

De ce sa alegi sa ne insotesti in aceasta calatorie de poveste in TUNISIA?

 • Descoperim civilizatia araba in orasele vechi, precum Medina, din Hammamet
 • Vizitam fantasticul sit roman Sbeitla, unul dintre cele mai remarcabile din Tunisia
 • Trecem de Douz, ‘Poarta catre Sahara’ si ne avantam in desertul fara sfarsit, printre dunele de nisip;
 • Aflam despre arhitectura distinsă a satelor berbere locale din Chenini si fascinantele locuinte troglodite, locuri de poveste, care au inspirat multi regizori de film;
 • Vizitam Cartagina si satul albastru si alb Sidi Bou Said, cea mai frumoasa localitate a Tunisiei.
pexels-bedis-elacheche-310026-891125
things-to-do-in-tunisia_tunisia-sightseeing
308040

Tunisia, cu istoria ei îndelungată care se întinde pe mai bine de 3.000 de ani, se mândrește cu o combinație fascinantă de tradiție și modernitate, fiind locul unde a înflorit civilizația feniciană și unde s-a dezvoltat legendara Cartagina. Tunisia a fost de-a lungul secolelor o răscruce a civilizațiilor: invadatorii romani, vandalii, bizantinii, arabi, otomanii și francezii și-au lăsat amprenta asupra ei creând un mozaic cultural unic.

Multi o stiu doar pentru plajele ademenitoare, dar Tunisia este mult mai mult de atat: ea oferă vizitatorilor săi o varietate impresionantă de peisaje, de la intinderile nesfârșite ale Mediteranei până la deșerturile pitorești ale Saharei, de la orașele istorice precum Sidi Bou Said, cu casele sale albastre și albe sau ruinele romane de la Dougga, pana la Medina din Tunis, un remarcabil sit UNESCO.
Cartagina si istoria ei nemuritoare, locuintele troglodite ale berberilor, locuri unde s-au filmat productii celebre, oaze si alte minunatii naturale, incursiuni si aventura 4×4 in zone de o frumusete covarsitoare si cel mai frumos oras alb-albastru al Tunisiei sunt doar cateva dintre superlativele unei alte aventuri de poveste alaturi de noi.

Tunisia are o mare varietate de așezări istorice, punice, romane, bizantine și islamice, dintre care multe sunt în stare excelentă. Peste 5000 de situri arheologice cunoscute, mari și mici, sunt mărturie despre marele trecut al Tunisiei. Șapte dintre acestea sunt printre cele mai impresionante din lume și au fost desemnate Patrimoniu Mondial de UNESCO!

How-many-countries-in-north-africa-2-1024x683.jpg
Sidi-Bou-Said-1-1000x552
Things-to-do-in-tunis-scaled

Si pentru ca este un circuit cat se poate de complex, plin de tot ce se poate experimenta mai frumos in Tunisia, iata doar cateva din superlativele de care ne vom bucura in cele 7 zile:

• Descoperim vechea Medină din Hammamet și exploram celebrele souk-uri
• Kairouan, un oraș pur arab plin de exemple remarcabile ale celei mai bune arhitecturi islamice din Tunisia: Marea Moschee din OKBA, cel mai vechi lăcaș de cult din Africa de Nord, mausoleul lui Sidi Sahabi, Moscheea cu trei uși, fântâna Barrouta, si Medina din Kairouan
• Fantasticul sit roman Sbeitla, unul dintre cele mai emblematice ale Tunisiei
• Aventura cu mașini 4×4 pentru a descoperi oazele montane din Chebika, Tamerza și Mides
• Tozeur, faimos pentru oazele sale care se întind pe aproximativ zece kilometri pătrați fiind plantat cu aproximativ 400.000 de palmieri
• Aventura 4×4 printre dunele de nisip pentru un tur de aventură in care vizitam „Ong Jemal” și locul din deșert in care s-a filmat unul dintre productiile Star Wars
• Chott el Jerid, Marele Lac Sărat, bariera dintre Sahara și nordul fertil
• Douz numit și „Poarta catre Sahara” loc numai bun de observat viața de zi cu zi a beduinilor
• Ne afundam în deșertul Sahara până la oazele din Ksar Ghilaine
• Aventura pe Quad-uri pentru a vizita cetatea romană și a admira apusul soarelui in desert
• Descoperim arhitectura distinsă a satelor berbere locale din Chenini si fascinantele locuinte troglodite
• Ksar Ouled Sultan, un uriaș hambar berber vechi foarte bine conservat
• Matmata si vizitarea unei familiei berbere și a unei casele troglodite, precum si locul de filmare pentru Războiul Stelelor
• El Jem – vizitam cel mai mare și spectaculos amfiteatru roman din Africa de Nord
• Medina Sousse aflata in patrimoniu mondial UNESCO si faimosul port El Kantaoui
• Crama „Chateaux Bacchus” pentru degustare de vinuri
• Cartagina, vizitarea sitului punic si roman: baile Antonin, Tophet, porturile punice, dealul Byrsa
• Sidi Bou Said, asezarea alb-albastra si cel mai frumoasa localitate a Tunisiei
• SPA, Hammam si multa relaxare

Sidi-Bou-Said-street-in-white-blue-town-1200x854
SidBS_(47)
things-to-do-in-tunisia_tunisia-things-to-do

PROGRAMUL AVENTURII

Ziua 1 – Bucuresti – Tunis (29 octombrie)

Intalnire cu liderul de grup in aeroportul Otopeni la ora 08:15 AM. In jurul orei 10:10 decolam spre Tunisia. Dupa o escala la Istambul, pornim cu motoarele turate spre Tunis, unde ajungem in jurul orei 17:20. Suntem preluati de la aeroport si condusi la hotel unde urmeaza check-in-ul, apoi cina. Dupa cina v-am pregatit o scurta plimbare in Hammamet Yasmine, orasul nou. Seara revenim la hotel pentru odihna.

Ziua 2 – Tunis – Hammamet (30 octombrie)

După micul dejun, descoperim vechea Medină din Hammamet și exploram souk-urile ei, precum si magazinele de suveniruri, străzile înguste și vechile case frumoase cu ușile sale spectaculoase. Incheiem turul si savuram o cafea intr-un loc special, cu priveliște uimitoare spre mare și atmosfera relaxantă. Pornim spre Kairouan, un oraș pur arab plin de exemple remarcabile ale celei mai bune arhitecturi islamice din Tunisia: Marea Moschee din OKBA, cel mai vechi lăcaș de cult din Africa de Nord și mausoleul lui Sidi Sahabi, un însoțitor și un discipol al Profetului Mohamed. Vom vedea bazinele impresionante, construite în secolul al IX-lea pentru a colecta și stoca apa de ploaie de iarnă. Descoperim Medina (orasul vechi), piata antica inconjurata de ziduri din secolul al XI-lea. Urmeaza un tur ghidat prin ateliere traditionale dupa care vizitam Moscheea cu trei uși, fântâna Barrouta și partea andaluză a Medinei. După masa de pranz optionala, ne indreptam spre centrul Tunisiei și fantasticul sit roman Sbeitla. Acest sit este unul dintre cele mai emblematice ale Tunisiei! Inca putem vedea rămășițele fântânii publice și imensul complex de băi. Trei temple, mai multe bazilici, forturi bizantine, teascuri de măslini, case particulare, drumurile foarte drepte respectând sistemul obișnuit de grilă romană sunt monumentele de neratat in acest loc fascinant. Seara cina si relaxare la hotel.

Ziua 3 – Sbeitla – Gafsa – Chebika – Tamerza – Mides – Ong Jemal – Tozeur (31 octombrie)

În această dimineață, dupa micul-dejun, vom conduce la Gafsa, capitala sudului Tunisiei. Vom porni cu mașini 4×4 pentru a descoperi oazele montane din Chebika, Tamerza și Mides. Situate în mijlocul aflorimentului accidentat al Munților Atlas, nu departe de granița cu Algeria, acestea datează din epoca romană, când erau avanposturi militare pentru a controla comerțul cu caravane. În Chebika, facem o plimbare pentru a vedea satul berber, cascadele și izvorul apei, continuăm spre pitorescul sat Tamerza, cu obiectivele sale spectaculoase făcute celebre în filmul ‘Pacientul englez’. Pornim către Tozeur, faimos pentru oazele sale care se întind pe aproximativ zece kilometri pătrați, fiind plantat cu aproximativ 400.000 de palmieri și alimentat de 100 de izvoare. Vom afla despre recoltarea curmalelor, vom avea ocazia să le degustăm si cine doreste, optional, se poate plimba calare prin oaza. După-amiaza, urmeaza o noua aventura 4×4, optional, printre dunele de nisip pentru un tur de aventură in care vizitam „Ong Jemal” și locul din deșert in care s-au filmat cateva episode din Star Wars si Ferma Lars. La mijlocul zilei, pranz optional. Seara, luam o cina mai speciala la un restaurant ce ne va incanta prin arhitectura si palmierii ce se gasesc la tot pasul. Revenim pentru odihna la hotel stele.

Ziua 4 – Tozeur – Chott Jerid – Douz – Ksar Ghilaine – Matmata (01 noiembrie)

După micul dejun, pornim in Aventura zilei. Traversam Chott el Jerid, Marele Lac Sărat, bariera dintre Sahara și nordul fertil. Dacă avem noroc, s-ar putea să vedem câteva miraje la orizont și să facem fotografii spectaculoase. Sosim în orașul Douz numit și „Poarta catre Sahara”. Puteți vedea viața de zi cu zi a beduinilor și atașamentul lor față de pământ și natură. Ne vom plimba prin piața locală beduină, vom vizita magazine ale meșteșugarilor, unde veti descoperi secretele papucilor de deșert autentici, lucrați manual. Cine doreste, poate experimenta mirajul dunelor de nisip de pe camile. După prânz, ne afundam în deșertul Sahara până la oazele din Ksar Ghilaine. După-amiaza facem un tur în deșert cu ATV-uri (quad) pentru a vizita cetatea romană și pentru a admira apusul timp de aproximativ 45 de minute. Vom pleca spre Matmata unde ne cazam la hotel si luam cina. In timpul zilei, ne putem opri, optional, pentru un pranz.

Ziua 5 – Matmata – Chenini – Ksar Wled Soltan -Tataouine – Matmata (02 noiembrie)

După micul dejun, descoperim arhitectura distinsă a satelor berbere locale din Chenini, construite pe dealuri pentru a se proteja de orice posibil invadator al vremurilor. Timp de 1 ora veți descoperi fascinantele locuințele troglodite, construite în stâncă. Multe dintre triburile berbere pentru a evita să-și ducă bunurile cu ei de fiecare dată când au fost nevoiți să se mute au construit faimoasele Ksour care se găsesc în principal în acea zonă. Prin urmare, nu putem sa plecam fara a vizita unul dintre ele, mai ales ca cel pe care l-am selectat este cel mai bun și cel mai conservat: Ksar Hdada (un uriaș hambar berber vechi). Continuăm către Tataouine – numele lui Tataouine a devenit faimos când George Lucas, care a realizat filmul original Star Wars în diferite locații din Tunisia (de exemplu, Lars Homestead, filmat la Hotel Sidi Driss din Matmata), a numit planeta natală fictivă a lui Luke Skywalker, Tatooine. Ne intoarcem in satul berber Matmata unde vizitam o familie berbera și o casa troglodita, precum si locul de filmare al filmului Războiul Stelelor. Cina si relaxare la hotel. Pranz optional in timpul zilei.

Ziua 6 – Matmata– El Jem – Monastir – Sousse (03 noiembrie)

După micul dejun, pornim spre El Jem pentru a vizita cel mai mare și spectaculos amfiteatru roman din Africa de Nord. Continuam spre orașul de coastă Monastir, vizitam mausoleul lui Habib Bourguiba, primul președinte tunisian după independența Tunisiei. Pornim spre orașul turistic Sousse. Urmaza un tur ghidat în interiorul Medinei Sousse (aflata in patrimoniu mondial UNESCO). Continuam si vizitam faimosul port port El Kantaoui. Check-in, cina si relaxare la hotel. In timpul zilei, pranz optional.

Ziua 7 – Sousse – Winery – Cartagina – Sidi Bou Said – Tunis – Bucuresti (04/05 noiembrie)

După micul dejun, timp de relaxare la hotel cu SPA si Hammam, pentru cine isi doreste. Dupa aceea, plecam spre Hammamet, unde vizitam orasul vechi. Continuam spre crama „Chateaux Bacchus” pentru degustare de vinuri și posibilitatea de a cumpăra vin local tunisian. Dupa incursiunea in lumea lui Bacchus, plecam spre Cartagina, unde vizitam siturile punic si roman: baile Antonin, cimitirul vechi (Tophet), porturile punice, dealul Byrsa. Nu departe de Cartagina se află satul albastru și alb Sidi Bou Said, una dintre cele mai frumoase localitati ale Tunisiei. Urmeaza un tur relaxant in care vom descoperi frumusețea acestui sat mediteraneean, cu arhitectura andaluză, care a inspirat ani de zile mulți pictori și artiști
Spre seara suntem transfeati catre aeroportul din Tunis unde ne asteapta cursa spre Bucuresti, in jurul orei 00:20 AM (ziua urmatoare). Urmeaza o escala in Istanbul si in jurul orei 08:50 AM aterizam pe aeroportul Otopeni, unde ne imbratisam si ne luam ramas-bun pana la urmatoarea intalnire in alte aventuri de poveste.

***NOTA: Ordinea obiectivelor si structura programului se pot schimba in functie de situatiile speciale aparute pe parcursul turului si de timpii efectivi pe care ii avem la dispozitie.

COSTURILE AVENTURII

Pretul fascinantei aventuri in Tunisia este de 1390 EUR/pers. in camera dubla (sau tripla pentru familii sau prieteni ce nu vor sa se desparta)!!!

*** Pretul este valabil pentru un grup de 15 – 20 persoane. Pentru grup de 10 – 14 persoane, pretul creste cu 120 EUR/ pers.

***Grupul minim pentru aceasta aventura este de 10 persoane!

* Bilete avion Bucuresti – Tunis si retur, cu comapnia aeriana Turkish
* 1 bagaj de mana 8 kg, 1 bagaj de cala 23 kg
* Cazare 6 nopti la hoteluri de 4 si 5 stele
* Demipensiune (mic dejun si cina) pentru toata perioada
* Insotitor de grup din partea Fabricii de Aventura
* Ghid local vorbitor de limba engleza
* Transferuri aeroport in Tunisia si microbuz / autocar cu AC in functie de marimea grupului pentru transportul intern
* Taxe locale (rezervatii, orase, manastiri)
* Intrare la obiectivele si tururile mentionate in program, care nu au mentiunea ‘optional’
* Grup fain, cu voie buna la purtator
* Experiente sociale si culturale, pentru ca vom interactiona mult cu oamenii locului

* Bacsisuri pentru personalul local implicat in buna desfasurare a turului – recomandam 50 EUR/ pers./ toata perioada
* Masa de pranz, care este optionala
* Bauturi alcoolice si non-alcoolice, altele decat cele incluse in cadrul meselor
* Supliment camera single (doar pentru cine doreste – nu este obligatoriu daca te inscri singur, iti gasim partener de camera) – 200 EUR/ pers.
* Asigurare de sanatate si optional, asigurare storno
* Teste PCR, orice alte teste necesare sau formalitati, impuse de autoritati pentru a putea intra sau iesi din tara
* Taxe fotografiere si filmari video la obiectivele turistice
* Suveniruri si alte cheltuieli personale (va stabiliti propriul buget)

* Tur cu calul in Tozeur – 15 EUR/ pers.
* Tur cu masini 4×4 catre ONG Jamal – 25 EUR/ pers.
* Tur camile in desert – 15 EUR/ pers.
* Tur ATV (quad) in desert – 40 EUR/ pers.
* SPA & Hammam la hotel in Sousse – 25 EUR/ pers.

Hotelurile unde vom fi cazati sau variante similare in functie de disponibilitate:

Sentido Phenicia Hammamet 4* – Hammamet
Ksar Rouge Tozeur 4* – Tozeur
Dar Ayed 4* – Matmata
Marriot Sousse, The pearl & Spa 5*- Sousse

273573791_4753889988057228_6431941269355140486_n
273726268_4753890124723881_4486899560102437214_n
anantara_tozeur_resort_desert_adventures_960x519

INFORMATII IMPORTANTE

Colegul nostru Florin Radu este coordonatorul acestei aventuri si alaturi de restul echipei noastre de ghizi se va ocupa de toate detaliile organizatorice precum si de siguranta ta pe tot parcursul experientei. Te invitam sa descoperi superlativele unei aventuri de poveste!

CONTACT: 0764.044.737

AirBrush_20230508194947-01

Rezervări și întrebări:

 • whats app si telefonic: +40764.044.737 (Florin) – preferabil
 • email: office@fabricadeaventura.ro
 • mesaj pe pagina noastra de Facebook:

https://www.facebook.com/fii.parte.din.poveste

…sau poti completa formularul de la sfarsitul evenimentului si te vom contacta noi!

CONDITII DE CALATORIE IN TUNISIA

Cetăţenii români sunt exceptați de la obligativitatea obținerii vizei, indiferent de tipul de pașaport utilizat, pentru o perioadă legală de şedere de până la 90 de zile. Pentru mai multe detalii si actualizari, va recomandam sa accesati site-ul Ministerului Afacerilor Externe: https://www.mae.ro/travel-conditions/3752#751

 • Pentru confirmarea inscrierii trebuie platit un avans de 600 de euro. Restul sumei se plateste cu 30 de zile inainte de excursie.
 • Plata contractului se efectueaza in euro. Daca se doreste plata contractului in lei pretul se calculeaza la pretul oficial BNR din ziua rezervarii la care se adauga un comision de curs de schimb de 2%. Cursul BNR poate fi consultat pe https://www.cursbnr.ro/ si este valabil in timp real pentru momentul rezervarii.
 • In contract cu turistul si in factura emisa in momentul inscrierii veti gasi pe larg toate aceste detalii.
 • PRETUL ESTE DINAMIC SI TINE CONT DE EVOLUTIA COSTULUI BILETELOR DE AVION. Din acest motiv recomandam sa va inscrieti cat mai repede.
 • ATENȚIE! Programele noastre sunt adresate oamenilor activi și cu atitudine pozitivă! Programul nu este potrivit pentru cei comozi și amatori de all inclusive!
 • Solicitati inscrierea din timp. Pretul biletelor de avin nu va ramane mult timp asa.

Cateva dintre parerile turistilor care au calatorit alaturi de noi dar si momente surprinse pe parcursul aventurilor noastre trecute gasiti accesand urmatorul link-ul:

https://www.fabricadeaventura.ro/testimoniale/

Pentru a fi la curent referitoare la circuitele pe care le pregatim, hai in comunitatea noastra:

https://www.facebook.com/fii.parte.din.poveste

Va asteptam si pe contul de Instagram al colegului nostru Florin Radu unde impartasim povesti despre destinatiile momentului:

https://www.instagram.com/florinradu.ro/

Hai sa cream impreuna cea mai mare comunitate activa de vacante din Romania! Invita-ti prietenii in grupul Vacante cu “de toate”!

https://www.facebook.com/groups/vacante.cu.de.toate

———————————————

WORLDWIDE EXPERIENCE este un proiect “Fabrica De Aventura” si este desfasurat de:

Agentia Touroperatoare Wild Romania

(SC Adventure Unfiltered SRL)
Bucuresti
Licenta de turism: 1842/07.05.2019
CUI: 40850370
Nr. Reg: J40/4039/2019
Banca Transilvania