Loading...

Zanzibar. Intoarcerea din paradis

Acum nu multa vreme Gabriela a revenit acasa dintr-o tura de 10 zile pe meleaguri africane alaturi de grupul pe care l-a insotit.


Aventura in Zanzibar a fost una complexa si completa, presarata cu experiente dintre cele mai autentice. Asta pentru ca Zanzibar nu inseamna doar all inclusive la un resort de 5 stele si plaje cu nisip fin, alb ce se pierd in albastrul turcoaz al Oceanului Indian! Pentru mine si grupul pe care l-am insotit, Zanzibar este mai mult decat atat.

Zanzibar inseamna experiente unice, aventura si adrenalina, cultura si traditii, interactiuni directe cu comunitatile locale, dar si intoarcerea la origini.

Ne-am relaxat pe plaje salbatice, dar si in resorturi private, am inotat in cele mai frumoase nuante de verde-turcoaz ale Oceanului Indian, uneori avand un petec de nisip in mijlocul Oceanului doar pentru noi!

Am avut parte in fiecare seara de cele mai frumoase si perfecte apusuri in culori rosiatice, tablou completat de multiplele barci traditionale din lemn care ne-au plimbat pe apa aproape zilnic prin diferitele regiuni ale insulei.

Am experimentat mancaruri traditionale dintre cele mai gustoase, fructe de mare proaspete si fructe exotice care nu ne lipseau din programul niciunei excursii.

Toate acestea acompaniate de petreceri in care ritmurile africane erau nelipsite si reuseau sa trezeasca in noi originile ancestrale si ascunse!

Am explorat gradini de condimente, am inotat cu testoasele, am pornit pe ape in cautarea delfinilor si a pestilor colorati, ne-am aventurat cu caiacele prin padurea de mangrove, am vizitat si am dus rechizite la o scoala locala dintr-un sat al carui drum principal de legatura se inunda in timpul fluxului si care il izoleaza complet de restul localitatilor pana la urmatorul reflux.

Ne-am intors acasa mult mai bogati sufleteste, cu mii de poze in telefon, in care am imortalizat si adunat cele mai faine momente si experiente. Va las mai jos doar cateva poze reprezentative pentru aventura noastra in Zanzibar.

Iar daca sunteti curiosi din fire si doriti sa gustati din plin aceste experiente in coltul de rai african, Gabriela va astepta in urmatorul grup pe care il va calauzi in Zanzibar pe 11-21 noiembrie 2022.